ar 8000 alıcı satelite olmadan çalışıyormu arkadaşlar

ar 8000 alıcı satelite olmadan çalışıyormu arkadaşlar....i

Rasim Öztürk' Alıntı:
Birincisi, o kadar zengin değilim :embarras:

İkincisi, her modele ayrı kumanda kullanacaksam ne anlamı kaldı. Modül falan uğraştırmadan (ki kendileri de 30-40 dolar az değil) her modelime kullanabileceğim bu kalitede ve bu fiyatta varsa Futaba'nız söyleyin onu alalım ;D

Durum böyle abi :coolxf: Ben mikro uçakta da, mikro helide de, üst modellerimde de sıkıntısız Spektrum'umu kullanıyorum, rahatım. Rahat edemeyip modül arayan, Devo 7E devention kumanda arayan sensin :laugh: :saygilar:

Aldım ağzımın payını sustum. :-\ :D

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Rasim Emre'ye biraz daha zaman ver ;) :laugh: Unutma bir gün tüm Futabacılar Spektrumcu olacak :lollol: :lol:

Valla abi 8fg gibi kusursuz bi kumanda kullanıyor olmasam, yeni bir kumanda alacak olsam, spektrum alırdım, neden olmasın? Sonuçta GS'yı tuttuğum gibi tutmuyorum Futabayı :D Benim bundan vazgeçip spektrum almam için ya spektrum böyle "devrim" niteliğinde acayip bişey yapacak, tabi ulaşılabilir fiyata, yada Allah korusun 8fg kullanılamaz hale gelecek. Aksi halde mikro uçurmak için kumandamdan vazgeçmem. Çok seviyorum be abi... :lollol:

Rasim Öztürk' Alıntı:
Birincisi, o kadar zengin değilim :embarras:

İkincisi, her modele ayrı kumanda kullanacaksam ne anlamı kaldı. Modül falan uğraştırmadan (ki kendileri de 30-40 dolar az değil) her modelime kullanabileceğim bu kalitede ve bu fiyatta varsa Futaba'nız söyleyin onu alalım ;D

Durum böyle abi :coolxf: Ben mikro uçakta da, mikro helide de, üst modellerimde de sıkıntısız Spektrum'umu kullanıyorum, rahatım. Rahat edemeyip modül arayan, Devo 7E devention kumanda arayan sensin :laugh: :saygilar:

aman ha sakın bulaşma Futabaya :) sonra birçok arkadaşıma gözümün önünde olduğu gibi sana olur ve modelini parçalarsın, Futabada şöyle bir sıkıntı var A modelini açtın uçurdun indin, sonra B modelini hazırladın ama kumanda A modelinde kaldı, B Modelini açtın, ama kumanda A modelinde ve modeli görüp kontrol eder ama kopntroller genelde ters olur :D sonra gaz verir kalkarsın (tabi gaz kalanıda reverse değilse :D ) havada sağ yaparsın model sola yatar ve Futabanın acı gerçeği ile tanışırsın hem Maddi hem Manevi olarak :D

JR ve Spketrumda bu durum olmaz, hangi modelinini açarsan aç eğer model ve alıcı yanlış ise birbirini asla görmez :) doğru modeli açana kadar eşleşmez alıcı ile :)

spectrum 6 kanal alıcıları haric satsız çalışmıyor bu genel bilinen birşey aksiyon aramayın :D

Mesut AKIN' Alıntı:
aman ha sakın bulaşma Futabaya :) sonra birçok arkadaşıma gözümün önünde olduğu gibi sana olur ve modelini parçalarsın, Futabada şöyle bir sıkıntı var A modelini açtın uçurdun indin, sonra B modelini hazırladın ama kumanda A modelinde kaldı, B Modelini açtın, ama kumanda A modelinde ve modeli görüp kontrol eder ama kopntroller genelde ters olur :D sonra gaz verir kalkarsın (tabi gaz kalanıda reverse değilse :D ) havada sağ yaparsın model sola yatar ve Futabanın acı gerçeği ile tanışırsın hem Maddi hem Manevi olarak :D

JR ve Spketrumda bu durum olmaz, hangi modelinini açarsan aç eğer model ve alıcı yanlış ise birbirini asla görmez :) doğru modeli açana kadar eşleşmez alıcı ile :)

Dedigin cok dogru Mesut. Hangi modelin secili olduguna dikkat etmek gerekiyor. Bunun icin mesela benim kumandada bir ozellik var. İstersen son biraktigin modelle acilir, istersen her zaman sectigin bir modelle, istersen her acilista hangi modeli kullanacagini sorar. Ben son modeli acarak kullaniyorum, ama modelin adini ekranda gormeden aliciya enerji vermiyorum, simdilik bi problem olmadi.

