DJI F450 KK 2.1 Kontrol Kartı Kurulumu

Serkan Büyükoğlu' Alıntı:
Aykut bey quadcopter toplamaya geçen ay karar verdi. Ve şuan parçaların gelmesini bekliyorum şansıma tamda kk2.1 kartı sipariş vermiştim simonk esc ve djı motor siparişiyle kiti tamamladım bakalım gelince montaj aşamasında sizden yardım talep edebilirim gerçekten güzel bir konu olmuş elinize sağlık

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Her türlü yardımı sağlamaya çalışırım %p
Sizde sağolun.

Her şeyi en baştan gözden geçirdim ancak hala olumlu sonuç almış değilim. Acaba Aykut bey kalkış videonuz varsa paylaşabilirmisiniz.?

bende 3 ay önce kk kontrol kartını aldığımda sağolsun aykut beyin paylaştığı bu bilgiler ve yardımıyla uçurmayı başardım.Şuan çok güzel uçuş yapıyorum.Pı ayarlarına filan hiç girmedim sadece esc kalibrasyon yaptım sonra düz bir zeminde acc kalibrasyonunu da yapıp sorunsuz bir şekilde çok rahat uçurdum.Tahminimce siz load motor layout bölümünden yanlış model seçmiş olabilirsiniz veya motorlarının yönü ters olabilir.Bir ihtimalde acc kalibrasyonu düz bir zeminde yapmamış olabilirsiniz.Bence kalibrasyonu yapın show motor layouttan motor dönüş yönlerine bakın doğrumu diye self levelde uçurmayı deneyin.Esc kalibrasyonun içinde bu linke bakın orda açıklama var.

birde not düşeyim kalkış yaparken benim quadroda hafif yana yatacak gibi oluyor az havalanmaya başlayınca hemen düzeliyor.

Ben kartı alalı çok oldu ancak hala net bir uçuş yapamadım. Anlayamadığım bir nedenden dolayı stabil kalkamıyorum. Kontrol kartı ayarlarını ve motor dönüş yönlerinide birçok kez kontrol ettim ancak hala sorunu çözmüş değilim.

Başta Aykut kardeşimiz olmak üzere, Quadro konusunda her türlü kullanıcı problemlerine cevap vermeye çalışan deneyimli tüm üyelerimieze RCKOLIK Yönetimi olarak teşekkür ederiz.

Harikasınız arkadaşlar, ellerinizi, yüreğinize sağlık :RCKolik:

Ender Dönmez' Alıntı:
Her şeyi en baştan gözden geçirdim ancak hala olumlu sonuç almış değilim. Acaba Aykut bey kalkış videonuz varsa paylaşabilirmisiniz.?

Şu an için Kıbrıs'tayım o yüzden video paylaşamayacağım ama bu tür problemler genelde kalibrasyon yada menüde yanlış motor yüklemeden kaynaklanıyor..son olarak tavsiye edebileceğim kartın firmwareini güncellemeniz.Stevies 1.17pro yükleyin ayarları tekrar yapın ve elinizde var ise küçük pervaneyle deneyin..Çünkü quadda yük yok ise küçük pervane kullanımı öneriliyor.Ve eğer yapabilirseniz birde video ekleyin tam olarak bir görelim

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Başta Aykut kardeşimiz olmak üzere, Quadro konusunda her türlü kullanıcı problemlerine cevap vermeye çalışan deneyimli tüm üyelerimieze RCKOLIK Yönetimi olarak teşekkür ederiz.

Harikasınız arkadaşlar, ellerinizi, yüreğinize sağlık :RCKolik:

Mehmet abi birde sorunu olan arkadaşlara çözüm bulabilsek daha da mutlu olacağız :)
Yoksa boşa konuşuyorum gibi hissediyorum :-\
Bende teşekkür ederim abi :saygilar:

Son olarak bir not geçeyim : quad toplayacak arkadaşlar Naza V2 alın rahat edin ;D
Bununla ilgili olarakta yakın bir zamanda Fpv uçağıyla birlikte bir konu açmayı planlıyorum :thumbup:
Saygılar.

Aykut Aşlı' Alıntı:
Mehmet abi birde sorunu olan arkadaşlara çözüm bulabilsek daha da mutlu olacağız :) Yoksa boşa konuşuyorum gibi hissediyorum :-\ Bende teşekkür ederim abi :saygilar:

Son olarak bir not geçeyim : quad toplayacak arkadaşlar Naza V2 alın rahat edin ;D Bununla ilgili olarakta yakın bir zamanda Fpv uçağıyla birlikte bir konu açmayı planlıyorum :thumbup:
Saygılar.
Aykut uzaktan destek vermek hepimiz için bir sıkıntı :-\ Model yanımızda olsa 5 dak bulabileceğimiz sorunu çoğu zaman ne yazık ki uzaktan bulmakta hepimiz benzer sıkıntıları yaşıyoruz ;)

Bence esas olan niyet ve gayret :thumbup:

Yeni konuyu merakla bekliyoruz :RCKolik:

Bugün nihayet uçtum. Motorların birinde sıkıntı varmış. Şuanda uçabiliyorum. Sadece birkaç sıkıntım kaldı. Havalanıyorum , Quadı kendi ekseni etrafında döndürüyorum ancak ileri geri ve sağa sola ayarını tam ayarlayamadım hiç çalışmıyor kumandadan. Onlarıda en kısa zamanda hallederim inşallah.

Ender Dönmez' Alıntı:
Bugün nihayet uçtum. Motorların birinde sıkıntı varmış. Şuanda uçabiliyorum. Sadece birkaç sıkıntım kaldı. Havalanıyorum , Quadı kendi ekseni etrafında döndürüyorum ancak ileri geri ve sağa sola ayarını tam ayarlayamadım hiç çalışmıyor kumandadan. Onlarıda en kısa zamanda hallederim inşallah.
Haid gözünüz aydın Ender Bey :thumbup: Demek motorlardan birinde sorun varmış. Inşallah diğer problem de çözümlenir ve şöyle rahat rahat uçabilirsiniz ;)

ender bey kumandanın sağ sol sticklerinin düzgün çalışıp çalışmadığını kontorl kartındaki receiver test kısmından kontrol edebilirsin

Uçuşu stabil yapabilmek için receiver test göstergelerine göre başlangıçta 0 yaptım hepsini. Throutle yaptım sonuna kadar ve sadece throutle arttı. Havaya kalkıyorum rudder ı değiştirebiliyorum. Yani kendi eksen etrafımda dönebiliyorum ancak ileri geri sağ ve sol ayarları olmuyor. Kumandada ayarları değiştirdiğimde ise receiver test bölümündeki değerleri stabil kalkmak için 0 layamıyorum

kullandığın kumanda turningy 9x miydi.Benim kumanda turningy ,fırsat bulursam akşam bir video çekerim benim receiver test ile ilgili

Benim kumanda KDS K7x-II

Video ile göstereyim daha anlaşılır olur.