AB RH Pozitif Kan aranıyor.

Geçmiş olsun Allah acil şifalar versin zafer abi

Abi geçmiş olsun

Zafer abi, çok geçmiş olsun.

Ülkecek kan vermek ve organ bağışlamak gibi konularda çok da duyarlı değiliz. Hastaneler böyle yollara başvuruyor olabilirler stoklarını belli seviyede tutmak için. Ama insanları gereksiz yere, ciddi endişelere sevk etmeleri hoş değil, daha şeffaf hareket etmeleri lazım.

Zafer hocam konuyu yeni gördüm, çok geçmiş olsun.... Sorun çözüldü zannedersem.... Allah acil şifalar versin..

Zafer SAHIN' Alıntı:
Herkese iyi dilekleri için çok teşekkür ederim...

Bu arada kan bulundu ama hastanenin kanı bilinçli bir şekilde bulmamış olması ile ilgili ilginç bir durum var... Emin olmadan bir şey yazmak istemiyorum ama sanki bu tarz durumları, kendi stoklarına kan depolamak için kullanıyorlar. İnşallah durum gerçekten bu yönde değildir ...

Zafer bey geçmiş olsun öncelikle, 3 4 hafta öncede ben kan verdim aynı şeyleri düşünmedim değil hani.

Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ediyorum.

Fakat, hastanenin bu yaptığı normal bir davranış olmanın bence yanına bile yaklaşmıyor. Ancak Kızılay yönetiminde bulunan bir tanıdığımızı devreye soktuktan sonra(bu ve benzeri işler, illa ki tanıdık devreye sokularak mı halledilmeli ?) öğrendiklerimiz şu şekilde;

İç kanama nedeni ile dün itibarı ile 2 ünite kan ihtiyacı oluyor. Ve hastane Kızılay'dan, KIZILAYIN STOKLARINDA KAN OLMASINA RAĞMEN sadece bir ünite kan talep ediyor. Ve hastane bize, sadece 1 ünite verebildiklerini ve daha kana ihtiyaç olduğunu söylüyor. Biz de, böyle bir durumu hiç yaşamamış insanlar olarak bulabildiğimiz tüm arkadaşlarımız ve akrabalarımızdan kan bulmaya çalışıyoruz. Ve ancak Kızılay yönetiminde bulunan tanıdığımızı devreye soktuktan sonra, hastanenin çok rahatlıkla kanı Kızılay'dan tedarik edebileceğini, ama etmeyip bizden isteme yolunu seçtiğini öğreniyoruz.

Eğer siz de kan bulmak zorunda kalırsanız, öncelikle hastaneyi sıkıştırmanızı öneririm. Gerçekten Kızılay'a bu yönde bir talep yapmışlar mı ? Eğer Kızılay, resmi kanallardan gelen bir başvuru sonrasında, stoklarında yeterli kan olmadığını beyan ederse, hastane ondan sonra hasta yakınlarından kan talebinde bulunabiliyor, daha öncesinde değil... İşin zaten kanuni bir boyutu da varmış, onu da sonradan öğrendik.

Zafer abi hem haklisin hemde dogru soyluyorsun ama malesef pratik, kagit uzerindeki teorik gibi dönmuyor gercekte,
Cocuklugumdan bu yana bu kan alma ve kan verme gibi konularda bulundum ve bildigim tek sey ellerinde kan olsa dahi kan vermeden/bulmadan alamiyorsun,
Karsiliginda kan bulmassan kimse sana kan vermiyor,
Istedigin yere sikayet et veya hukuk mucadelesi baslat hicbirsey degismez,

Çok çok geçmiş olsun.

Tekrar büyük geçmiş olsun.

Verdiğiniz önemli bilgiler için de ayrıca çok teşekkür ederim.

İnsanın en zor anında öncelikle hastasını düşünmesi en doğal olanı, zira hastamızı sonuçta o hastaneye teslim ediyoruz. Ancak olaylar durulduğu, ilk şoku atlatabildiğimiz zaman hak aramak aklımıza geliyor.

Özel hastanelere (ben de birinde çalışıyor olmama rağmen) hep şüpheyle bakarım.
Ancak burada olayın bir başka boyutunu da gözardı etmeyelim. Kaçımız durup dururken gidip bir ünite kan bağışlıyor?
Kan fabrikada üretilebilen bir ürün olmadığı için bize kan bulmakla yükümlü olduğunu düşündüğümüz kurumu ara ara hatırlayıp desteklemeliyiz.
Özel hastane olsun kamu hastanesi olsun, hata olduğuna inanıyorsak da usulüne uygun olarak hakkımızı aramalıyız.
Ayrıca burada söz konusu olan hastane zincirinin hangi dönemde ve hangi koşullarda kurulduğunu hatırlarsak, yapılanın hiç de şaşırtıcı olmadığını görürüz.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi