Aksiyon fpv- RCTimer Indy 250 fpv quad

Fatihsultanmehmed' Alıntı:
Vallahi anlamadım, bu nasıl bir ağırlık irfan hocam ??? :saygilar: Biz 500gr üstündekilerle boşa uğraşıyoruz, throttle'a güç veren parmağıma yazıkkkk :eek:
Valla Fatih ya tutarsa diyip bir kumar oynuyorum bakalim ne olacak :)
Yarin firsat bulursam bir ufak maiden ucusu yapacagim. Haftayada kamera gelmis olursa diger haftasonu fpv maiden var.
Bu arada yazmayi unutmusum modele 6" lik proplarda oluyor.
Aslinda yedek parcalarini satsalar super bir model olacaga benziyor.
Ucuz olursa 1-2 tane pdb alirdim. Zira bu agirliktaki modeli 4S'e cikarmayada gerek yok.
Hemde elimdeki 3s pilleri degerlendirmis olacagim

Pazar gunu ilk LOS ucusu gerceklestirdim. Ozellikle arka motorlarda fazla titresim var. Motor ve prop balansi yapacagim. Sorun ortadan kalmazsa pid ayarlariyla ugrasacagiz.
İlk izlenimim cok iyiydi. Model yaklasik 10 metreden dustu ancak kirim yok.
Hafif model motorlar zayif olsa bile inanilmaz atik. Modellerinizden gereksiz herseyi cikarin :)
Osd ve kayit kameralari dahil :)

Kimse video paylasamayip beni forumdan atiyorlarmis :yuppi:

Fpv sistemi geldi.
Aomway video verici ve mini 600tvl kamerayi ilk kez kullanacagim. İnsallah verimli olurlar.
Paranin darasini aldim :)
Boyutunu qnlayabilmeniz icin 50kurusla yaptim cekimi :)
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Ebat ve agirlik olarak sahane gozukuyor Irfan :thumbup: Bakalim performansi nasil olacak :)

Yanlış okumuyorsam üzerinde VIN - VOUT yazıyor olan, minik kart nedir ? Aslında filtre gibi gözüküyor ama hangi bahçenin gülüdür :) ?

Zafer SAHIN' Alıntı:
Yanlış okumuyorsam üzerinde VIN - VOUT yazıyor olan, minik kart nedir ? Aslında filtre gibi gözüküyor ama hangi bahçenin gülüdür :) ?

Bende bekliyordum birisi o parçayı sorsada kesin filtre mi değil mi olduğunu öğrensek diye :)

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Ebat ve agirlik olarak sahane gozukuyor Irfan :thumbup: Bakalim performansi nasil olacak :)

Evet abi agirlik olarak gercekten cok iyi. Bende merakla bekliyorum performanslarini. Aslinda urunlerin tumunu yorumlarini okumadan almiyorum. Filtre haricindekilerden herkes cok memnun.

Zafer SAHIN' Alıntı:

fatih solgun' Alıntı:
Bende bekliyordum birisi o parçayı sorsada kesin filtre mi değil mi olduğunu öğrensek diye :)

Evet abi dogru tahmin. Filtre kendileri. Uzerindeki tantal kapasitor var dolayisiyla boyutlari bayagi kucuk. Bu haliyle bile bana buyuk geliyor :) malum iki frame parcasi arasi 12 mm civarinda

Urun budur. Tek sikintisi 4s desteklemiyor. Max 14v 0.7 amp
Ayni sitede 1.7 amperligide var. Aslinda direnc.nette tantal kapasitorler vardi ama alip yapmakla ugrasmak istemedim

Fpv sistemini an itibariyle tamamlamis bulunuyorum.
Geriye sadece pid ayarlarini yapmak kaldi. En buyuk sorunumda zaten pid ayarlari.
Model cok yeni oldugu icin hazir pid yok.
Surekli agirlik fotografi yayinliyorum dusunun ne kadar takintili oldugumu :)
Modelin uzerinde 12 cm fazladan bir esc bec cikisi var. Yedekte dursun diye cikarmadim ama gozume cok batiyor :lollol:
Modelin 3s 1300 mah 35 c ile olan tum fpv sistemi hazir ucusada hazir haldeki agirligi asagidadir.

