Konu hortlanmadan önce yani 6 sene önce de aslında tam olarak bitmemiş diye düşünüyorum. Herkes birşeyler söyleyecekmiş ama fırsatını bulamadan araya yıllar girmiş.
Birde 6 sene önceki dolar kuru ile şimdiki dolar kuru birbirinden çok farklı
Mesela şöyle ufak tefek bakındım. 700 lük bir helikopter alacak olsak 12s güzel bir esc ile motor alana kadar neredeyse bir nitro motor alabiliyoruz. Align süper kombo paketlerinde elektrikliler biraz daha ucuza geliyor tabi.
12s setup için en az 4 tane 6s pile ihtiyacımız olacak. Hatta belki 6. Aynı zamanda Jeneratör ve güzel bir şarj cihazı vede güzel bir güç kaynağına ihtiyacımız olacak. Ve 2 Max 3 sene sonra pilleri yenilememiz gerekecek.
3 senelik pil masrafı 4 tane alınsa 4000 lira. Elektrik olarak ne yakar bilmiyorum
Hazır nitroda 5 litresi 200 lira desek 3 sene içinde sadece pil masrafı ile 100 litre yakıt alabiliyoruz.
Şimdi ben bunları düşününce nitro daha ucuza geliyor gibi düşünüyorum. Biryerlerde hata mı yapıyorum. İşin içine kişinin kendi yakıtını yapması girince biraz daha ucuza geliyor.
Üstadlardan hem nitro model hemde elektrikli model toplayıp bol bol uçanlar var. Onlar maliyetleri daha iyi bilir ve kıyaslamayı daha doğru ve detaylı bir şekilde yaparlar. Birde bizimle paylaşırlarsa sevinirim
Mesela
@Ali Yalçın abi. Senden şöyle güzel detaylı bir mesaj çok hoş olur