Arduino ile 32 kanal oto scan ve spectrum özellikli alıcı
Bu arada benim aklima daha guzel birsey geldi ama bu mevcut sistemi yapan arkadasa sormak lazim. Cift alici ile diversity yapilabilse ne kadar harika olurdu. Cok ucuza diversitymiz olurdu. Abi bu arada video cikisindan birde dvra paralel ceksen elinde ekran kalitesi kotu bir dominator hd olurdu
Saka bir yana dvr baglama isine ne dersin. Dvr cihazinida pil yerine koyup pili headplaydeki gibi arkaya alabilirsin. Bu is icinde gopronun kafa bandi is gorur. Benim aklima cok yatti valla. Kucuk bir dvr bulmak lazim. Arkaya yerlestirilince gozlugun agirliginida dengeleyip daha hafif hissettirecektir.
Tatilin keyfini cikar abi o zaman ben bu yil tatil yapamayacagim ama acayip ihtiyacim var. Benim yerimede dinlenNesimi Sakmak' Alıntı:Sağol İrfan konuyla ilgili olanların beğenmemesi mümkün değil harika bir olay.
Seninde dediğin gibi oto mod diye bir şey yok. Otomatik arama asıl adı belki menüye sığdırmak için kısa tutmuş olabilirler. Onun olayı sadece frekansları RSSI bazında arayıp güçlü bir yayın bulduğunda ekrana vermek. Bulduğu frekansa kilitlendiği için senin müdahalen dışında o kanaldaki yayın kapansa bile kanalı değiştirmiyor. Elimde birden fazla alıcı olduğu için evde deneme fırsatı buldum her yayına ayrıca kilitleniyor ve o frekansta kalıyor. O konuda herhangi bir sıkıntı yok. Oto moddayken sadece ileri tuşu ile arama yapıyor bu arada. Diğer taraftan yukarıda eklediğim tabloda olduğu gibi bazı bandlarda birbirine çok yakın frekanslar var. Örneğin 5825 frekansına 5820 ve 5828 de kilitleniyor ama RSSI değeri doğru kanal olmadığını ele veriyor. Görüntü tarafında da benzer şekilde parazitler görülüyor ki ben bunu aynı oda içinde gördüm. Model biraz uzaklaşınca bu farklar daha bariz olacaktır.
Aslında gözlüğü kapatmadan önce foto çekecektim ama heyecandan onu atlamışım. Ama kapanmış halinin fotolarını ekleyim. Fazladan butonlar ve bir adet OSD-Görüntü arasında değişim için anahtar var.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Alıcı üzerindeki A6.5 tahmin ettiğin gibi ses çıkışı. Çok gerekli değil. Çoğu alıcıda seste kullanıldığında yayında kopmalar yaşanıyor. Ben hiç denemedim ki zaten model tarafında ayrıca mikrofonum yok.
Aslına bakarsan bu sistem sayesinde sıradan monitörleri çok rahat bir şekilde kendinden alıcılı monitöre çevirebilirsin. Biliyorsun bu tür ekranların fiyatları 200 dolar civarından başlıyor. Sıradan bir 7 inç ekran alıp içine bu sistemi gömdüğünde seninle uçuşa gelenlerinde izleyebileceği bir sistemi çok ucuza mal etmiş olursun. İlk fırsatta benim de yapmak istediğim bir olay bu ayrıca. Diğer taraftan senin gözlüğün içinde bunları koymaya müsait alan olacağını sanmıyorum. O yüzden yapacağın ekrandan ikinci bir çıkış alıp gözlüğe görüntüyü oradan alabilirsin.
Bak şimdi aklıma geldi Quanum gözlüklerin ekranına da bunu uygulamak lazım. Dur ya yazdıkça bir şeyler geliyor aklıma. Bu olay başlı başına bir proje olur. Neyse benden bu kadar. Nesimi kaçar. Tatil yapmaya çalışıyorum şurada...
Bu arada benim aklima daha guzel birsey geldi ama bu mevcut sistemi yapan arkadasa sormak lazim. Cift alici ile diversity yapilabilse ne kadar harika olurdu. Cok ucuza diversitymiz olurdu. Abi bu arada video cikisindan birde dvra paralel ceksen elinde ekran kalitesi kotu bir dominator hd olurdu
Saka bir yana dvr baglama isine ne dersin. Dvr cihazinida pil yerine koyup pili headplaydeki gibi arkaya alabilirsin. Bu is icinde gopronun kafa bandi is gorur. Benim aklima cok yatti valla. Kucuk bir dvr bulmak lazim. Arkaya yerlestirilince gozlugun agirliginida dengeleyip daha hafif hissettirecektir.