İzzet Camcıoğlu
Moderator
- İlgi Alanı
- Multikopter
Merhabalar
Biraz daha araştırma yaptıktan sonra şöyle bir liste yaptım. Hala öneriye ihtiyacım var.
s500 gövde
2212 920-920 kv
Naza v2 / Naza mlite Kontrol kartı
naza osd
3s 30c 4500-5500 mah batarya ( marka / model bilemedim )
30 a esc
Elimde Promodel fs-i6x 10 kanal kumanda ( 6 kanal alıcım var )
Daha sonrasında
gopro hero3 > almayı düşünüyorum ve ona uygum gimbal ( fotoğraf ve video çekimi için ) Ayrıca bunu wifi'dan kullanacağım sanırım. Telefona bağlayarak bu konu hakkında düşünce ve bilgilerinizi almak isterim.
Bu malzemelerin bir kısmını türkiye'de bulamadım.
Unuttuğum bir şeyler varmı ? Önerilerinizi bekliyorum.
Saygılar ve sevgiler..
Merhabalar, bende konuyu yeni görebildim. Baya ilerleme kat edilmiş aslında ama benim ilk müdahalem uçuş kartına olacak. Bence apm kartını ön planda düşünebilirsiniz. Aralarında önemli farklılıklar olduğunu düşünüyorum. O kısmı tekrar araştırmanızı tavsiye ederim.
Onun dışında aslında niyetlendiğiniz sistem bence çok iyi bir ilk multikopter sistemi. Çekim yapar havada kalır parçaları nispeten uygundur kırım sonrası çok fazla üzmez. Bu aşamada bence izleyeceğiniz doğru yol önce sistemi sadece uçacak kadar toplamak olsun. Kamera ve gimbal hatta görüntü aktarımı kısmına henüz girmeyin derim. Ağırlık ve risk oluşturmasınlar. Kunduzlarınıza da bu şekilde daha iyi bir örnek olabilir diye düşünüyorum hemde görüntü aktarmasa da ellerinizle yapılan bir şeyin uçması epey heyecan verici. Hemde hafif olacağı için ilk etapta çekim yapamasa da daha uzun uçacaktır
Temel ekipmanlarınız için, 30a esc 2212 920kv motor uygundur diye düşünüyorum 10 inç pervane ile yalnız lütfen karbon seçmeyin plastik ve bol alın derim hem güvenlik hemde ayarları açısından çok daha verimli oluyor. Burada 4s lipo küçük pervane versiyonu ile arasında çok bariz kesinlikle bunu yapın diyebileceğim bir fark görmedim açıkçası. O yüzden karar size ait ama şöyle bir konu var 3s yerine 4s lipo alıyorsunuz karşılığında pervane küçülüyor, bu maliyeti biraz yükseltiyor
Pil konusu çok sıkıntı gerçekten, bu kısım ile ilgili şunu diyebilirim 5000 uygun bir seçim oluyor. İnternette yaptığınız araştırmalar ile 6000lik ancak oldukça hafif modeller bulunabiliyor. Uçuş süresinde teorik 2 dakika kadar farkta yapıyor. Ancak bunları belki ilerde düşünürsünüz. Çünkü bu da maliyeti arttırıyor.
Tabi bir de yasal mevzuat var, o gerçekten bunaltıcı ancak proje olarak göstererek uçuş izni almanızın bir yolu olabilir. Bu konuyu okul yönetimi daha detaylı olarak bilecektir sanıyorum. Ancak unutmamak lazım multikopterlar çok tehlikeli deneme ve uçuş yapmak konusunda çok dikkatli olmakta fayda var
Son olarakta uçuş kartını gözden geçirmenizi tekrar yazayım aklıma gelenler şimdilik bunlar. Umarım yardımcı olmuştur.