esc kalibrasyon sorunu

esc kalibrasyon sorunu

Durumu cok güzel özetlemişsin Emre, ellerine sağlık :bravo:

Sent from my iPhone using Tapatalk

esc kalibrasyon sorunu

Eline sağlık Emre, konu kirliliği olmaması direk istediğimiz bilgiye ulaşmamızı sağlar. Aksi takdirde samanlıkta iğne aramak gibi.

Emeğe saygı [emoji106]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

esc kalibrasyon sorunu

Emre Kaman' Alıntı:
Arkadaşlar günlerdir kumandalarla, kalibrasyonlarla, esclerle, motorlarla debelenmeleri takip etmeye çalışıyorum. Son bir haftadır benzer konularda sorun yaşanıyor, ardarda konular açılıyor, bişeyler yazılıyor, ancak yeni yazılanlar olsun, eskiden yazılmış olanlar olsun, okunmuyor, anlaşılmıyor, dikkat edilmiyor, sonuç olarak sorunlar çözülemiyor.

Ben de Deniz bey gibi konuların ipinin ucunu kaybettim, zira benzer konular peş peşe açılıyor, ortalık karışıyor. Bir arkadaşımızı biraz yavaşlatmak için kapıdan gönderdik, bacadan geri geldi... İşin kötüsü verilen cevaplar da anlaşılamıyor, çünkü temel olmadan üzerine kat çıkılmaya çalışılıyor.

Her ne kadar multikopter işleri ve özellikle apm, iyi anlarım dediğim konular olmasa da, genel olarak rc cihazlar ve bir miktar quad tecrübeme dayanarak şöyle bir yol haritası çizeyim.

- Öncelikle kumandaya hakim olmalısınız. Kumanda ayarlarını ne yaptığınızı tam olarak bilerek yapmalısınız.
- Kullanacağınız kontrol kartının en güncel, en stabil (beta olmayan) versiyonunu yüklemelisiniz.
- "Wizard" olarak adlandırılan, yol gösterici kurulum adımlarını "anlayarak" ve tam olarak yapmalısınız. Bu adımlar başlangıçta size ortalama ayarlar sunar, işleyişi anlatır ve en azından cihazı havalandırmanızı sağlar. İnce ayarlara girmeyin, daha ne olduğunu anlamadan bir şeyi ince ayarlamak mümkün değildir.

Yeni nesil kontrol kartlarında temel mantık şudur:

- Kumandayı kontrol kartına uydur; yani, kumandanın gönderdiği değerleri kontrol kartının görmek istediği hale getir.
- Kontrol kartını mekanik aksama uydur; yani kontrol kartının vereceği komutları uçurmak istediğiniz cihaza uygun hale getirin. Quadlar için bunlar kaç kollu, kaç motorlu olduğunu karta tanımlamak kadar basittir. Motor ve pervane yönlerine de dikkat edilmesi yeterlidir.
- Kullanılan kart ve esc tipine göre, ya escleri karta uydur, ya da kartı esclere... Yani esc kalibrasyonu.

Forumda şu anda KK2'den APM'e, CC3D'den Naze32'ye, SP3'den Naza'ya her türlü kart için baştan sona detaylı Türkçe anlatım var. Kimi kendi başlığında, kimi konu arasında geçiyor, ama hepsi var. Forumun arama motorunu kullanın.

Açık konuşmak gerekirse, sadece biraz zaman ayırıp okumanız gerekiyor. Uçmak kolay iştir, sadece biraz sabır ve dikkat ister. Eğer bunları veremeyecekseniz boşa zaman ve para kaybetmeyin. Şimdilik insanlar iyi niyetle sorulara cevap vermeye gayret ediyor, ancak 3-5 gün sonra halen bir ilerleme olmadığını görünce onlar da sıkılacaklar.

Burada hepimiz maddi bir karşılık beklemeden diğerlerine yardım etmeye çalışıyoruz. Beklediğimiz tek karşılık, söylediklerimizin boşa gitmediğini, işe yaradığını görmek.
Emek verip uğraşmasak tamam da hocam elimden geleni yapıyorum.Foruma konu açıp direk araştırmaya başlıyorum o ara gidip yan gelip yatmıyorum.Az çok arkadaşların yardımı olsa da genel de eaki konulardan öğrenip bir şeyler yaptım.Bunları denemek de zor her gün iki defa boş araziye git dene buna rağmen tılmadan şunu halletmeye çalışıyorum.Pc den giremiyorum direk İp ban atmışsınız telefondan okumak zorunda kalıyorum konuşarı yavaşlatıyor bu da :(.Bu arada esc kalibre yaptım yaparken motorlar duruyor düzenli çalışıyor kalibreden çıkarıp tekrar deneyince.Düzwnli çalışmasına eağmen gaz kolu en alttayken dönmeye devam ediyor onu halletmeye çalışacağım.

esc kalibrasyon sorunu

Ege44' Alıntı:
Pc den giremiyorum direk İp ban atmışsınız telefondan okumak zorunda kalıyorum konuşarı yavaşlatıyor bu da :(.
Simdi Sevgili Ege44 ya da Ahmet8877, Lutfen daha fazla bizi salak yerine koyma...

Kimse senin Ip bamlamadi. IP dolayi 1 hafta bam yiyen kisi Ahmet8877 arkadasimiz ki sebebini gayet iyi biliyorsun.

Bam olayindan 10 dak Sonra yeni isimle kayit oldun, ses cikarmadik. Bari bunu sikayet konusu yapma...

