550-800 İçin İdeal Konnektorler (RCPROPLUS SupraX)
Arkadaşlar EC5'ler 12S sistemler için gayet yeterli görünüyor. 6S ler için motora göre değişiyor. En güzeli castlle esc yada amper ölçme imkanı varsa çektiğimiz amperlere bakmak. Bu imkan yoksa konnektörlerin uçuş sonrası ısısına bakmak lazım.
Bu arada iki çeşit EC5 var. Erkek kutubun yapısına göre düz EC5 ve kuş kafesi ec5. Alttaki resimde düz EC5 görülüyor.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Aşağıdaki resimde kuş kafesi EC5 görülüyor.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Görülüyor ki EC5 sadece dışındaki plastik formatın adı. Kuş kafesi olanların temas yüzeyi gerçekten çok az ve zaman içinde içe doğru düzleşerek akımın iletilmesini giderek zorlaştırıyor. Dikkat edilmez ise , artan direnç , artan ısı , lehim erimesi , bağlantının kopması oluşabiliyor. Elinizde kuş kafesi tabir edilen tipte konnektörler varsa sadece şarj boardunda kullanın.
Forum muhabbetlerine gelince , her ikinizide bayağıdır takip ediyorum , her ikinizide severim bilirsiniz. Deniz genç olduğu için (küçük değil genç) tabiki bizden farklı olacak , ancak verdiği cevaplardaki saygı ve sevgiyi derinden hissediyorum. Her ikinizinde pilotajının ne kadar güzel yolda olduğunu sadece ben değil herkes görüyor ve takdir ediyor. Bu işi profesyonel yapmıyoruz o yüzden fanatikleşmeye , hele marka konusunda takıntılı olmaya hiç gerek yok düşünüyorum . Profesyonel yaptığımız işler konusunda , yani para kazandığımız işler konusunda tabi ki fanatizm olabilir. Bu işini sevmekten kaynaklanır. Mesela iddia ediyorum Adana'da kimse benden iyi modifiye radikal mastektomi (meme kanserinde memenin ve koltuk altı lenf bezlerinin cerrahi olarak alınması) yapamaz. Bir keserim gören hayran kalır , ana toplar damarların , atardamarların etrafında dans ederim , sinirlerin yanından keskin bistüri ile teğet geçerim. (Hiha canım kan görmek istedi gene).
Neyse konuya dönersek önemli olan sevgi saygı. Eleştiriye açık olmak , uyarılara kulak vermek , iyiyi seçip kendimizi geliştirmek. Modeller konusunda her güzelin bir kusuru vardır. Gidip te herşey şahane dersek yarın öbür gün kusurları ortaya çıkarsa gülünç duruma düşeriz. O yüzden artıları ve eksileri beraber işlenmelidir.