500-550 Size RC Helikopterleri değerlendirelim... Tavsiyeleriniz...
Türker Akgün' Alıntı:
Rasim ben olsam 500 sınıfı olarak sınırlamayacaksak eğer birçok arkadaşım gibi 550 sınıfını tercih ederdim. Bence Align 550 veya 550L gayet ideal modeller.
Protos'ta epey aklının kaldığı anlaşılıyor mesajlarından. Muhtemelen bilmediğimden ve tecrübe etmediğimden olsa gerek nedense bana biraz uzak geliyor. Fakat kağıt üzerinde modele söylenebilecek hiçbirşey yok. Yine de master model olarak alacak olsam tercih emezdim diye düşünüyorum.
Burada esas belirleyici olan yılbaşında firmaların yapacağı indirim oranları olacaktır bence.
Türker abi, işin çok çeşitli boyutları var. Aklımın kalması dersen başta 550L... Ürün tanıtımı zamanları çok eğildim üstüne. Hala daha aklımın bi köşesinde... Ama işin ekonomisini de düşünmek gerek.
Üstadlar diyorlar ki sonraki modeller, lipo uyumu, standart servo vs... Her sözlerinde haklılar, zaten çoğu tecrübe de etmişler bu durumları ve tecrübelerini aktarıyorlar. Ben de birkaç şey söylemek istiyorum.
1- Lipodan başlayalım. Kargo güçlükleri gibi sebeplerden dolayı yurtiçi lipo piyasası ne yazık ki çok yüksek. Ben genelde yurtdışı sıfır lipo alırım, iyi de bakarım, çok şişmezler. Piyasası da malum olunca fiyatta güzel seçenekler sunabiliyorum elden çıkarmak istediğim zaman ve diyebilirim ki bugüne kadar lipodan çok zarar etmedim.
2- Standart/mini servo konusunda haklısınız, ama kısa zaman sonra üst modele geçmek istersem haklısınız. Tercih ettiğim servolar mks, rjx seviyesinde değil. Genelde Align veya o ayarda o fiyat aralığında servolar. O bakımdan üst modele taşıyamamak koymayacak kısa vadede... Çünkü kısa vadede hayatın başka gerçekleri var. (Güzel sayılabilecek, en azından şükredeceğim bir işim var ama evli değilim, evim yok kiradayım ve arabam yok. Yani ekonomi ekonomi diye tablolar hazırlamamın kıyaslamalar yapmamın temelinde bu gerçekler var. Aslında model heli gibi pahalı bir hobi ile hiç ilgilenmemem lazım ama bulaştık bir kere...) İlker abinin yorumunun aksine hareket etmem lazım
(
İlker Sönmez' Alıntı:
Ancak görüyorumki Rasim'in model değiştirme frekansı giderek artıyor. Tam bir modelci oluyor.
) Bu amaçla böyle başlıklar açıyorum. Aldığım modelin bir iki yıl benimle gitmesi lazım. (ki bu konuda da kararlıyım, yoksa zaten bir tane alır olmadı satar başkasına bakardım. Kaygısız bir şekilde seçim yapabilmek hem kolay hem güzel olurdu da öyle olmuyor pratikte...)
İlker Sönmez' Alıntı:
Protoss meselesine gelince basit mekaniği ve uygun fiyatıyla güzel bir 500 sınıfı model , yurtdışında bayağıda yaygın.
Helifreakten incelediğim kadarıyla bu durum böyle. O yüzden seçenekler arasına aldım. Yoksa align, gaui, sab üçgeninin dışına çıkmamak gerek tabii yurtiçini düşününce. Ama olursa belki yurtiçinde de tanınmasına katkım olur. Düne kadar JR kullanıcısı da çok azdı içeride, şimdi makul sayılabilecek bir kullanıcı sayısına ulaştı. HF de bazı başlıklara baktım MSH nin 550 size için de bir çalışması varmış sanırım. (şimdilik protos mini 450 size, protos 500 size, protos max 700 size olarak var. Tabii stretch imkanları var çoğu modelde olduğu gibi, örneğin protos 470 pal çevirebiliyor.) Ki model diğer 500 sizelara göre de biraz stretch gibi, 955mm...
Şimdilik o modeli saplantı haline getirmeden objektif düşüneceğim. Helifreakte hakkında 100 tane başlık varsa 100 ünü de okuyacağım. Bu arada yılbaşı gelmiş olacak ve 550L nin fiyatlarına da bakacağım ama düşünebilmem için fiyatının maksimum 800 dolar civarlarında olması lazım. Öyle bi kampanya olursa aklımı çelebilir her ne kadar yedek piyasası malum olsa da
Korka korka uçururum artık
Simülatör çalışmalarına da kış günleri ağırlık vermek gerek.