Bütçen varsa her şey alınır ve bulunur . Mesele bütçen dahilinde istediklerini alabilmek .
Flysky olur , Radiomaster olur , jumper olur . Flysky biraz daha ucuzdur ve evet 10 kanallı fazla fazla iş görür . Parçaları ben yazayım size hemen
3 Adet cyclic ( aileron , throttle , pitch ) 1 adet rudder servo , 1 adet uçuş kontrol ünitesi ( FBL unit ) , 1 adet hız kontrol ünitesi ( ESC ) , brushless motor ve lipo pil
Servolar : E-max olur , Jx olur , Corona olur vs ... Bunların en ucuz servoları bile 450 sınıfı bir helide sorunsuz çalışır .
ESC : 3S lipo setup için 50A , 6S lipo setup için en az 60A almanız gerekir . Mesela ben favori klon esc markam
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
FBL ünite : En ucuzu K-Bar , imdat özelliği yok . İmdat özelliği olanı bir helikopter kiti parası
Brushless motor : ALZRC motor olur , Tarot motor olur .
Toplayacağınız helikopteri parça parça toplarsanız pahalıya gelir . O yüzden en azından motoru ve esc si olan helikopter kitlerini seçin derim .
Mesela full paket bir heli . Hatta ciddi donanımları var .
Garrt 450L :
Bu kit olanlar normalde 60-70 dolar civarıydı ...
Tarot 450 pro :
Bunların hepsi klon ama sorun şu . Donanımsız kitler bunlar . Servo , esc , fbl ünite satın almanız gerek ve bunlar içinde ortalama 150$ daha haramanız gerek .
En azından bütçeniz 2500 TL olmalı ki alacağınız donanımın gümrük ve kargo bedelleri ile paranız denk gelsin .
Kumanda ve pilleri eklemedim bile . Tabi 3S lipo setup ı 6S lipo setup ına göre daha uygun fiyatlı olur .