Mehmet Kucuksari
Administrator
Boeing Vertol CH-46 Sea Knight / 450 Size TANDEM Model Helikopter projesi
Fakat nereden nasıl ayarlandığını bilmiyorum. Müsait bir zamanda yazılım üzerinden 1-2 parametre gösterirsen memnun oluruz abi
Abi ağzına sağlık çok güzel özetlemişsinLevent UYGUN' Alıntı:Ali, rotorların süratini değiştirerek dönme momenti sağlayan sistemler Tandem değil Coaxial sistemlerdir.
Öncelikle rotorlar arasında yükseklik farkı var, fakat asenkron değil senkron çalışarak paller gövde merkezinden geçerken tarama alanında birbirlerinin boşluğunu dolduruyorlar.
Uçuş dinamiğini anlamak için 2 ayrı swash gibi değilde kocaman tek bir swash gibi düşünürsek daha kolay anlaşılabilir aslında.
.....
Yani standart kuyruk palli helikopterler gibi; gövde ağırlık merkezinden, olduğu noktada kendi ekseninde dönemiyor daha ziyade küçük çaplı bir daire içinde dönüş yapıyor.
Şimdi sen söyleyince hatırladım. Bundan 3-4 sene önce katıldıkları Almanya Fuar'ında Bavarian bu özelliğinin lansman yapmış ve hatta gösteri uçuşları yapmışlardıLevent UYGUN' Alıntı:Bu iş için 2-3 ve 4 er servolu sistemler ve uçuş mikserleri olduğu gibi, Bavarian Demon BD3SX FBL ünitesinin bu işlerin hepsini yapabilecek algoritmalara sahip bir yazılımı var ki bu işleri yaptırırken aynı zamanda modelin stabilitesinide kontrol edebiliyor.
Fakat nereden nasıl ayarlandığını bilmiyorum. Müsait bir zamanda yazılım üzerinden 1-2 parametre gösterirsen memnun oluruz abi