Acro naze32 kontrol kartı
halil koçan' Alıntı:
Merhabalar adım halil koçan 30 yaşında Bursa'da yaşıyorum 6 yıldır model uçaklar ile uğraşıyorum genelde yakıtlı tranier ve elektrikli tranier ile uçuş yaptım 3 yıldır ara vermişti. Hobiye şimdilerde tekrardan geri dönmek istiyorum ve bu sefer quadcopter ile uğraşmayı düşünüyorum ve biraz araştırma yaptım tavsiye edilmese de ben 250 lik mini bir model ile başlayacağım bazı parçaları siparişini verdim .
Motor : rcx 1804 2400kv
Esc : rcx 10 a
Pervane : 5x3
Pil : elimde var 3s 2200mah ve 3s 1300mah
Kumanda : elimde olan hitec 6 kanal focus 6 2.4 Gh Modifiye edilmiş
Frame : kendim yapacağım plan araştırıyorm
Kontrol ünitesi : asıl sorun bu çok fazla çeşit var . Kararsız kaldım. Bütçe sınırlı 100 dolar bir kontrolcüye verem çünkü bu öğrenme modeli olacak
Kafamda cc3d , naze32 , kk2.1 var küçük model için genelde ilk 2 model tavsiye ediliyor. Kafamda acro naze32 var ama korkum da var pek Türkçe kaynak bulamadım acaba ayarı vs baş edebilirmiyi aranızda bu konuyla ilgili sanırım tek kullanan İrfan bey var eğer yardımcı olursanız sevinirim .
İos tan online
Bir suru sey yazmistim link verecem diye hepsi silindi
Mobilden girmenin cilveleri. Neyse
Oncelikle foruma hosgeldiniz. Buraya uye olmadiginizi bilmiyordum. Sayemde uye oldunuz
Normalde yeni uyelerin tanisma bolumune bir tanisma konusu acmasi gerekiyor. Gerci siz kendinizi tanitmissiniz ama takdir Mehmet abilerindir
Forumda cok degerli bilgiler ve videolar bulabileceginize emin olabilirsiniz. Ayrica uye oldugum forumlar arasinda altini cizerek soyluyorum en duzenli, gereksiz konu ve mesajlarla sisirilmemis, surekli kontrol altinda tutulan ve saygi sevgi cercevesinin en iyi sekilde korundugu forum bu oldugu icin bende aktif olarak bu forumu takip ediyorum ve yaziyorum. Bu kadar reklamdan sonra asil konumuza donelim
Sizinde belirttiginiz gibi kk2.1 mini modellerde pek kullanilmiyor. Ben sadece bir tanw gordum yabanci forumlarda. Normalde kk guzel bir kart bir arkadasin quadinda vardi ancak bu size bir frame icin agir ve hacimce fazla iri.
Hobbyking kk2.1 in mini versiyonunu cikardi ancak daha cok yeni. Ben takip ettigim konularda henuz kullanan gormedim. Belki cok iyi olabilir ama biraz sure ve kullanici yorumuna ihtiyac var.
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Cc3d icin ise benim gordugum kadariyla ince ayar yapabilmek cok ugrastiriyor. Blackout icin gordugum onlarca cc3d kullanicisi acro naze32 ye gecti ve cc3d ile 2-3 ayda ulastiklari stabiliteye naze32 ile 2 gunde ulastiklarini soyluyorlar. Ben az kalsin cc3d siparisi verecektim sonra biraz arastirinca ozellikle bu tip kucuk framelerde acro nazeden insanlarin cok memnun olduklarini gordum ve gormeyede devam ediyorum.
Acro naze 32 ye gelirsek yeni baslayanlar icin bu kart onerilmiyor. Sebebi ise kurulumun karmasik gorunmesi. Gercektende biraz karmasik aslinda ama iyi bir arastirma ile bana cocuk oyuncagi gibi geldi
Oncelikle size sunu sormak lazim ki ingilizceniz ne seviyede. Yabanci forumlari okuyup izlediginiz videolari ve okuduklarinizi anlayabilecek seviyedeyseniz karti gozu kapali alabilirsiniz cunku inanilmaz kaynaklar mevcut. En onemli kaynak ise 45 dklik bir video. Daha sonra linkini verecegim
Ben tum ayarlarimi temel olarak bu video ve verecegim diger kaynaklar sayesinde tamamladim. Hic gozunuzu korkutacak birsey olmasin.
Bende elimden geldigi ve bildigim kadariyla size herturlu yardimi saglayacagima emin olabilirsiniz. Bu sayede belkide forumumuzda bu konu ile ilgili birde kaynak olusur. Zaten bana attiginiz mail sonrasi sizi buraya foruma istememin temel sebebide budur.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Konu linkleri:
kurulumun en guzel anlatildigi yer burasi ben sonradan kesfettim.
Bu arada siparis verecek olanlar icin bu kartin iki tipi var.
Tam versiyon : Naze32 diye geciyor. Uzerinde accelometre-gyro-barometre-magnetometre var.
Digeri : Acro (yada Afro) Naze32 funfly controller diye geciyor. Tam surumden farki barometre ve magnetometre yok.
Tam surum iki kat pahali ama yinede CC3Dden ucuz. 25$ ila 50$ fiyatlari var.
Cc3d yi en ucuz 76 $ a bulabilmistim.
Tam surumu 250 civari framelerde pek kimse kullanmiyor (ben dahil).
Ucus tarzi olarak ekstra ozelliklere pek degil hic ihtiyac olmuyor ama acikcasi ben birtane alip denemekde istiyorum. Hatta yakinda hexayi toplarsam gpsli bir sistemle kullanma ihtimalimde var.
Mehmet abi bence bu mesajdan guzel bir konu cikar
Aslinda bu konu tam videolukta o benim isim degil