Açıkçası videodaki yayın patternine bakınca benim uygulamamın yanlış olduğunu düşünmüyorum. Ama tanımlanan uygulama da hatalı değil. Çünkü sonuçta oluşan pattern aslında bir küreye çok yakın ve kürenin eksenini nasıl yerleştirdiğiniz aslında pek de fark etmiyor. Bunu tamamen standart kumanda kullanımı açısından söylüyorum. FPV gibi uzun menzilli sistemler için iş çok farklı bir boyutta ve en ufak bir kayba tahammül yok. Dolayısıyla FPV kullanımı için haklı olabilirsiniz. Herhangi bir şey iddia edemem.
Ama şunu bir veri olarak söyleyebilirim: 2009 ortalarından bu yana 2.4 sistem kullanıyorum. Önce Assan modülle uçtum. Bilenler bilir, uçuş saatim oldukça fazladır. Senede ortalama 70 uçuş günüm olur ve bunlarda ortalama sortim beşten aşağı değildir. Buna rağmen Assan ile sadece iki kez kontrol kaybı yaşadım. Geriye dönüp bakınca birinin kontrol kaybı olduğundan şüpheliyim. Diğerinde de farenin alıcı antenini kemirmiş olduğu ortaya çıktı. Buna rağmen bu ikinci olay sonrasında Hitec Aurora'ya geçtim. Daha ilk günden beri antenim yatay durur. Kısaca bu pozisyon hatalı olsaydı bilançom çok daha farklı olurdu diye düşünüyorum.
Dik duran antende modeli tepenize getirmeyeceksiniz diyorsunuz. Bu yeni başlayan arkadaşlara yapılan ilk uyarılardandır ama tabii sebep kontrol kaybı değil. Ama yatay duran antende model tepenizdeyse de herhangi bir sorun yaşamazsınız.
Hakan Bey diğerinin tam iki katı olarak yaptıysanız en azından kaybınız yok demektir. Kazanç ise dediğim gibi gerçek de olabilir plasebo da.