Arkadaşlar merhaba, olayı kısaca özetlemeye çalışayım; rc uçak konusunda yeterli bilgi ve tecrübem olduğunu düşünerek rc heliyi de denemek amacıyla geçenlerde ikinci el trex450 heli alıp gerekli ayarlamaları bu forumda verilen bilgiler ışığında yaparak ilk heli uçuşumu "acemi düzeyinde"de olsa gerçekleştirdim ve devamında internetteki satış ilanlarından bir copterx 500 elektrikli heli aldım, kutuyu açtığımda ilk farkettiğim helinin flybar aparatı yoktu ben satın aldığım kişinin bu aparatı göndermeyi unuttuğunu zannettim, meğer bu model flybarsız ve ccd3 kontrol kartı kullanılarak monte edilecekmiş Bunu öğrendikten sonra openpilot programını indirip cc3d kartını pogramlama aşamasına geçtim ama olayın start noktası nedir ve nasıl devam edilir, sırasıyla hangi adımları takip etmek lazımdır konusunda tereddütlerim oldu bu konuyla alakalı bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Elimdeki donanım Jr DSX9 kumanda, Spektrum Ar6200 alıcı, CopterX 500 Flybarless helikopter ve cc3d kontrol kartı...