Bir konuda yardım ricası
Aynı durumu ben de yaşıyorum Mehmet Abi. Aklıma sadece bu "oha falan olmak" geldi
Evet, bu güzel bir örnek. Artık bunu kullanmayan yoktur sanırım
Bu pek uygun değil kastettiğim durum için, ama yine de sağ ol Ümit Abi
Bu da ilginçmiş, bir değerlendireyim
Bunu tam çözemedim şimdi Ama yine de bir alayım listeye
Patlayıp gitmek, ilginç bir yapı. Bunu da ekliyorum listeye, teşekkürler
İkinci örnek çok uygun. Tam bir kavrma karşılama yolu. Teşekkürler
Ünlem olarak çok iyi. Nasıl da yaygınlaştı
"Neyin peşindesin" özellikle üzerinde durulması gereken bir yapı. Bunu da ekledim listeye. Teşekkürler
Aslında bu kadar uzun cümle değil de, sözcükler veya bir iki kelimelik kısa kalıplar işime daha çok yarayacak. Teşekkürler yine de Serdar Bey
"Bir şeyin kafasını yaşamak" da sıra dışı bir yapı. Listeye ekleyip üzerinde çalışayım bakalım ne çıkacak Teşekkürler Ferhat Bey....
Mehmet Kucuksari' Alıntı:Güzel ve ilginç bir konu Isa Ama şimdi sorunca inan hiç bir şey aklıma gelmiyor :-\
Aynı durumu ben de yaşıyorum Mehmet Abi. Aklıma sadece bu "oha falan olmak" geldi
Emre Kaman' Alıntı:Taa zamaninda mehmet ali erbil ve yalcin mentes'in tatli kaciklar dizisinde "kanka" kullanilmisti ilk defa. Bundan da otesi yoktur heralde
Evet, bu güzel bir örnek. Artık bunu kullanmayan yoktur sanırım
Ümit Piriştina' Alıntı:sıkıntı yok
Bu pek uygun değil kastettiğim durum için, ama yine de sağ ol Ümit Abi
tamerkaymakci' Alıntı:Hazır konu moda iken ''Nurella'' yı unutmamak lazım
Bu da ilginçmiş, bir değerlendireyim
Nesimi Sakmak' Alıntı:Benim de son zamanlarda çok kullandığım bir cümle var. Bir dizide mi yoksa bir reklamda mı kullanıldı hatırlamıyorum ve halk arasında kullanımını da bilmiyorum. BİZİMLE DEĞİLSUN şeklinde bir laf var. Belki işinize yarar.
Bunu tam çözemedim şimdi Ama yine de bir alayım listeye
Zafer SAHIN' Alıntı:- Çocuklar duymasın : patladı gitti
Patlayıp gitmek, ilginç bir yapı. Bunu da ekliyorum listeye, teşekkürler
Ahmet Aksoy' Alıntı:Cocuklar duymasindan cok malzeme cikarilabilir kullanilan
Ba ba ba ba , light tas firin erkegi fln
İkinci örnek çok uygun. Tam bir kavrma karşılama yolu. Teşekkürler
Rasim Öztürk' Alıntı:Olum bak git!
Kimden ötürü
Ünlem olarak çok iyi. Nasıl da yaygınlaştı
veysel güler' Alıntı:Amca oğlu ile aramızda sürekli KANKA veya BAŞKAN diye konuşuruz. Birde bişeylerle uğraşırken yanına geldiysem NEYİN PEŞİNDESİN gibi.
"Neyin peşindesin" özellikle üzerinde durulması gereken bir yapı. Bunu da ekledim listeye. Teşekkürler
serdar topraktan' Alıntı:diğerlerine ek olarak aklıma ilk gelen replikler;
-Lanet olsun içimdeki insan sevgisine.
-Sonunu düşünen kahraman olamaz. (ki bu replik hala dillerde dolanıyor zannımca)
Aslında bu kadar uzun cümle değil de, sözcükler veya bir iki kelimelik kısa kalıplar işime daha çok yarayacak. Teşekkürler yine de Serdar Bey
FERHAT GÜLPAK' Alıntı:Aklıma gelenler..Adamın dibi...Neyin kafasını yaşıyorsun...
"Bir şeyin kafasını yaşamak" da sıra dışı bir yapı. Listeye ekleyip üzerinde çalışayım bakalım ne çıkacak Teşekkürler Ferhat Bey....