Çaylak uygulama

Çaylak uygulama

Erol Tatoğlu' Alıntı:
Sıcak silikonu keskin maket bıçağıyla dikkatlice ve yavaş yavaş kesip alabilirsiniz. Maket bıçağıyla çalışmakta zorlanacağınız biryerdeyse bırakın kalsın. Parçayı yapıştırdığınızda taşan silikon biraz soğuduktan sonra köpük parçası veya benzer birşeyle sıyırıp alırsanız daha rahat edersiniz. Ben parmağımla alıyorum, cam macunu çeker gibi.. Kanat açısına fotoğraftan bakıp cevap vermek daha doğru olur, ama rahat olun işleri alt üst edecek kadar etkisi olmaz. 4 değil de 2 derece bile olsa dihedral vardır. Kolay gelsin:)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Çaylak uygulama

Dihedral açısı, uçağın kendi kendi düzeltip düz uçuşa devam etmesine yardımcı oluyor, yani biz acemilerin işini kolaylaştırıyor. Bariz bir açı yok ama yine de yeterli olacağını düşünüyorum. Kuyruk kısmında bolca bant kullanmışsınız, belki bu sorun olabilir, belki.. Modelin ağırlık merkezini ayarlarken ön tarafa fazladan ağırlık eklemeniz gerekirse önce arka taraftaki bantları sökün isterseniz, oradaki 10 gram fazlalığı telafi etmek için ön tarafa 20-30 gram ağırlık eklemek gerekebilir. Ağırlık eklemeden dengeye geliyorsa sorun yok tabi. Bence iyi gidiyorsunuz:)

Çaylak uygulama

Erol Tatoğlu' Alıntı:
Dihedral açısı, uçağın kendi kendi düzeltip düz uçuşa devam etmesine yardımcı oluyor, yani biz acemilerin işini kolaylaştırıyor. Bariz bir açı yok ama yine de yeterli olacağını düşünüyorum. Kuyruk kısmında bolca bant kullanmışsınız, belki bu sorun olabilir, belki.. Modelin ağırlık merkezini ayarlarken ön tarafa fazladan ağırlık eklemeniz gerekirse önce arka taraftaki bantları sökün isterseniz, oradaki 10 gram fazlalığı telafi etmek için ön tarafa 20-30 gram ağırlık eklemek gerekebilir. Ağırlık eklemeden dengeye geliyorsa sorun yok tabi. Bence iyi gidiyorsunuz:)
Erol bey en basindan beri bakiyorum. Herkes bu agirli merkezini dengelemekden bahsediyor. Bunu nasil yapildigina dahil beni bilgilendirirseniz cok sevinirim kafami kurcaliyor.. evet bant konusunda hakli oldugunuzun farkindayim. Yeniden yapacagim yada bantlari sokucem

Çaylak uygulama

Aşağıdaki linkte anlatılıyor:)

Çaylak uygulama

Erol Tatoğlu' Alıntı:
Aşağıdaki linkte anlatılıyor:)

eroL bey teşekkur ederim gerçekten inanılmaz yardımcı oluyorsunuz .. insan sormaya cekiniyor :embarras: kanadın yatay dengesini ölçdügümde herhangi bir sorun yok ama servolar takılı olmadıgı için en son montaj bittikden sonra tekrar yapılması gerekicek önemli olan bu konuyu anlamıs olmamdır :) siz degerli üstadlar sayesinde ögrenmiş oluyorum.. varlıgınız turk varlıgına ışık sacıyor :)

Çaylak uygulama

Rica ederim, lafı olmaz! Forumlar bunun için zaten:) Usta değilim, giriş seviyesindeyim diyelim..
Servoları taktıktan sonra tekrar kontrol edeceğiniz doğru, yani doğru anlıyorsunuz :)
Sormaktan da çekinmeyin,rahat olun. Hiç gayret göstermeden, araştırmadan sadece soranlara pek ilgi gösterilmiyor ama siz zaten araştırmışsınız, temiz bir model yapıyorsunuz. Hepimiz yardımcı olmaktan keyif alıyoruz :RCKolik:

Çaylak uygulama

Erol Tatoğlu' Alıntı:
Rica ederim, lafı olmaz! Forumlar bunun için zaten:) Usta değilim, giriş seviyesindeyim diyelim..
Servoları taktıktan sonra tekrar kontrol edeceğiniz doğru, yani doğru anlıyorsunuz :)
Sormaktan da çekinmeyin,rahat olun. Hiç gayret göstermeden, araştırmadan sadece soranlara pek ilgi gösterilmiyor ama siz zaten araştırmışsınız, temiz bir model yapıyorsunuz. Hepimiz yardımcı olmaktan keyif alıyoruz :RCKolik:

umarım bu sefer daha duzgun olmuştur.. teşekkurler..

