Atölyenin Olmazsa Olmazı Malzemeler

İlgi Alanı
Uçak
FT Explorer'a ara tatilde başlayacağım. Atölyeyi LGS sonrası baştan dizme vakti geldi. Bu modeli ve daha sonrası için yapacağım modelleri yaparken gerekecek atölyenin olmazsa olmazı malzemeler nelerdir? İhtiyacı olanlara da bir liste olsun. Ben kendim bir liste yaptım ama "Bin bilsen de bir bilene danış." demişler:saygilar:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

• Beğen
Tepkiler: Ömer Erkan
Merhaba
El aleti olarak:
*Slikon tabancası
*Havya seti
*Kesim matı
*Maket bıçağı
*Kıl testere
*karga burnu
* tornavida

Uçak yapı malzemesi olarak:
*1.2 mm yaylık çelik tel
*Yeke
*1.3 mm easy link(servo tel bağlantısı için adaptör)
*Batarya sabitlemek için cırt cırt
* fiberli bant

Bunlar ilk olarak aklıma gelenler.

Yaylık çelik teli nereden temin ediyorsunuz acaba ben bulamadım bir türlülü
Sanayi sitelerinde ham halde satılıyor.3mm,4mm,5mm.2m alsanız bir çok modelde kullanırsınız.Kullanım şekli şöyle.İniş takımını yapıyorsunuz.İstediğiniz şekil ve ölçüde.Daha sonra nurmal kullandığımıxiz mutfaktaki ocakta ısıtıp hemen suyun altına tutuyorsunuz.Isıtma işlemi nar gibi kızarmayacak.Bir iki dakika ateşin üzerinde gezdirmeniz yeterli.Telin kalınlığına göre 2,5,3,4 kg kadar modeli taşıyacak bir iniş takımı elde ediyorsunuz:)

Sanayi sitelerinde ham halde satılıyor.3mm,4mm,5mm.2m alsanız bir çok modelde kullanırsınız.Kullanım şekli şöyle.İniş takımını yapıyorsunuz.İstediğiniz şekil ve ölçüde.Daha sonra nurmal kullandığımıxiz mutfaktaki ocakta ısıtıp hemen suyun altına tutuyorsunuz.Isıtma işlemi nar gibi kızarmayacak.Bir iki dakika ateşin üzerinde gezdirmeniz yeterli.Telin kalınlığına göre 2,5,3,4 kg kadar modeli taşıyacak bir iniş takımı elde ediyorsunuz:)
Erdoğan Bey, benim yaycılardan öğrendiğim yöntem farklı. Pürmüzle akkor olana kadar ısıtıp havada soğumaya bırakıyorlar.

Sumer hocam doğrudur.Benim aldığım yer öyle tarif ettiği için böyle yazdım.Evde bende uygulamada bu şekilde yaptım sonuç güzel.Ama sizin söylediniz şekilde denemek isterim.Bir parça telim kalmıştı.Bilgiler için teşekkür ediyorum:)