Tüy maşallah tüy , İrfan bey ilgiyle takip ediyoruz........ :saygilar:
Eminim uçuşuda harika olacak........ :halay:

İrfan, kırımsız uçuşlar diliyorum. Ama sanki sağına soluna bir iki tane BEC shield atsan daha iyi olmaz mıydı :laugh: ?

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
Tüy maşallah tüy , İrfan bey ilgiyle takip ediyoruz........ :saygilar:
Eminim uçuşuda harika olacak........ :halay:
Modeli ilk tanitirken cok kotuledim herhalde kendim calip kendim oynuyorum gibi geliyor :yuppi:
Ama model cok tutulmusa benziyorki DYS firmasida bunun plus versiyonunun birebir klonunu cikarmis.
Boylece bu modeldende tarot ile birlikte 3 firma oldu. Allah bilir bu cinliler hepsini ayni yerde uretip farkli marka adi altinda satiyorlardir cunku gorunuste hepsi birebir ayni.

Zafer SAHIN' Alıntı:
İrfan, kırımsız uçuşlar diliyorum. Ama sanki sağına soluna bir iki tane BEC shield atsan daha iyi olmaz mıydı :laugh: ?
Tesekkur ederim abi. Anladim ben onu :)
Zafer abi sirf senin icin paraya kiyip banggooddan shieldli bec aldim ama ne yazikki bu modele yetisemedi. Neyse elimde kalmaz sana satarim en kotu ihtimalle :halay:
Ama soyle bir guzellik yaparim BECin etrafini aluminyum kagitla sarip topraklayip uzerine makaron gecirebilirim baska turlu cok agirlik olur bana gelmez :saygilar:
Bu arada bugun fpv sistemini isyerinde test ettim. Goruntu gayet temiz. Gaz verincede hicbir degisiklik olmuyor. Ustelik bugun olctugum 2 frame parcasi arasindaki 10 mm lik aralikta onden arkaya dogru kumanda alicisi, acro naze32, filtre, video vericisi ve bunlarin bilumum kablolari ile esc sinyal kablolarinin tumu icice, altalta ustuste duruyorlar.
Modeli tamir etmek parca eklemek puzzle oynamaya benziyor :)

Bir iki akşam önce yaptığım, aluminyum folyolu, LC filtreli switching BEC :D .

Ama hazır yapılmış ekranlı/korumalı BEC'i havada karada alırım :lollol: :lol: ...

Şaka bir yana, bu filtreler hakkındaki ilk konuşmalarımızdan bu yana, ekranlı ve ekransız sistemlerin, kullanışlılık, verimlilik ve mesafe bazındaki etkileri, test etmek istediğim bir husus. Ama bu testin bilimsel yönteme uygun, her tekrarlandığında aynı, manalı ve ölçülebilir sonuçlar verebilmesi için, test edilecek cihazlar, test edecek cihazlar, uçuş sahası ve en önemlisi zaman gerekiyor. Normal şartlarda herkez mutlu mesut, ekransız kartlar ile uçabiliyor olabilir ama ;

emf_avoidance : Default value is 0 for 72MHz processor speed. Setting this to 1 increases the processor speed, to move the 6th harmonic away from 432MHz.
Baseflight kodunda işlemciyi, UHF vericilerden kaynaklı harmonik bozulmadan koruyabilmek için işlemci frekansını kaydıran bir ayar var ... :eek: . Sonuç olarak, UHF frekansındaki bir verici, işlemcinin çalışma frekansına müdahale edip bir soruna yol açmış ki, Timecop bunu buraya koyma ihtiyacı duymuş ...

Sonuç olarak ekranlı kartların bu sınıfta çok bir zorunluluk olmadığını kabul etsem bile, elektronik sorun durumunda aklıma ilk gelecek nedenlerden birisi olur.

Zafer SAHIN' Alıntı:
Bir iki akşam önce yaptığım, aluminyum folyolu, LC filtreli switching BEC :D .

Ama hazır yapılmış ekranlı/korumalı BEC'i havada karada alırım :lollol: :lol: ...

