İzzet Camcıoğlu
Moderator
- İlgi Alanı
- Multikopter
Ebuzer bey merhabalar, öncelikle olarak küçük bir uyarı bu hobi işi aceleye gelmez insana hata yaptırır. Forum ortamında görüp bilgi sahibi olan muhakkak cevap verecektir. Biraz beklemeniz gerekebilir. Bir de bana mail olarak atmışsınız sanırım kanal üzerinden. Özelden iletişim kurmuyoruz. Bu cihazlar ile ilgili ve hızlı ve en güvenli bilgi alabileceğiniz yer burası ama biraz daha sabır lütfen.Bu resimde de göreceğiniz gibi sizin linkteki apm gibi değil burada bende aynı hatayı alıyorum açtım böyleyse lehim yapıyım diye ancak bambaşka birşey çıktı nasıl yapmam gerek yardımcı olur musunuz ? Konuyu hortlatmış gibi oldum biraz.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
İlk olarak yukarda bahsedilen kart apm 2.8. Sizin kartınız ise görüntüsü apm 2.5 veya 2.6. Tahminim 2.6 olduğu yönünde. Apm 'in bu kartında yukarıdakine benzer bir işlem yapılmıyor. Bu kartın zaten dahili pusulası mevcut değil. Dolayısıyla eğer her aşamasını doğru yapıyorsanız pusula kalibrasyonu olmamasının sebebini kartta aramak çok doğru olmaz. Olası sebepler en basitinden, kalibrasyon yapmaya çalıştığınız ortamın imkanları olabilir. İnternette subwoofer a çok yakın olduğu için kalibre olmadığını söyleyen yorumlar bile var. Benim tavsiyem videolarda gösterdiğim gibi açık alanda yapılması. İkinci aşama mission planner kullanıyorsanız apm planner ile deneme yapmanız olacak. Bu iki program arasında özellikle apm kartı kurulumunda böyle paslaşmalar çok faydalı olabiliyor. Bunlardan sonuç alamazsak, kullandığınız gps&pusula modülü kaynaklıdır diye düşünebiliriz. Bunun için size tavsiyem imkan varsa pusulayı başka bir kartta deneyin. Yoksa ilk olarak pusuladan çıkan kabloların pinoutlarına bakın. Doğru kablo doğru girişe giriyor mu diye. Hepsi doğru ise modülün kafasını çıkararak kablolarında bir kırıklık var mı diye bir multimetre ile kontrol edebilirsiniz. Bunların hepsi normalse büyük ihtimalle pusulası arızalı bir modülünüz var anlamına gelebilir. Umarım yardımcı olabilmişimdir.