Ki Normalde sahte uyelik nedeniyle senin bu yeni uyeligini de iptal etmemiz gerekiyor. Ama artik hatanin farkina varmissindir diye ses cikarmadik.

esc kalibrasyon sorunu

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Simdi Sevgili Ege44 ya da Ahmet8877, Lutfen daha fazla bizi salak yerine koyma...

Kimse senin Ip bamlamadi. IP dolayi 1 hafta bam yiyen kisi Ahmet8877 arkadasimiz ki sebebini gayet iyi biliyorsun.

Bam olayindan 10 dak Sonra yeni isimle kayit oldun, ses cikarmadik. Bari bunu sikayet konusu yapma...

Ki Normalde sahte uyelik nedeniyle senin bu yeni uyeligini de iptal etmemiz gerekiyor. Ama artik hatanin farkina varmissindir diye ses cikarmadik.
Estahfurullah böyle bir niyetin yok.Bundan önce onlarca forumda bulundum bu foruma geçerken belli bir hata yapıp faeklı konular açmış olabilirim.Hatamı kabul ediyorum,diğer forumlardan farklı işlemesi forumda az kişi olduğu için bu azlık olumsuz snlamda değilde olumlu olarak herjesin bir aile gibi olmasına neden olmuş ilk başta bundan ayak uyduramadmış olabilirim.Bilgisayardan giremiyorum konulara burada yalan söylediğim bir konu yok Abiciğim.

esc kalibrasyon sorunu

Ege44' Alıntı:
Bilgisayardan giremiyorum konulara burada yalan söylediğim bir konu yok Abiciğim.
Senin Ahmet8877 oldugunu biz ilk kayit sirasinda zaten fark ettik ama sen simdi kendini yeni bir kisi olarak tanitiyorsun, tum uyelerimizi kandiriyorsun ve buna yalan demiyorsun dogru mu Anladim acaba ?

esc kalibrasyon sorunu

Ege44' Alıntı:
Estahfurullah böyle bir niyetin yok.Bundan önce onlarca forumda bulundum bu foruma geçerken belli bir hata yapıp faeklı konular açmış olabilirim.Hatamı kabul ediyorum
Bir de o kadar masum yaziyorsun ki, san ki Sana haksizlik yapmisiz gibi. Seni Yani Ahmet8877 Ben sahsen en az 4 defa uyardim AMA sen israrla ayni hatayi yaptin. Biz mecbur muyuz senin arkadan kosturup defalarca ayni seyi yazip, uyarmaya

esc kalibrasyon sorunu

IP ban yok. Ülkemizde internet kullanıcıları özellikle talep edip üzerine ekstra para vermediği sürece sabit bir ip alamıyorlar. Bilgisayarından foruma girememen bizimle alakalı bir durum değil. Şimdi öncelikle Ahmet misin, Ege misin? Ankaralı mı, Eskişehirli misin? 29 mu 27 yaşında mısın, yada her ne isen, önce bir onu açıklığa kavuştur. Bak yukarda hala sana yardımcı olmaya çalıştık, ama bunu kavrayamıyorsun, çünkü bunun için uğraşmıyorsun. Ayarlamaya çalıştığın kontrol kartının a'dan z'ye kurulumu zaten anlatılmış durumda forumda, ama günlerdir olduğun yerde dönüp duruyorsun. Olaya bakış açını değiştirmen lazım, yoksa o quadın uçacağı yok, benden söylemesi...

esc kalibrasyon sorunu

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Senin Ahmet8877 oldugunu biz ilk kayit sirasinda zaten fark ettik ama sen simdi kendini yeni bir kisi olarak tanitiyorsun, tum uyelerimizi kandiriyorsun ve buna yalan demiyorsun dogru mu Anladim acaba ?
Hatamı anladım bunda bir sorun yok.Her dırumun işleyişi farklı olabilir kabulum.Üst üste her şey ters gidince konu açtım.Neden bu tür olayları kötü tarafından bakıp kandırıyor damgası yapıştırıyorsunuz anlamıyorum.Burada kötü bir şeyi mi oldu sanki size karşı kötü bir şeyim olmuş gibi yorum atmışsınız.Türkiye şartlarında olmasına şaşırdığın iöerikte bir forum.Kandırmak demeyelim de "Abiciğim bilgi edinmek için başka çarem olmadığı için yaptığım"şey diye nitelendiriyorum ben.Banlayacaksanız banlayın .Benim de bumaceram 1 hafta sonucunda bitmiş olur.

esc kalibrasyon sorunu

Emre Kaman' Alıntı:
IP ban yok. Ülkemizde internet kullanıcıları özellikle talep edip üzerine ekstra para vermediği sürece sabit bir ip alamıyorlar. Bilgisayarından foruma girememen bizimle alakalı bir durum değil. Şimdi öncelikle Ahmet misin, Ege misin? Ankaralı mı, Eskişehirli misin? 29 mu 27 yaşında mısın, yada her ne isen, önce bir onu açıklığa kavuştur. Bak yukarda hala sana yardımcı olmaya çalıştık, ama bunu kavrayamıyorsun, çünkü bunun için uğraşmıyorsun. Ayarlamaya çalıştığın kontrol kartının a'dan z'ye kurulumu zaten anlatılmış durumda forumda, ama günlerdir olduğun yerde dönüp duruyorsun. Olaya bakış açını değiştirmen lazım, yoksa o quadın uçacağı yok, benden söylemesi...
.Teşekkürler dediğin gibi bilgisayardan konulara erişemiyorum .Kusura bakmayın forumu kirlettiğim için