Verdiğim örnekler sadece 2212 motor üzerinden, zaten hız ve tork farkını anlatabilmek için scout ve mig-3 model örneklerindeki karşılaştırmayı yazmak istedim aslında benimde ifade etmeye çalıştığım konu buydu uçağın airodinamiği kanat yapısı motor seçimi ve hız konusunda belirleyici oluyor dediğiniz gibi.
Onlarca farklı motor deneyimlemediğim için çok kesin konuşamam ancak kendi kullandığım motor 2814 sunnysky 900kv hem yurtiçi sitelerdede bulunabiliyor özelliklerinde detaylı inceleyerek uygun pervane kullanımında 30A esc ile kullanabilirsiniz. Ben şuan 4s batarya 11x5,5 pervane ile kullanıyorum 30A civarı çekiyor ancak pervane 11x8 takılırsa 37A civarı çekecek bu veriler üretici sitesinde mevcut. 3s bataryada 13x6,5 pervaneyle 29A olarak kullanabilirsiniz 1700 gr civarı itki alırsınız.
140 cm kanat açıklığı yaklaşık 1mt uzunluğunda yaptığım farklı modellerde bu motoru kullandım ve kullanıyorum genelde benim modlerin uçuş ağırlığı 1200-1300 gr civarı oluyor şu sıralar sürekli kullandığım modelim 1250 gr uçuş ağırlığında 4s batarya 11x5,5 pervane ile kullanıyorum uçuş performansından oldukça memnunum.