- İlgi Alanı
- Uçak
Forumun dinozorlarının çenesi düşmüş. Bari iki satır da ben yazayım.
Öncelikle bu gibi forum ortamlarının "kişiyi kazanmak" gibi bir görevi olduğunu kabul etmiyorum. Görev, bilgiyi uygun şekilde paylaşmaktan ibaret kalmalı.
"Aaaa ne güzel bak XXX uçak yapıp uçuruyormuş, hadi ben de yapayım" diyeni, ya da ortalamanın üstünde bir el becerisi nedeniyle bilgisayar oyunlarında falan başarılı olup "hadi biraz da helikopter uçurayım" diyeni, yani anlık hevesle bu işlere bulaşanı kazanmak zorunda olduğumuzu düşünmüyorum. Hatta bu gibileri bir an önce uzaklaştırmak, onları gereksiz masraf, zaman kaybı ve hayal kırıklığından koruyacağı için, faydalıdır bile diyebilirim.
Kişisel görüşüme göre modelcilik bir yaşam felsefesidir. Yaptığın işe saygı, merak, sabır, azim gibi özellikler içerir. Dolayısıyla, eşek yüküyle para verip bir kutu içinde hazır drone alan ve onu iki butona basarak uçurup muhteşem videolar çeken arkadaşa ben modelci diyemem.
Gerçek bir modelci isen bir yandan hep daha iyiyi nasıl yakalarımın planları kafanda dolaşırken, diğer yandan takıldığın noktalar için binbir çözüm olasılığını düşünürsün. Örneğin bir yapı markete girip aldığın bir ürünü, o ürün ile hiç alakası olmayan bir işte kullanabilirsin. Ayrıca değer bilirsin. Bir toplu iğnenin bile aslında ne kadar önemli olduğunu bilirsin. İsraftan kaçınırsın. Kanadın köşesini kaplarken bile kaplamayı en az fire ile kullanmak istersin. Empati yaparsın. Başka bir modelci arkadaşın bir sorun yaşıyorsa o sorunu kendi sorunun gibi görürsün ve destek olmaya çalışırsın. Sahaya gelip yakıtını unutmuş bir arkadaşına hiç düşünmeden kendi yakıt bidonunu uzatırsın. Çünkü onun o anki ruh halini gayet iyi anlarsın.
Gelelim sebep sonuç ilişkisine...
Modelci dediğim kişi modelcilikle uğraştığı için bu özellikleri kazanmaz. Zaten yapı olarak bu özelliklere sahip olduğu için modelcilik yapar. Kısaca, foruma kayıt yaptırıp vur kaç bilgi kapmaya çalışan birisi zaten özünde modelci değildir. Altyapısı olmadığı için de alacağı bilgiden yararlanamayacaktır. Zaten o nedenle diyoruz ki, bilgi sadece onu hak edene verilir!
NOT: Bir de cin olmadan adam çarpmaya kalkan, iki satır bir şey öğrenince evrenin sırlarını çözdüm sanıp herkese akıl vermeye çalışanlar var ki onlar başlı başına bir alem.
Hay ağzına ve klavyede bu yazıyı döktüren ellerine sağlık!