Cessna 182 full balsa yapımı ve bazı teknik sorular
Levent Uygun' Alıntı:
Evet, bayram dolayısı ile elemanlar tatilde, bu sebeple cevaplar gecikiyor tabi.
Anlaşılan, projeye devam diyorsun. Anıl kardeşim Kolay gelsin o halde.
Bak Levent'ciğim, global admin bile değilsin bıdıbıdı ediyorsun. Bi kere sorun bayram değil. Maaşlar yatmadı bu ay. Örneğin ben geçen ay 12 adet Cessna konusuna cevap yazdım. En az 3000 TL primim var. Yatırmıyo yönetim. Ben de artık Cessna konularına cevap yazmıyorum.
Ama Anıl kardeşim gibi özel yetenekli birisine bedavaya cevap yazıcam. Kimse tutamaz beni.
Yaa dur bi dakka, ben yazıcam ama o okumayacak ki... Okuma gibi bir alışkanlığı olsa şimdiye kadar Cessna konularını çoktan hatmetmiş olurdu. Neyse ben yazayım yine de.
Ama dalga geçiyorum zannedecek.
Neyse...
Bak Anıl kardeş. Önce biz burada "maket" ile uğraşmıyoruz. Maket ile RC modelin farkını bir araştır. Maket yapmakta yetenekli olabilirsin. Saygı duyarım. Yok yok ben yeteneğe saygı duymam. O yetenekle ne yaptığına, o yeteneği ÇALIŞARAK nereye taşıdığına bakar buna saygı duyarım. Yoksa herkes yetenekten yıkılıyor zaten bu devirde.
Yaşın küçük. Anlaşılan pek okumayı ve araştırmayı da sevmiyorsun. Ama benim önerim, söylediklerimi daha iyi kavrayabilmen için Beşiktaşlı Rıza ve Sergen'i araştırmak. Ben kısaca anlatayım...
Rıza ortalama bir yetenekti. Sergen ise dünya çapında bir yetenekti. Rıza çılgınlar gibi çalıştı ve en azından bu ülke için çok önemli bir futbolcu oldu. Hala da futbolun içinde, sevilen saygı gören birisi. Sergen ise nasıl olsa yetenekliyim diye saldı kendini. Kapasitesinin yüzde onu ile oynadı. Yakın zamana kadar bir TV programına çıkıyordu. Şimdilerde onu da göremiyorum.
Yeteneğinle övünmek yapabileceğin en büyük hatadır. Yetenek cehaleti asla örtemez. Bu sana bir abi nasihati.
İkincisi, bu iş (RC modelcilik) sandığın gibi haftada bir iki saat kafa dağıtılacak bir iş değil. Hele uçan nesnelerle uğraşacaksan bunun bir yaşam biçimi olduğunu kavramalısın. Okumak, öğrenmek, çabalamak, denemek, çalışmak, sabırlı olmak ve şaşmaz bir disiplin... Bir iki saat kafa dağıtılmaz bu işte. Sana RC araba önerisinin nedeni tam da budur. Dalga geçmek değil doğru yol göstermektir. Benzer şekilde Tamer Bey de sana Çaylak önermiş. Ama dinleyen kim.
Sen yeni katıldığın bir ortamda sana cevap yazan birine kendi çapında hakaret edebileceğini sanıyorsun. Ama yanılıyorsun. Biliyor musun, en büyük cehalet cahilliğinin farkında olmamaktır. Öğrenmeye çalışmak yerine kendini çok yetenekli sanıp herkese ayar verme peşindesin.
Ve hala bir özür mesajın yok ortada...
Aynen devam kardeşim. Ama kusura bakma. İstediğin reçeteyi veremeyeceğiz...