Abi hep tecrübeli kişiler söylüyor, similasyonda uçurduğunuz model mükemmel dizayn edilmiş hatasız olarak kabul edilir. Yani bizim elde topladığımız gibi değil, bizim elde topladığımız en iyi modelden daha iyidir similasyondaki en kötü model.
Hal böyle olunca iş sadece plotaja kalmıyor teknik bilgi elektronik bilgi ve ince ayarlar ... daha aklıma gelemeyen birçok bilgi ve birikim lazım oluyor.
Ama şunu biliyorum ki kendi helimi ben toplamadım profesyonel bir helikoptercinin topladığı bir model. satarken ince ayarlarını yaparak uçurduğunu gördüm ve hakkaten çok stabil havada titremeyen ve kendinden emin hareketlerle uçurduğu bir heli. Kendisi bu alanda yarışlara katılmış biri ve bana bu heliyle istediğin yarışakatılabilirsin demişti. Plotajın çok iyi olmasa bile bunu uçurabilirsin ince ayarları o kadar iyi yapılmış bir cihaz demişti. Kendisi yakıtlı raptor kullanıyor, bana onlardan tavsye etmişti

, bu dediğim kişinin mağazası var, İlerleyen zamanlarda olabilir demiştim ama hiç olacağını zannetmiyorum.
İşin en zor tarafı uçurmak, hakkaten kıyamıyorum yerden kaldırmaya çok tırsıyorum, şimdilerde 6 kanallı mikro bir modelle zaman harcıyorum onu bile uçururken bocalıyorum bazen. Kendime ne zaman güvenim gelirse o zaman helim beni bekliyor anlayacağınız.