Emre Kaman' Alıntı:
Dedigin cok dogru Mesut. Hangi modelin secili olduguna dikkat etmek gerekiyor. Bunun icin mesela benim kumandada bir ozellik var. İstersen son biraktigin modelle acilir, istersen her zaman sectigin bir modelle, istersen her acilista hangi modeli kullanacagini sorar. Ben son modeli acarak kullaniyorum, ama modelin adini ekranda gormeden aliciya enerji vermiyorum, simdilik bi problem olmadi.

hahah Futaba hala bu soruna çözüm bulamamışta istersen seçeneğimi eklemiş kumandaya :p şaka bir yana bence futaba bunun biran önce önlemini almalı, sen ekrana bakıyorsun ama herkez bakmıyor ;) ayrıca birgün arkadaşınla muhabbet ederken dalgınlığına gelir ekrana bakmadan açıverirsin yeni modelimi test edicem derken bi heyecanla ozaman üzülürsün :(

Mesut AKIN' Alıntı:
hahah Futaba hala bu soruna çözüm bulamamışta istersen seçeneğimi eklemiş kumandaya :p şaka bir yana bence futaba bunun biran önce önlemini almalı, sen ekrana bakıyorsun ama herkez bakmıyor ;) ayrıca birgün arkadaşınla muhabbet ederken dalgınlığına gelir ekrana bakmadan açıverirsin yeni modelimi test edicem derken bi heyecanla ozaman üzülürsün :(
Hani derlerse 3 kuruşluk bir şey, bu da öyle :laugh: Futaba neden bunu yapmamakta direniyor anlamış değilim :-\

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Hani derlerse 3 kuruşluk bir şey, bu da öyle :laugh: Futaba neden bunu yapmamakta direniyor anlamış değilim :-\

Spektrum Model Match teknolojisini önce kullandı, biz onlardan kopya çektik dedirtmemek için olabilir :halay: :halay: :halay:

Sonuçta bu işin piri Futaba... Geleceğe dönüş filminde doktor emmetth in elinde futaba var...kumanda konusunda her şeyin en güzelini futaba bilir futaba yapar :rolleyes:

bu işin piri alman Graupner'dır ;) Graupner ve JR ortaktır daha başka bişey söylemeye gerek varmı ?

Herkesin kumandası kendine :)

Konuyu toparlarsak;

Nerde buluştuk şimdi? AR8000 (satellitesiz) ve rc helinin ilişkisi nasıldır?

Rasim Öztürk' Alıntı:
Becerebilen varsa, helikopter için baştan alarak tek başına AR8000 ile bind işlemini, ardından kumanda komutlarına yanıt vermesini içeren bir video çekip paylaşırlarsa Hakan'a yardımcı olur bu...

Konu epey yürümüş ama müsadenizle bende biraz gevezelik edeyim. :laugh:

DSM2/X protokolünün yumuşak karnıdır bence satellite receiver'lar. Firma teknik olarak bilemediğimiz sebeplerden dolayı receiver'dan farklı eksende bir sinyal toplayıcı daha olmadan Full-Range standartında sağlıklı bir şekilde haberleşemiyor belliki. Mutlaka tespit ettikleri bazı aksaklıklar oluyor ki siz full range bir receiver aldığınızda standart olarak satellite anten'de kutusundan çıkıyor. Özellikle standart olarak diyorum çünkü bu receiver'ın opsiyonel bir parçası değil bildiğiniz gibi. Zaten DX9 kumandanın özelliklerini incelerseniz Spektrum'un kumanda anteninde bazı değişiklikler yaptığını görebilirsiniz, bence üzerinde çalışmaya devam ettikleri şeyler olduğunu gösteriyor bu durum.

Bu sebeple satellite anteni takmadan sisteminizin çalışıp çalışmaması pekte önemli değil bence. Siz sonuçta isterseniz, bilinçli bir şekilde bunu takmamaya karar verirseniz bunu bir şekilde becerebileceksinizdir. Burada bence asıl olan firmanın bunu kullanmanız gerekiyor ve hatta modelinize şu şekilde monte etmeniz gerekiyor demesidir. Bu bilgi ortada oldukça satellite olmadan çalışıyor olması bence birşey ifade etmez. Ben tüm modellerde iki eksende sinyal toplayabildiğim 1 receiver + 1 satellite veya 2 satellite donanımını kullanıyorum.

