Arduino Quick Start Guide
Zafer SAHIN' Alıntı:
Harun, ben şu kiti almıştım.
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Ama amacı olmayan bir liste yap dersen pek de yapılabileceğini zannetmiyorum. Arduino'da ilk ledi yakıp söndürdükten sonra ihtiyaç tamamen amaca göre şekilleniyor...
Zafer bey ozaman ben de başlangıç için önüme çok işe yarayacak ama basit bi proje koyacağım daha planlama aşamasındayım proje şekillenince burda paylaşacağım. Pin sayısı olarak arduino uno yeterli olacaktır. Denemeler için nano siparişi de verdim. Projede uno yu kullanırken yeni şeyler denemek, hazırda çalışan projeme eklemeler yapmak için nano kullanacağım. Projemde kullanılacak ve başlangıçta da led yakıp söndürecek, girdi ve çıktı vermeyi öğretecek bağzı komponentleri listeye dahil etmeye çalıştım.
Uygun ölçüde bread board, jumper kablo seti, biraz led, çeşitli değerlerde dirençleri küçük bi ekran, 4bit digital tube, 8 li kapasitif buton,ır alıcı ve verici, birkaç tane pot,birkaç boş pcb,4x12 matrix 12 keypad,relay module ,biraz buton, geribildirim alabileceğim birkaç sensör(daha karar veremedim) ve aşşağıdaki kitap...
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Kitap siparişini yarın vereceğim.Kitap gelince kitapdaki uygulamalar neler istiyor bakıp onları da listeye dahil ederek tam liste çıkartacağım.
Son olarak röle modulu konusuna gelirsek bana devre çok basit göründü daha uygun maliyete kendimiz de yapabiliriz sanki ne dersiniz? Şemaya bakınca sadece rölenin üstüne birkaç pin lehimlemek yeterli gibi görünüyor, ancak aşşağıdaki gibi hazır modüllerde farklı devre elemanları da var bu konuda beni aydınlatır mısınız? Tek görevi sinyal geldiğinde ledi yakmak mı? Eğer öyleyse onu da kendim yapmayı tercih ederim
Şimdiden teşekkürler
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol