Atölyenin Olmazsa Olmazı Malzemeler

@selim özdil hocam konuyu yeni başlayanlara açtım bilginize:saygilar:
Ya kusura bakmayın sabah sabah bu konuyu ve model hakkındaki @selim özdil mesajını bu yeni konuya taşırken yanlışla geri dönüşü olmayacak şekilde sildim. :embarras:

Lütfen kusura bakmayınız. :cry:

Bu konuyu da olması gereken alt bölüme taşıyıp, ilgili endeks konumuza ilave ettim.

 
  • Beğen
Tepkiler: Yunus Emre Atmaca
Bizim site BORSA'yı geçti, MANİPÜLASYON HAD SAFHADA.🧐 ( ) bu aletler ifadesinden sonraki numarayı hiç SEVMEDİM.

Artık maket bıçağımız, cetvel ve gönyemiz, mastar, kesme tahtası ve zımparamız var.

Uçağımızı HANGİ MALZEMEDEN yapacaksak, (balsa, foamboard, kapron, depron, xps, eps, oluklu karton) o malzemeyi ve malzemeye uygun yapıştırıcıyı temin ederek uçağımızı YAPACAK BİR YER bularak yapmaya başlayabiliriz. Bir MASA tercih sebebidir ancak gönül veren YERDE bile yapabilir.

Gördüğünüz gibi son derece sıradan bir takım aletler ile uçak yapmaya başlayabilirisiniz ancak daha öncesinde ÖNEMLİ bazı noktalar var.

1..Burada yeni başlayanlar için FAYDALI OLACAK birçok konu var.

Moderatörümüz kolay bulunabilsin diye bunları bir yere toplamış, hepsini güzelce okuyun. Anlamadığınız varsa tekrar tekrar anlayana kadar okuyun. Neredeyse HEPSİ, bir model uçakçı olmaya niyetlenenler ve yeni başlayacakların anlayacağı şekilde izah edilmiştir. Hepsi çok GÜZEL bilgilerdir.

2.. Birşey İCAT ETMEYE KALKMAYIN, mümkün ise İNŞAA KILAVUZU olan bir plan bulun ve PLANIN AYNISINI YAPIN. Uçağın şekli, modeli, savaş tecrübesi, yakışıklılığı, fiyakası, popülaritesi vs vs ile HİÇBİR ŞEKİLDE İLGİLENMEYİN. Madde 1'de okuyacağınız konular sizleri güzelce yönlendirecektir. Eğer burada yazılan bişeyleri BEĞENMİYOR veya YANLIŞ buluyorsanız, muhtemelen sorun KENDİNİZ ve kafanızın içindeki YANLIŞ'tır. O yanlıştan kurtulmaya çalışın.

3. Eğer yanınızda size yardımcı olabilecek GERÇEKTEN BİLEN BİRİSİ yok ise, veya sizi yönlendirmiyorsa, üzerinde, sadece ÇİZGİLER bulunan bir kağıta çizilmiş ve/veya ekinde UÇUŞ videosu olan uçaklardan, kaçının.
İYİ bir plan üzerinde yazılar, izahatlar, rakkamlar, skeçler vs vs olur. Tasarımı yapan ve çizenin adı ile hangi tarihte yapıldığı yazar. Uçak TECRÜBE EDİLMİŞ biruçak olmalıdır. SAKIN UNUTMAYIN, İYİ BİR MODEL UÇAK en az 3.Prototipte, ortalama olarak 6.Prototipte ortaya çıkar. Bunun anlamı 1.Prototip UÇMAZ demek DEĞİLDİR, uçabilir fakat, inşaa ve/veya tasarım sorunları vardır.

Yeni atölye kuracak arkadaşlara da bazı tavsiyeler yaptık, şimdi ATÖLYEMİZİ geliştirmeye devam edeceğiz.

Bu arada unuttum, makaş, toplu iğne, seloteyp, kağıt bant gibi şeyler muhtemelen her evde olduğu için belirtmeye gerek duymadım. Yok ise de ihtiyaç duyduğunuz anda yakınınızdaki bir kırtasiyeden temin edebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari