[Aranıyor]: Servo Sinyal Dönüştürücü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ömer Erkan

RcFanatik
İlgi Alanı
Uçak
Arkadaşlar, elinde servo sinyal dönüştürücü (servo reverser) olup da bir kenarda atıl duran varsa talip olabilirim.

Servo Sinyal Dönüştürücü

Sümer Bey, ilgine çok teşekkür ederim! Zahmete gerek yok. Hepi topu 2-3 $'lık bir şey. Ben elinde atıl durumda olan varsa diye sormuştum.

Servo Sinyal Dönüştürücü

Ömer Bey bu imkanı kaçırmayın. Bakın bulamayacaksınız sonra yine bana geleceksiniz. Bu sefer maliyetler arttı, dolar yükseldi, şu oldu, bu oldu diye 50 dolara çıkacak. :lol: :p :D
Şaka bir yana arzu ederseniz hemen yapıp gönderebilirim.

Servo Sinyal Dönüştürücü

Ömer abi yanlış hatırlamıyorsam sende bir tane Arduino Nano vardı... Normalde servoya gidecek sinyal pinini, Nano'nun 11. pinine bağladıktan sonra, Nano'nun 5. pinini de servonun sinyal ucuna bağlayıp aşağıdaki kodu yükleyince tamamdır :laugh: .
#include <Servo.h>

Servo Servo_1; //Servo nesnesi olustur

int rxPin = 11; //Alıcı bacağı seçimi
int servoPin = 5; //Cikis servo bacağı seçimi
int inPulse = 0; //Giris alici darbe süresi
int servoPulse = 0; //Cikis servo darbe süresi

void setup() {
pinMode(rxPin, INPUT); //Servo pinini giris icin ayarla
Servo_1.attach(servoPin); //Servo nesnesini ilgili pine bagla
}

void loop() {
inPulse = pulseIn(rxPin, HIGH, 100000); //Max. 100 milisaniye boyunca giriş darbesi okunuyor
if(inPulse] > 800 && inPulse < 2200) { //Alici kanalindan sinyal aliniyorsa
servoPulse = 3000 - inPulse; // Merkezi 1500 kabul edip sinyali ters çevir.
Servo_1.writeMicroseconds(servoPulse); // Servo nesnesine bulunan degeri yaz.
}
}

Servo Sinyal Dönüştürücü

Yaa kardeşim dükkanın önünü kapatmasana... :D :p Bir reverser için istersen Duemilanove falan kullanalım! :lol:

Servo Sinyal Dönüştürücü

Sümer abi, Arduino YUN'da kullanabiliriz, gerekli durumlarda servo reverser'a internetten de müdahale edebiliriz :lol: :lollol: .

Servo Sinyal Dönüştürücü

Eyvah, eyvah! Ben cevap yazana kadar ortalık karışmış. Serbest piyasa ekonomisi bu demek ki!

Sümer Yamaner' Alıntı:
Ömer Bey bu imkanı kaçırmayın. Bakın bulamayacaksınız sonra yine bana geleceksiniz. Bu sefer maliyetler arttı, dolar yükseldi, şu oldu, bu oldu diye 50 dolara çıkacak. :lol: :p :D
Şaka bir yana arzu ederseniz hemen yapıp gönderebilirim.

Fırsat insanın ayağına iki defa gelmezmiş! Tamam o zaman, ama bir Arduino falan kullanacaksanız gerek yok. Sipariş verebilirim, acelem yok nasıl olsa. Bu arada, sizde kaç dolar? :lollol:
Özelden adres bilgilerini atıyorum, hesap bilgisi bekliyorum. Tekrar teşekkürler.

Zafer SAHIN' Alıntı:
Ömer abi yanlış hatırlamıyorsam sende bir tane Arduino Nano vardı... Normalde servoya gidecek sinyal pinini, Nano'nun 11. pinine bağladıktan sonra, Nano'nun 5. pinini de servonun sinyal ucuna bağlayıp aşağıdaki kodu yükleyince tamamdır :laugh: .

Zafer bey, doğru hatırlıyorsun! Dediğini yapacağım. Ama kendime oyun olsun diye. Arduino hem gereksiz büyük, hem de elimdekini navigasyon ışıkları için almıştım. (Bir iki kurcaladıktan sonra masanın üzerinde bana bakıyor, ama azimliyim, önünde sonunda yapacağım o navigasyon ışıklarını!)

Servo Sinyal Dönüştürücü

Pazartesi Yurtiç Kargo'ya vereceğim.[attachimg=1]

Ekli dosyalar

• pic0001.jpg
    pic0001.jpg
    37.6 KB · Görülme: 93
Bu servonun ters mi çalışmasını sağlıyor ?

Kadir Kurt' Alıntı:
Bu servonun ters mi çalışmasını sağlıyor ?

Tam olarak uçaktaki hangi servolar bilmiyorum ama genelde bir komutla iki servonun çalıştığı ve servoların birbirlerine ter hareket etmesi gereken yerde kullanıyorlar tek komutla servonun biri sağa biri sola doğru dönmesi gerekiyor buda kumandadaki reverse ile yapılamıyor.

En sık rastladığımız iki durum elevatör ve flapta. Her iki durumda da bazen iki servonun ters çalışması gerekebiliyor.
Alıcıda yeterli kanal varsa miks ile halledilebiliyor. Servoyu söküp motor ve konum potansiyometresi uçlarını ters lehimlemek de bir çözüm. Programlanabilir servolar doğrudan reverse edilebiliyorlar. Diğer bir çözüm de servo reverser.

Servo kolunun yönünü değiştirmekte bir çözüm olabilir mi ? Servo sağa dönerken kol soldaysa kanatçığı çeker sağdaysa iter. Yoksa yanlış mi düşündüm :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...