Olmasa birşey olur mu derseniz birşey diyemem, firmanın ekonomik sebeplere dayanan bir pazarlama stratejisidir derseniz ona da birşey diyemem. Ama ben teknik bir sebebe dayandığını düşünüyorum ve o sebeple modellerimde literatürün dışına çıkmamaya özen gösteriyorum.

Yine konusu geçmiş, örneğin Futaba'da modelle match olamıyor, bence bunun sebebi de yine benzer şekilde yayın protokolünün kısıtlarıyla ilgili olsa gerek. Genelde her sistemin zayıf olduğu bir nokta vardır diye tahmin ediyorum. Sistemimizi iyi tanırsak Emre gibi tedbirleri alır ve sorun yaşamayız.

Mesut AKIN' Alıntı:
bu işin piri alman Graupner'dır ;) Graupner ve JR ortaktır daha başka bişey söylemeye gerek varmı ?
graupner jr dan ayrılalı çok oldu abi :D

Türker Akgün' Alıntı:
Olmasa birşey olur mu derseniz birşey diyemem, firmanın ekonomik sebeplere dayanan bir pazarlama stratejisidir derseniz ona da birşey diyemem. Ama ben teknik bir sebebe dayandığını düşünüyorum ve o sebeple modellerimde literatürün dışına çıkmamaya özen gösteriyorum.

Elde tek satellite var ve kablo karmaşası olmaması için tek satellite taktım üniteye, bir sıkıntı yaşamadım gaui x3 uçuşlarımda. Tabii pilotaj da malum seviyede, o bakımdan pro seviyede uçan arkadaşlar ihtiyaç duyarlar muhtemelen çift satellite. Sonraları bir orange dsm2 satellite aldım onu da taktım üniteye ama tekrar bind etmedim, hiç bind olmamış da olabilir yani tek satellite devam etmiş de olabilirim. Neyse bi sinyal kaybı hiç yaşanmadı ama elinde DSMX satellite olan varsa yine de iletişime geçsin benimle, hayır demem :)

Muammer Akbulut' Alıntı:
yabancı forumlardaki arkadaşlara da mümkünse bu videoları ulaştırırsanız sevinirim onlarda faydalansın :lollol: :lol:

Bir görüş birliğine varamadık. O halde yabancı forumdaki arkadaşlara bir şey paylaşmayalım şimdilik :)

DenizSERT' Alıntı:
spectrum 6 kanal alıcıları haric satsız çalışmıyor bu genel bilinen birşey aksiyon aramayın :D

ar7000 ve ar8000 6 kanalmı biz satellitesiz kullaniyoruzda ;D

dediğim gibi alıcıyla hiç ugraşmayin helide fbl ünite + pahalı bir heliyse cifþ orjinal satellite orta yollu bir heliyse 3gx + tek satellite devam bence en saglıklısı bu benim fikrim ama futabacılar tabi bu niģmetten faydalanımıyorlar onlarda kumandayı değiştirsinler artık model seçimi konusunda bizim guruptada modelini kıranlar oldu futaba 14g kumandayla üstelik ben sevemedim ilk spektrumla başladım ama graupnerin renkli ekranlı dokunmatik kumandalarıda çok hoşuma gidiyor ama yinede spektrum

Muammer Akbulut' Alıntı:
ar7000 ve ar8000 6 kanalmı biz satellitesiz kullaniyoruzda ;D

Muammer Akbulut' Alıntı:
dediğim gibi alıcıyla hiç ugraşmayin helide fbl ünite + pahalı bir heliyse cifþ orjinal satellite orta yollu bir heliyse 3gx + tek satellite devam bence en saglıklısı bu......

Bu teknik olarak olması gerekeni karşılıyorsunuz anlamına gelmiyor aksine ileride olası bir sıkıntı yaşamanız çok muhtemel. Malum bu işler de olmaz olmaz 1 kere olur ve o 1 kere her şeye bedel olur ve ne var ne yok götürür. Bunu bilerek kullanıyorsanız da, tercih sizindir bizlere sadece duymak kalır ;)

Spektrum konusuna yeni olan arkadaşlar için bir DIP NOT olması amacı ile kaleme alınmıştır. ;)