Muhabbet uçuşlar bölümünden çıktı ama sanırım burden devam etmek daha doğru olacak
Geçen hafta sonu mekaniklerle maiden uçuşu yaptım, Uçuşun detayları
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Videoları da konu bütünlüğü açısından buraya ekliyorum:
İlk video, Maiden uçuşu:
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
İkinci uçuş:
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
İkinci uçuş sırasında bir "Pist İhlali" durumu yaşandı, aralardan ufak kısımları çıkarmam gerekti, kusura bakmayın lütfen
Bu haftasonunda dayine mekaniklerle uçuşa çıktım, bir de yeni 3300 lük pil ekleyerek yoplam uçuş sorti ve süremi arttırdım. Amma velakin, iskelet halindeki bu "meret"e, hem estetik kaygılarla hem de havada oryantasyonu kolaylaştırması için birşeyler giydirmenin gerekli olduğu ortada. Nihai gövde için detaylı mühendislik çalışmaları yapıyorum, ama mekaniklerin (dişliler servo yerleşimleri aktarımları vs vs) büyük oranda değişmesi lazım, bir kısmının tasarım ve planlamasını bitirmiş olmama rağmen şu anda, uçuş sezonu açılmışken ve Panter inşaatı öncelikli olarak devam ederken buna fazla zaman ayırmak istemiyorum. Bütün sezon çıplak uçmasındansa birşeyler giydirmek istedim kuşa. Bugün lafı geçince de yahu şöyle uydur kaydır "dahtadan" silüeti süper kobraya benzeyen bir şey yapayım gibisinden bir fikir oldu, sonra kesip biçmem gereken dahta boyutlarını belirlemek için çizimi açmışken bi 10-15 dakikada dahta fikrinden 3D yazıcıyla basılmış bir "kabuk" fikrine kaydım. Evde de yaklaşık 2.5-3 saatlik bir çalışma ile, bol miktarda hileli (servoları swashı ve dişlileri mevcut haliyle sığdırabilmek için), bolca köşeli, "ileride yonta yonta süper kobra olacak abisi" tadında bir kabuk tasarlayabildim. Bu kabuk şu aşamada hiçbir şekilde scale değil
Ama en azından bu sezonki uçuşlarda havada Super Kobrayı andıran bir şey olmasını sağlayacak…
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Niyetim, et kalınlığı 0.9 mm olarak tasarlanan bu kabukları 3D yazıcıda basmak (0,4 mm nozzle ile iki dış hat şeklinde) ve bir şekilde iskelete monte etmek. Şimdilik montajla ilgili olarak kuyruk borusuna ve altta iniş takımları montaj desteği olan kontraplaklara bağlanan bir sistem düşündüm ama birkaç noktada kabukları da birbirlerine vidalayarak tutturmam gerekecek. Bu iniş takımı kontraplakları da öne doğru uzatılarak pilin konacağı yatay bir platform oluşturacak.
Fusion 360 a göre bir kabuk yarısı 150 gr civarında, yani iki kabukla 300, montaj için kullanılacak ara parçalar, kontraplaklar vs ile birlikte de en fazla 400-450 gr lık bir ilave ağırlık gelecek demektir. Ne yalan söyliim, bana hiçbir şey ifade etmedi bu ilave ağırlık
uçar mı uçmaz mı siz söyleyin