[Aranıyor]: 520 KV MOTOR GAUİ X 7 İÇİN

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kemalcan

Çalışkan Uye
Merhaba arkadaşlar gaui x 7 modelimm için uygun bi motor arıyorum 500 kv dışında elimde 500 kv var o yüzden 500 kv istemiyorum.
Tercihen 520 kv olabilir scorpion motor düşünüyorum fiyat uygun olursa xnova da olabilir elinde olan arkadaşlar telefon yazarlarsa en kısa sürede dönüş yapabilirim teşekkürler.

520 KW MOTOR GAUİ X 7 İÇİN

520kw yaklaşık 520000w yapar, o da çok gelir :)

520 Kv dersen o daha makul olur...

520 KW MOTOR GAUİ X 7 İÇİN

:lol: Saol uyandırdığın için Rasim 520 kw da yazsam beygirde yazsam anlaşıldı sanırım ne istediğim :laugh:
biyerde kv yazmışım diğer cümlede kw :)

Pinyon kac kemal? Komple motoru degistirecegine pinyon degistirsen daha ucuza gelir. 20kv farkla bir dis yukari pinyon hemen hemen ayni sonucu verir.

Emre hocam aslında benimm istediğim kv dan da ziyade daha güçlü bir motor istiyorum tabi bütçede önemli bütçe olsa xnova 525 kv alınabilir 14 s içinde yatırım olur.
şu anki motorum 500 kv ve 11 t pinyon kullanıyorum.
Siz ne tavsiye eddersiniz benimm istediğim dediğim gibi birazda tork ayrıca şu anda helikopterim 2100 devirde bana biraz hantal geliyo diyebilirsiniz pilotajın neki yetmiyo 2100 zevk tercih meselesi işte :)

Motorun stator ölçülerini de yazarsan daha net anlaşılır Kemal. Tek başına kv değeri motoru tanımlamaya yetmiyor. 700 sınıfı için 4035 modeli uçurur, tabi daha büyük bir motor tercih edilebilir. Mesela scorpion 4525 4530 gibi. 500 kv 11 pinyonla 2200 devri rahat verir X7'de. Sendeki motor ne tam olarak?

ben genel olarak align 800 mx ile 2040 rpm de uçuyorum ölü piller olsa bile oldukça keyif veriyor masraf yapmadan güç istiyorsanız size tavsiyem governor gain ini yükseltmeniz birde doğukanın sattığı dryfuild bir nebze olsa daha rahat dönmesini sağlayabilir diye düşünüyorum :thumbup:

Motorum budur.
Cem 2100 ayarlı governorum ama dediğim gibi kesmiyo birazda rüzgar olunca hiç tat vermiyo. En son uçuş videosuda şu video :
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

En yüksek performans aldığım video bu pilleri tek tek şarj ettim paralel board da 2 _3 veya 4 pil şarj ettiğim zaman bu performansıda alamıyorum pillerim 60 c

kemalcan' Alıntı:

Motorum budur.
Cem 2100 ayarlı governorum ama dediğim gibi kesmiyo birazda rüzgar olunca hiç tat vermiyo. En son uçuş videosuda şu video :

En yüksek performans aldığım video bu pilleri tek tek şarj ettim paralel board da 2 _3 veya 4 pil şarj ettiğim zaman bu performansıda alamıyorum pillerim 60 c
kemal abi governor rpm değilde gain ini arttır ben 27 ye yükselttim tork yükseldi birazdaha ısınmaya ve güç tüketmeye başladı ama daha keyifli oldu çok yükseltirsen vıcır vıcır ses çıkarır ortasını bulmak lazım
performans olarak güzel gözüküyor ama daha fazla rpm istiyorsun anlaşılan

Cem saolasın tavsiyen için gainim düşük olduğu halde motora el değmiyo bana zorlanıyo gibi geldi o yüzden böyle bir arayışa girsim bilmiyorum nadıl çıkacaz işin içinden :)
Ama birde dediğim gibi pilleri tek tek şarj etmekle tek şarj etmek arasındada dağlar oynuyo

Şu gücü yetersiz, performansı az olan motora bi göz atalım...

