Dun yine sahadaydik ☺ Oldukca aksiyonlu bir gun gecirdik. Ekiple sabah erkenden sahada bulustuk, Mesut, Ahmet abi, Bilecik’ten Kenan ve semaver. Hava da oldukca guzel ve sakindi. Tabi bu havanin dezavantaji olarak yogun sinek hareketliligi vardi. Ogleden sonra ruzgarimiz yardima yetisti, biraz serinletti, sinekleri goturdu, bir sure sonra da bizi goturmeye baslayinca, biz de gittik ?
Neyse, gelelim aksiyonlarimiza. Ahmet abiyle baslayalim. Ahmet abinin 380’ini kiskanan X3’u dun kapris yapti, yan yatmayi tercih etti. Neyse ki sadece pallerle atlatilan ufak bir puruz cikti. Buna uzulen G380’in ise kuyrugu havada kilitlendi. Ahmet abi acil otorotasyonla basariyla modeli zararsiz ziyansiz indirmeyi basardi. Sorun kuyruk slider’in arasina kacan toz parcalarinin kuyrugu kilitlemesiydi. Neyse ki modelde ve servoda hicbir sorun olmadan bu badire de atlatildi.
Gelelim bana. Modellerimle uzun zamandir eskisi kadar ilgilenemiyordum. En son bayramda 570’imi masaya aldim. Dikkat ederseniz artik tezgah diyemiyorum, zira atolyem yok ? Neyse, tum rulmanlarini degistirdim, servolarini bosta kalmis olan hv servolarla degistirdim. Swash rulmani dagilmisti, elimde yedegi yoktu ama Ahmet abi Japon’unu bulmayi basardi, o da halloldu, model jilet gibi oldu anlayacaginiz. Ama gecen hafta 3 ucustan sonra washout kollardan birinin catlamis oldugunu fark ettim. Bu hafta ucamayacagi kesinlesti. Bu hafta Goblin Nitro haftasi olsun dedim. En son iki ay kadar once bu seneki ucusunu yapmisti aslinda (malum artik 700’leri yilda bi kere ucuruyorum ? )
Gunun aksiyonlari da bu iki ay onceki ucusa dayaniyor. Aksiyonumuz tam 3 kere motor stopu ve otorotasyon. Agac golgesi icin tercih ettigimiz bu sahanin tek kotu yani gevsek toprak olmasi. Bayramda 570’ten kalan vakitte Gobiyi de biraz temizlemistim, motoru kaplamis olan kirmizi topragin iyiye isaret olmadigindan emin olsam da, icini acmaya zamanim olmamisti. Dun goruldu ki o toprak sadece disini degil, icini de kaplamisti... Anlayacaginiz motorda hissedilir derecede kompresyon kaybi var. Sekman ve gomlek degisecek, daha kotusu yine rodaj gerekecek, dunyanin yakiti bosa gidecek ? Motor calisiyor, modeli de ucuruyor, ancak biraz yuke bindiginde devri kaybediyor, bunu goren governor sona dayaniyor, zaten dusuk basincla calisan ve dusuk devirde kalan motor yeni yakit istilasina karsi koyamiyor ve stop ediyor. Benim cikarimim bu sekilde. Toplam 6 ucus yaptim, 3’u motor stopuyla bitti. Ucuncude alandaki tek tasa kuyrugu denk getirmeyi basardim ? Kuyruk palinin tekinin ucu acildi. Ziyanimiz bu kadar.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol