Arduino ile RC Sound System

Zafer SAHIN' Alıntı:
Celalettin abi, kaliteli ses için başka bir reçete vereyim :laugh:. Gerekenler :

- 1 tane - $42
- Yüksek ses için bir tane amfi - kalitesine - gücüne göre yaklaşık $10 - $20
- Kaliteli bir hoparlör : 10 - 20 TL

Bu kadar :).
Aynı işi yapacaksa üçte bir fiyatina maloluyor neden olmasin [emoji106]

Sümer Yamaner' Alıntı:
Bir de raspbery çıkar başımıza! :D
Sümer abimize aynen katılıyorum :thumbup: Zafer bey eğer mümkünse Arduino ile devam edelim, işin içine bir de RASBERY girmesin :lollol: :lol:

Size zahmet araddaki farkları, neden bu proje de Rasbery tercih ettiğinizi bizlerle paylaşır mısınız ?

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Sümer abimize aynen katılıyorum :thumbup: Zafer bey eğer mümkünse Arduino ile devam edelim, işin içine bir de RASBERY girmesin :lollol: :lol:

Size zahmet araddaki farkları, neden bu proje de Rasbery tercih ettiğinizi bizlerle paylaşır mısınız ?
Zafer Bey, ben bu sorunun cevabı ciddi olarak merak ediyorum :D

Raspberry Pi nedir ?

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Raspberry Pi, bir çok linux sürümünü çalıştırabilen, minik bir bilgisayardır. Bu tür projeler için elverişli olan kısmı, 9cm x 6cm x2 cm olan boyutları ve 45 gramlık ağırlığına rağmen sahip olduğu muazzam işlem gücüdür. 5V ile çalışır. Akım ihtiyacı yoğun işlemlerde 1A sınırına yaklaşsa da 0.7A civarında seyreder.

Üzerinde nerede ise normal bir bilgisayar gibi USB, HDMI, Kompozit Video giriş/çıkışlarını bulundurmasının yanı sıra GPIO isimli, TTL seviyesinde(arduino pinleri gibi) sinyal işleyebilen pinler de bulundurur.

Bu proje için en can alıcı nokta ise, Raspberry Pi'nin temelde bir bilgisayar olması ve üzerinde bir ses kartı bulundurması... 3.5'luk stereo ses çıkışı vasıtası ile standart bir bilgisayar kalitesinde ses çıkışı almak mümkün.

Programlama için ne kullanılacağına gelince...

Üzerinde temel olarak linux çalıştığı için, aşağıdaki programlama ve script dillerinden birini tercih edebilirsiniz.

C, C++, Java, Python, perl, bash, ruby, php, javascript, objective-c ....

Yada birinin yazdığı bir programı alıp yüklersiniz :).

Zafer SAHIN' Alıntı:
Raspberry Pi nedir ?

Raspberry Pi, bir çok linux sürümünü çalıştırabilen, minik bir bilgisayardır.

Bu proje için en can alıcı nokta ise, Raspberry Pi'nin temelde bir bilgisayar olması ve üzerinde bir ses kartı bulundurması... 3.5'luk stereo ses çıkışı vasıtası ile standart bir bilgisayar kalitesinde ses çıkışı almak mümkün.
Vay be bu kadar marifetli olabileceği hiç aklıma gelmezdi. Bilgilendirme için teşekkürler Zafer Bey :thumbup:

Zafer SAHIN' Alıntı:
Raspberry Pi nedir ?

Raspberry Pi, bir çok linux sürümünü çalıştırabilen, minik bir bilgisayardır. Bu tür projeler için elverişli olan kısmı, 9cm x 6cm x2 cm olan boyutları ve 45 gramlık ağırlığına rağmen sahip olduğu muazzam işlem gücüdür. 5V ile çalışır. Akım ihtiyacı yoğun işlemlerde 1A sınırına yaklaşsa da 0.7A civarında seyreder.

Üzerinde nerede ise normal bir bilgisayar gibi USB, HDMI, Kompozit Video giriş/çıkışlarını bulundurmasının yanı sıra GPIO isimli, TTL seviyesinde(arduino pinleri gibi) sinyal işleyebilen pinler de bulundurur.

Programlama için ne kullanılacağına gelince...

Üzerinde temel olarak linux çalıştığı için, aşağıdaki programlama ve script dillerinden birini tercih edebilirsiniz.

C, C++, Java, Python, perl, bash, ruby, php, javascript, objective-c ....

Yada birinin yazdığı bir programı alıp yüklersiniz :).

İşte ben bunu çok tuttum Zafer hocam , valla ilaç gibi adamsınız...İstanbul Bağcılardaki kardeşime ziyarete gidince , ne edip edip size ulaşacağım... Hayalini kurup bir türlü uğraşamadığım proje şu....Valla bunu yapmadan gidersem , tek gözüm açık gider.İnşallah bu anlattığınız sistem , bu projeyi yapmaya imkan sunuyordur.
Edit : İnşallah görüntü de verebiliyordur ...ama az kaldı ulaşacağız... :D
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Gördüğüm kadarı ile sistem bu:

Sadece elektronik kısım ve ekranlar için bir değerlendirme yapabilirim. Diğer statik kısımların işçiliği bilgimi ve yeteneğimi fersah fersah aşar. İlk önce gerekecek malzemeleri listeleyeyim:
- Eğer resimlerdeki adamın eli dev gibi değilse, ekranlar 1.8" ve 4 tane lazım.