ilk rc uçak denemem demişsiniz ama baya güzel bir işçilik yapmışsınız gerçekten eliniz bu işlere yatkın bence, çok güzel olmuşi kanadıda siz kesdiyseniz valla helal olsun :D, umarım güzel bir uçuş olur sizin için bittiğinde

Çaylak uygulama

Volkan Güneş' Alıntı:
ilk rc uçak denemem demişsiniz ama baya güzel bir işçilik yapmışsınız gerçekten eliniz bu işlere yatkın bence, çok güzel olmuşi kanadıda siz kesdiyseniz valla helal olsun :D, umarım güzel bir uçuş olur sizin için bittiğinde
Tesekkur ederim volkan bey elimden geldigince özeniyorum. Evet kanatlari ben kestim. Biraz puruzluydu ama zimpara ile cok guzel oldu .. kasa bitti gibi birsey servolar esc motor ve simulator hafta sonu geliyor. Lakin kumanda almak icin biraz beklemem gerekicek zaten havalarda soguk ve ucus icin uygun degil hem simulatorde gelistirmis olurum kendimi ... tekrar tesekkurler

Çaylak uygulama

saygı deger ustad larım calısmamın son hali yorumlarınızı bekliyorum. bu arada kanat acıklıgı 120 cm e dusurdum.

Çaylak uygulama

Elinize sağlık, iyi görünüyor. :) Kanat kısaltmak uçuşu etkiler, kaç cm kısalttınız bilmiyorum. Mesela 10cm kısalttıysanız yaklaşık 2dm² kaybımız var demektir. Atla deve değil tabi ama havada tutunmanız, biraz daha yavaş uçmanız, süzülmeniz biraz daha iyi olacaktı. Küçük bir fark ama sonraki modeller için aklınızda bulunsun :) Kanat profili iyi görünüyor, temiz bir model olmuş, tekrar elinize sağlık.. Bir de tam karşıdan çektiğiniz fotoğrafta kanat birleşme yerinde boşluk var gibi, sağlam mı orası?
Sonuç olarak güzel bir model. Zaten bilinçaltımıza mesaj göndermişsiniz, beğenmemek elde değil :laugh: (peteğin üzerindeki sopa)

Çaylak uygulama

Erol Tatoğlu' Alıntı:
Elinize sağlık, iyi görünüyor. :) Kanat kısaltmak uçuşu etkiler, kaç cm kısalttınız bilmiyorum. Mesela 10cm kısalttıysanız yaklaşık 2dm² kaybımız var demektir. Atla deve değil tabi ama havada tutunmanız, biraz daha yavaş uçmanız, süzülmeniz biraz daha iyi olacaktı. Küçük bir fark ama sonraki modeller için aklınızda bulunsun :) Kanat profili iyi görünüyor, temiz bir model olmuş, tekrar elinize sağlık.. Bir de tam karşıdan çektiğiniz fotoğrafta kanat birleşme yerinde boşluk var gibi, sağlam mı orası?
Sonuç olarak güzel bir model. Zaten bilinçaltımıza mesaj göndermişsiniz, beğenmemek elde değil :laugh: (peteğin üzerindeki sopa)
Kanat 140 cm den 120 cm e dustu is kanatlara kalsin tekrar tekrar keserim sorun yok saglamlik konusuna gelincede kanat herhangi biryerden kopar belki ama ek yerinden kopmaz :laugh: sopaya gelincenede biz ona her derde deva diyoruz.. :D oyle evde duruyor... uzun zamandir.. ihtiyacda olmadi ama belki olabilir begenmenize cok sevindim gercekten..

Çaylak uygulama

THK 12-06-003 6 KANAL SİMÜLATOR ELİME ULASTI FAKAT PROGRAM YOK LAP TOP DA ONBOARD UYGUN BİR SİMÜLATOR PROGRAMI TAVSİYENİZ VE NEREDEN İNDİRECEGİM HAKKINDA YARDIMCI OLABİLİRSENİZ COK SEVİNİRİM bu arada phoneix 5 indirdim kurdum hata veriyor acılmıyor.

Çaylak uygulama

salih yigit' Alıntı:
THK 12-06-003 6 KANAL SİMÜLATOR ELİME ULASTI FAKAT PROGRAM YOK LAP TOP DA ONBOARD UYGUN BİR SİMÜLATOR PROGRAMI TAVSİYENİZ VE NEREDEN İNDİRECEGİM HAKKINDA YARDIMCI OLABİLİRSENİZ COK SEVİNİRİM bu arada phoneix 5 indirdim kurdum hata veriyor acılmıyor.
Nasıl hatalar veriyor?
İşletim sistemi ne?
Yardımcı olabilirim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Çaylak uygulama

Soner Ayar' Alıntı:
Nasıl hatalar veriyor?
İşletim sistemi ne?
Yardımcı olabilirim.
Isletim sistemi win 10 lap top on board yani dusuk ozelliklerde calisicak bir program onerebilirmisiniz ?

Sent from my iPhone using Tapatalk