Sağ stick diğerinden 1cm daha yüksek olduğu için anca bu kadar zorlayabildim. Aslında alışık olmadığım için zorlamadım bile ama bence hiç mi hiç zorlanmadı. Stickin çok uzun olmasından ötürü daha geniş bir alanda hareket ettirmek zorunda kaldığımdan model bana değil, ben modele yetişemedim. Buna rağmen sen bu motorun neyini güçsüz buldun Kemal? Senin şu anki sorunun da, ısınma probleminde motorun kablolarıyla ilgili. Kablolardan yeterince akım geçmiyor. Problemi biliyorsun. Governor gaini yükseltme konusunda Cem haklı. Diğer taraftan Throttle Response değerini çok yükseltmişsin. Yani esc ye demişsin ki Throtlle stick ile ne yaparsam anında motora bildir. O da pilde ne kadar akım varsa çekip motora yolluyor. 2sn de max RPM e ulaşıyorsun. Ama istediğin daha değişik, daha hırçın bir ses ise eğer, pallerin uç kısımlarına 5cm genişliğinde ve firar kenarına doğru 5mm ye kadar geçecek şekilde bant yapıştırsan, hatta tavsiyem şeffaf folyo ile bu işi yapsan çıkan sesten korkarsın. Modelin sessiz çalışmasının motorun düşük RPM olmasıyla ilgili değil. Donanımın o kadarını destekliyor ve dişli yapısı sesleri azaltacak şekilde dizayn edilmiş. O ayarlarla küçücük bir dikkatsizlik yapsan, mesela palleri tam olarak açmayı unutmuş olsan kaşım gözüm diyene kadar direk paller ve kuyruk borusu zararın var. Dişliler, linkler vb saymıyorum bile. Ha bak bir de o donanımla 13°-13.5° açıları rahatlıkla kullanabilirsin. İstersen bir de öyle dene bakalım ne yetersizmiş :)

Aynı motor ve 20c piller, maksimum devir en ama en fazla 2000 devirdir diye tahmin ediyorum.

Özetle ; collective management :)

Doğukan Ocak' Alıntı:

Aynı motor ve 20c piller, maksimum devir en ama en fazla 2000 devirdir diye tahmin ediyorum.

Özetle ; collective management :)

Collective managementde bir yere kadar kardesim.Motorun ustunde scorpion,xnova yazacak ki önce pilot inansin. :hoppa:

Bu arada Kemal kafa devrin , modelin performansı gayet iyi. Model sağırsa cyclic hızlarına bakabilirsin.

Zaten X7'nin kuyruğu hızlı döndüğü için kuyruk performansı içinde yüksek bir kafa turuna ihtiyaç yok.

Eski goblinime göre kafa turum düşük ve kuyruk pallerim kısa olmasına rağmen çok daha kararlı bir kuyruk performansı alıyorum.Funnel , hurricane ve hızlı geçişlerde en ufak kayma ve titreme yok.

Bende yüksek devir seviyorum ama model her hareketi zorlanmadan yapıyorsa çokta anlamlı değil. Bu duyduğumuz güzel pal seslerinin kafa devrinden ziyade modeli yere vurup , yerden almak gerekiyor.

Israrla x7'de yüksek devir dönmek istiyorum dersen olası rezonans sorunları yaşayabilirsin.

Örnek 1 ( Tareq önemsemiyor. )

Örnek 2 ( Dunkan devir düşürüyor. )

Kemal'in sıkıntısını biliyorum ben. Aslında performans ile ilgili bir sıkıntısı yok. Ayarları da çok agresif zaten. Ama motor kablolarında sııntı var. Yeterince akım geçmiyor. Şu anki durumunda motor performans vermez. Hatta sıkıntı çıkma ihtimali oldukça yüksek. Motorun kontrol edilmesi lazım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...