- Yukardaki ekranların 3.3 TTL voltaj seviyesi ile uyumlu 4 tane arduino.

- Bir tane bol keseden güç verecek BEC :

Yaklaşık $50 dolar donanım maliyeti var. Arduino yazılım maliyeti ise paha biçilemez :)

Yahu arkdaşlar, ağlamak istiyorum! :'( Ben daha Arduino'yu hazmedemeden, bu Raspberry de nereden çıktı? :eek: Ne güzel aletmiş bu böyle! Bilmediğimiz daha neler var acaba!...

Mehmet, lütfen Zafer beye en az 1 hafta forumdan uzaklaştırma cezası verelim! :lol:

Omer Erkan' Alıntı:
Yahu arkdaşlar, ağlamak istiyorum! :'( Ben daha Arduino'yu hazmedemeden, bu Raspberry de nereden çıktı? :eek: Ne güzel aletmiş bu böyle! Bilmediğimiz daha neler var acaba!...

Mehmet, lütfen Zafer beye en az 1 hafta forumdan uzaklaştırma cezası verelim! :lol:

Ömer abime katılıyorum arduino ya bulaşmamak için zor tutuyorum kendimi bir de rasbperry pi çıktı banggood denen yerde 50 bin çeşidini ve aksesuarlarını gördüm.

Bu işe ekmek yiyeceksek girmek lazım öyle merakımzı gidereceğiz diye girersek bir darbe de buradan yiyip uçamadan gideceğim. :-\

Omer Erkan' Alıntı:

- Digispark : Arduino ile çok benzer, boyutlar çok daha ufak, pin saysı daha az, led flaşör gibi devreler için ideal.

- Pcduino : RaspberyPi ile benzer ama daha çok arduino özelliklerini kullanabilmek için yapılmış bir mini PC. Daha hızlı bir işlmeciye ve ADC girişlerine sahip.

- Banana Pi : Raspbery Pi'nin evrim geçirmiş hali dense de, temel olarak sadece daha güçlü hali.

- Cubieboard, Beaglebone ... : Raspberry Pi gibi diyeyim, daha uzun yazmaya gerek yok.

Omer Erkan' Alıntı:

Valla istediğiniz kişiye istediğiniz kadar ceza verin. Artık kod yazmaktan forumu izleyemeyeceğim. :) :D Ama bu Zafer Bey için bi iyilik düşünelim. Çayına şeker falan katalım!

Zafer SAHIN' Alıntı:
Gördüğüm kadarı ile sistem bu:

Sadece elektronik kısım ve ekranlar için bir değerlendirme yapabilirim. Diğer statik kısımların işçiliği bilgimi ve yeteneğimi fersah fersah aşar. İlk önce gerekecek malzemeleri listeleyeyim:
- Eğer resimlerdeki adamın eli dev gibi değilse, ekranlar 1.8" ve 4 tane lazım.

- Yukardaki ekranların 3.3 TTL voltaj seviyesi ile uyumlu 4 tane arduino.

- Bir tane bol keseden güç verecek BEC :

Yaklaşık $50 dolar donanım maliyeti var. Arduino yazılım maliyeti ise paha biçilemez :)
Zafer hocam , 50 doları çöpe atayım , ne 50 dolarlar atmadık ki , yanlız şu yazılım maliyet işi beni aşıyor , forum bir el atarsa bu işi hallederiz.Mekanik kısımları merak etmeyin , kendi imkanlarımla yaparız o işi , iyi bir kalıp , az biraz reçine bu işi halleder... :p
Şimdi bu sistemi topladım , resim resim mi sürmek gerekiyor , yoksa animasyon hazırlamak mı gerekli.Şimdi buna uygun programlar falan da kullanmak lazım.Sadece kendimi denemek istiyorum , linkteki fiyatlarını görmüşsünüzdür , Bunu başarabilirsem , kendime güvenim gelecek ama bu cahillikle nasıl olur, mutlaka sizin gibi işin ehlinden yardım almak gerekli....
Mehmet kardeşimle daha önce oldukça amatör de olsa bir deneme yapmıştık, belki konusunu okumuşsunuzdur...Artık daha iyisini sizin gibi bilgili bir hocamızla neden yapmayalım...

Hakan hocam, eve bir varayım ve sizin konuyu detaylı okuyayım ...

Zafer konuyu okuyunca yaptıkları işin ne kadar başarılı bir sonuç verdiğini ve el işçiliklerini görünce şaşıracağına eminim.
O zamanlarda yapılmış el emeğiyle üretilen bana göre en baba cocpit idi hala da öyle. :saygilar: