Dron yapım malzemeleri

Eren Eraslan

Yeni Uye
İlgi Alanı
Hepsi
Merhaba, ben bir dron yapıyorum ve malzeme listem bu şekilde. Herhangi bir eksik olduğunu düşünen var mı?
Ürün Adı
Leopard Power 5200 mAh 22.2V 6S 40C
Skywalker 60a Esc x 2
Sunnysky X2820 570KV V3 Fırçasız Motor x2
Tower Pro SG-5010 RC Servo Motor x 2
Matek Mini PDB/ BEC 5V & 12v Güç Dağıtım Kartı
RadioLink AT9S Pro Kumanda + R9DS Alıcı
Rc832 Alıcı Ts832 Verici 5.8 Ghz Kamera için
Mini FPV Drone Kamerası 600TVL NTSC
BN-880 Uçuş Kontrol Kartı GPS Modülü
Infun FCONEGY iMax B6 Denge Şarj Cihazı
Omnibus F4 PRO V2 Uçuş Kontrol Kartı

Merhaba konu hakkında tecrübem yok ancak bu ara fpv olayını araştırdığım için bazı bilgiler edindim, özellikle yapay zekadan çok destek aldım diyebilirim.
Drone ile aynı zamanda fpv yapmak istiyorsunuz anlaşılan, bu durumda listeye yazdığınız kumanda pek uygun gözükmüyor.
Kumandayı elrs sistem almanızı öneririm Radiomaster Boxer dahili elrs olanına bi bakın yurtiçi satışı var 6500 tl civarı bi fiyatı var + ona uygun bi alıcıda 1000-1500 civarına alabilirsiniz.
Yanlış öğrenmediysem 10km civarı menzil elde ediliyor bu şekilde.
Ve size tavsiyem konu hakkındaki sorularınızı yapay zekaya sorun istediğiniz veriyi elde edeceğinizi göreceksiniz hatta bu listeyi yazıp sorabilirsin.

Bu arada bahsettiğim kumanda için farklı alıcıları kıyaslamasını istedim (DeepSeek)
Yapay zeka verileri analiz ederek bilgi veriyor ancak tecrübe veremiyor.

HappyModel EP1 vs. Radiomaster RP4TD: Menzil Karşılaştırması**
- **HappyModel EP1 Dual TCXO**:
- Dual TCXO ile daha stabil bir bağlantı sunar.
- Özellikle sıcaklık değişimlerinin yoğun olduğu ortamlarda daha güvenilirdir.
- Menzil açısından doğrudan bir artış sağlamaz, ancak stabilite dolaylı olarak menzil performansını artırabilir.

- **Radiomaster RP4TD**:
- PWM çıkışları ile servo bağlantılı sistemler için uygundur.
- Menzil açısından HappyModel EP1 ile benzer performans sunar.
- Dual TCXO özelliği olmadığı için sıcaklık değişimlerine karşı daha hassas olabilir.

---

### **Sonuç:**
- **HappyModel EP1 Dual TCXO**, sıcaklık değişimlerine karşı daha stabil bir bağlantı sunar ve bu da dolaylı olarak menzil performansını artırabilir.
- Ancak, **doğrudan menzil artışı** beklemeyin. Menzil, daha çok kumandanın güç çıkışı, anten seçimi ve çevresel faktörlere bağlıdır.
- Eğer **stabilite ve güvenilirlik** öncelikli ise, HappyModel EP1 daha iyi bir seçenektir.
- Eğer **servo bağlantılarına ihtiyacınız yoksa** ve hafif, kompakt bir alıcı arıyorsanız, HappyModel EP1 tercih edilebilir.

HappyModel EP1 ile Radiomaster Boxer ELRS kumandanızı kullanarak, **1W güç çıkışı ile 40 km ve üzeri menzil** elde edebilirsiniz. 🚀

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Kamerayı sadece görüntü almak için kullanacağım aslında, kumanda üzerinden bir hareketlendirme mekanizması olmasını düşünmüyordum. Bunu göz önüne alarak mı bir öneride bulundunuz yoksa hareket eden bir kamera gibi mi düşündünüz?
Yapay zeka kullanıyorum ama tam emin olamamıştım. Desteğiniz ve bilgi paylaşımınız için tekrardan çok teşekkür ederim.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Kamerayı sadece görüntü almak için kullanacağım aslında, kumanda üzerinden bir hareketlendirme mekanizması olmasını düşünmüyordum. Bunu göz önüne alarak mı bir öneride bulundunuz yoksa hareket eden bir kamera gibi mi düşündünüz?
Yapay zeka kullanıyorum ama tam emin olamamıştım. Desteğiniz ve bilgi paylaşımınız için tekrardan çok teşekkür ederim.
hayır kamera hareket etmesiyle alakalı bi bilgim yok sadece kuracağınız sistem için daha uzun menzil sunacak bi kumandayı aynı fiyat aralığında alabileceğinizi hatırlatmak istedim.

listeye yazdığınız kumanda sanırım 1-1,5 km menzile sahip oda nekadar sağlıklı ulaşır bilemiyorum, elrs kumanda ile sanırım 3km rahat menzil sunuyor güçlendirilmiş antenlerle 40 km kadar olabileceği yazıyorlar.

bu arada uzun menzil için tbs sistem öneriliyor ancak pahalı olduğu için onu hiç örnek vermedim ortalama bi kullanıcı ve başlangıç iin elrs yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

İyi bir blog, açıklamaları gayet detaylı, kaynak olarak önerebilirim.