Merhabalar uzun zamandır foruma uğramıyordum. Pandemi döneminde zorda olsa uçuş yapmaya zaman bulabildim dünkü son uçuşumda pekte hoş olmayan bir kaza yaşadım inişte ani bir rüzgar nedeniyle bir dengesizlik yaşadım gaz verip tekrar yükselmeye çalışsamda başaramadım düştüm dışarıdan bakınca pek birşey gözükmüyordu tek anormallik gaz kapalı olmasına rağmen motor halen dönmeye çalışıyordu. Uçağın yanına yaklaştığınmda duman çıktığını gördüm ve uçak gözümün önünde bir kismi yandı Açıkçası baya moralim bozuldu lipo motor ve alıcı erimiş plastiğe dönmüştü. Neyse bu gün uçağı toparlamak isterken sahibindende uygun fiyata hazır balsa trainer kitleri gördüm 40 70 lik arası kitler vardı onlardan alıp onları yapsam hemde depron dan balsaya geçiş yapmış olurum hemde patlar motorlu hir model toplarım dedim küçük bir bütçe fiyat araştırması yaptım. Ve şunu gördüm nitro yakıtlar çok pahalı ve bulması zor gibi girdiğim çoğu yerde stok yok gibiydi bende benzin motorlara baktım fiyat açısından daha uygun gözüktü rcgf nin 10cc lik motoru 1600tl civarında alınabiliyor gibi. Yakıt olarak ta benzin ve yağ kullanıyormuş nitroya göre ucuz ve kolay erişilebilir.
Ama forumda şunu gördüm titreşim nedeni ile nitro modellerde benzinli kullanılamiyormuş. Bu konuda şunu anlayamadım
Titreşim tam olarak ne yapıyor? havada uçak dağılacak değilya
Küçük boyutta motorlarda o kadarda sorun olur mu?
Motorla gövde arasına titreşimi absorbe edece birseyler koyulabilir mi?
Beni baya etkiledi nitroya göre daha az ayar istemesi ateşlenme sistemi olsun
sesi bile nitroya göre daha güzel. Bu konuda ne yapılabilir büyük boyuttaki uçaklar da güçlendirme yapılıyormuş ama küçük boyutlarda bu mümkün mü?
Ama forumda şunu gördüm titreşim nedeni ile nitro modellerde benzinli kullanılamiyormuş. Bu konuda şunu anlayamadım
Titreşim tam olarak ne yapıyor? havada uçak dağılacak değilya
Küçük boyutta motorlarda o kadarda sorun olur mu?
Motorla gövde arasına titreşimi absorbe edece birseyler koyulabilir mi?
Beni baya etkiledi nitroya göre daha az ayar istemesi ateşlenme sistemi olsun
sesi bile nitroya göre daha güzel. Bu konuda ne yapılabilir büyük boyuttaki uçaklar da güçlendirme yapılıyormuş ama küçük boyutlarda bu mümkün mü?