iscender
Çalışkan Uye
ESC problemi-Alıcıya akım gitmiyor
şimdi bakıp düşünüyorum esc içine zaten 2. bir 7805 sığar ama board pcb yolları farklı olmalı
senin kaplama üzerinde esc'en için bec'li model olduğunu teyit edersen.
demekki bu hk bec'li modele lm 7805'i koyuyur.
bec olmayan modele koymuyor demektir.
burdan çıkaracağımız sonuç şu bu hk bir çok değeri mesela li-po c değerleri ve mah değerleri abarttığı gibi esc'nin bec çıkış yükünüde 2 kat abartmış
bec için 3A demiş lm7805'e gerçekte sürekli 3A yüklen en fazla birkaç dakika dayanacaktır. ( heleki bu smd kılıf içinde olanı bu model to-220 kılıf içindeki modele göre daha çabuk ısınır çünki soğutucu yüzey küçüktür.)
zaten bunu el ile temasta anlarsınız ellenemeyecek kadar ısınır.
diğer yandan motor sürücü mosfetleri fotodan okuyamadım üzerindeki model numarasını yazarsan esc'nin gerçekte kaç amper çekeceğini mosfet'lerin datasheet'ine bakıp anlayabiliriz.
İskender Yenimol' Alıntı:bec + pozitif ucu pcb board'a bağlanmamış fotada işaretlediğim yere lehimle kırmızı kabloyu.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
şimdi bakıp düşünüyorum esc içine zaten 2. bir 7805 sığar ama board pcb yolları farklı olmalı
senin kaplama üzerinde esc'en için bec'li model olduğunu teyit edersen.
demekki bu hk bec'li modele lm 7805'i koyuyur.
bec olmayan modele koymuyor demektir.
burdan çıkaracağımız sonuç şu bu hk bir çok değeri mesela li-po c değerleri ve mah değerleri abarttığı gibi esc'nin bec çıkış yükünüde 2 kat abartmış
bec için 3A demiş lm7805'e gerçekte sürekli 3A yüklen en fazla birkaç dakika dayanacaktır. ( heleki bu smd kılıf içinde olanı bu model to-220 kılıf içindeki modele göre daha çabuk ısınır çünki soğutucu yüzey küçüktür.)
zaten bunu el ile temasta anlarsınız ellenemeyecek kadar ısınır.
diğer yandan motor sürücü mosfetleri fotodan okuyamadım üzerindeki model numarasını yazarsan esc'nin gerçekte kaç amper çekeceğini mosfet'lerin datasheet'ine bakıp anlayabiliriz.