Şaka bir yana, bu filtreler hakkındaki ilk konuşmalarımızdan bu yana, ekranlı ve ekransız sistemlerin, kullanışlılık, verimlilik ve mesafe bazındaki etkileri, test etmek istediğim bir husus. Ama bu testin bilimsel yönteme uygun, her tekrarlandığında aynı, manalı ve ölçülebilir sonuçlar verebilmesi için, test edilecek cihazlar, test edecek cihazlar, uçuş sahası ve en önemlisi zaman gerekiyor. Normal şartlarda herkez mutlu mesut, ekransız kartlar ile uçabiliyor olabilir ama ;
Baseflight kodunda işlemciyi, UHF vericilerden kaynaklı harmonik bozulmadan koruyabilmek için işlemci frekansını kaydıran bir ayar var ... :eek: . Sonuç olarak, UHF frekansındaki bir verici, işlemcinin çalışma frekansına müdahale edip bir soruna yol açmış ki, Timecop bunu buraya koyma ihtiyacı duymuş ...

Sonuç olarak ekranlı kartların bu sınıfta çok bir zorunluluk olmadığını kabul etsem bile, elektronik sorun durumunda aklıma ilk gelecek nedenlerden birisi olur.
Elektronik konusunda hicbirsey bilmedigimiz icin bizim aklimaza son gelecek sey bu olur.
Abi seninki bu konudaki bilgi birikiminden kaynaklaniyor.
Cehalet mutluluktur :yuppi:
Abi yaptigin filtrede aluminyumu toprakladin mi ?
Birde o filtreyi mumkun degil ben bu modele sigdiramam :laugh:
Unutmadan birde seffaf makaronu soracagim. Hani su pil paketlerinin uzerinde de bulunan ince makarondan mi?
Eger ondanda nereden aldin?
Ondan ariyorum ama pek bulamiyorum.

irfan buzdağlı' Alıntı:
Elektronik konusunda hicbirsey bilmedigimiz icin bizim aklimaza son gelecek sey bu olur.
Abi seninki bu konudaki bilgi birikiminden kaynaklaniyor.
Cehalet mutluluktur :yuppi:
Abi yaptigin filtrede aluminyumu toprakladin mi ?
Birde o filtreyi mumkun degil ben bu modele sigdiramam :laugh:
Unutmadan birde seffaf makaronu soracagim. Hani su pil paketlerinin uzerinde de bulunan ince makarondan mi?
Eger ondanda nereden aldin?
Ondan ariyorum ama pek bulamiyorum.
Topraklı olması veya olmaması sonuç açısından çok bir şey farkettirmiyor. Benimki de topraksız zaten. Hatta daha önceki bazı tecrübelerimden, toprak hattında da parazit varsa, sonuca ters etki ettiğini biliyorum...

Filtre + BEC biraz etli butlu oldu(başparmak büyüklüğünde...) ama zaten onu 250'lik değil 500'lük bir Quad için hazırladım. Üzerinde kullandığım makaron şeffaf ama ince değil... Şeffaf makaronları ben maalesef Hobbyking'den alıyorum. Orada hem senin istediğin ince tipteki hem de normal tipteki şeffaf makaronlar var.
Normal tiptekiler :

İnce tiptekiler :

İnce tiptekiler sıcağa normaller kadar dayanıklı değil, çakmakla daraltmaya pek gelmiyorlar... Eğer denemek istersen elimde bir kaç parça 25mm ve 50mm'lik olacaktı...

Bugun modelle yaptigim fpv ucusu inanilmaz keyifliydi.
Bu model 3s pil kullanmasina ragmen 4slik blackouta(zmr250nin orjinali) kok sokturdu diyebilirim. Sebebiyse tabiki agirlik.
Blackout modelimde cogu arkadasin modelinden hafif ve performansli gorunmesine ragmen bugun farkettigim en onemli sey buydu.
Bu mesaji yazmaktaki asil amacim ise kullandigim aomway 200mWlik video vericisinin bekledigimden cok ust duzey performans vermesiydi. Gonul rahatligiyla bu tip aksiyon ucus yapacaklara kesinlikle tavsiye ediyorum. Hem hafif hem kucuk. Hemen bir tane daha siparis veriyorum banggooddan.

Modele gelirsek sadece kucuk bir dusus yasadim. Tum proplar kirildi onun disinda hasar yok.
Su modelin yedek parcalarini artik satisa cikarsalar iyi olacak. Her ne hikmetse ne tarot ne rctimer nede dys yedek parcalarini cikarmiyorlar.