Araştırma becerine hep hayran olmuşumdur abi???Büyük hacimli motorlar için konuşuyorum; motorun hacmiyle güç arasında bir ilişki doğal olarak var ama doğrudan bir ilişkiden bahsetmek de mümkün değil. Mesela Honda NC750x 50 küsür beygir üretebilirken aynı hacimde KawasakiZ750 100 beygir üstüne çıkıyor. Yani sonuca doğrudan etki eden başka bir çok parametre var. Ama ufacık en ilkel teknolojiyle üretilmiş 2 zamanlı nitrolu motorlarda böyle büyük bir teknoloji farkı olması imkansız bence. Ama şimdi başlığı inceleyip biraz araştırınca 46ax ve 55 ax'te olup 60fp'de olmayan iki şey fark ettim. Bunların sonuca ne derece etki edeceğini bilemiyorum ama nihai çıkış gücüne az da olsa etkisi eminim vardır. Birincisi ax serisi motorlar rulmanlı iken 60 fp rulmansızmış. İkincisi de ax serisi motorlardaki çap/strok oranı 1'den fazla yani kısa strok motorlar dolayısıyla teorik olarak daha yüksek devirlere çıkabilirlerken 60fp de strok çaptan uzun. Tabi bu iki fark sonuca kayda değer bir etki yapar mı orasını bilemiyorum. Bir de işin sıkıştırma oranı boyutu var onla ilgili data bulabileceğimizden bile şüpheliyim o yüzden hiç girmek istemiyorum