Serkan Bey öncelikle çalışmanızdan ötürü tebrik ediyorum.
uzun yıllardır modelcilikle uğraşan biri olarak, kullanadığımız parçaları en hassas şekilde kesmek için böyle bir cihazın eksikliğini uzun süredir yaşıyorum. kısa süre önce yıllardır hayalini kurduğum ve araştırıp sürekli yarıda bırakmak zorunda kaldığım böyle bir CNC tezgahı projesine ben de tekrardan başlamış bulunmaktayım. araştırmaları yaparken sizin projenizi gördüm ve yaklaşık son 10 günlük araştırmamın bir kısmı tekrar yalan oldu.
. Neden diyecek olursanız. yaptığım araştırmalarda kesici olarak CO2 Lazer kesici kullanılmadığı takdirde, lazer in çok verimli olmayacağı kanısına varmıştım. bunun üzerine 3 eksenli bir CNC tezgahı tasarlama kararı aldım ve kesici olarak DREMEL tarzı bir kesici kullanmaya karar verdim. daha doğrusu vermiştim. bu bağlamda size sormak istediğim birkaç soru var.
1. kullandığınız 2.5 w lazer ile maksimum kaç mm kalınlığında ahşap kesebiliyorsunuz.?
Bu ahşapların cinsi nedir. Aslında özetlemek gerekirse benim max. 4mm kontraplağı kesebilmem gerekiyor bu cihaz ile bunu yapmam mümkün mü?
2. Driver olarak sanırım Arduino kullanmışsınız. GRBL uyumlu CNC devresi kullanmışssınız. kullanım esnasında ısınma yapıyor mu?
Ben Mach 3 ve buna benzer software lar ile çalışan bir driver kart düşünmüştüm. yine arduino ile çok verim alamayacağımı düşündüğümden dolayı.
...
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler. ve bir konu daha konunun en başında yazdığınız gibi bu konuda ne yazıkki Türkiye de çok fazla paylaşım yok. kısa bir süre içerisinde çalışmalarımı hemen sizin başlığın üzerinde paylaşmaya başlayacağım. umarım bu konuda bişeyler yapmak isteyen arkadaşlarafaydalı olur....