4 Amper civarında 700-1000 g thrust verebilen motor

Yusuf Furkan

Yeni Uye
İlgi Alanı
Uçak
Herkese merhabalar. Bir süredir yüksek uçuş süresi elde etmek için düşük güçte (%20 yük civarı) uçağımı havada tutundurabilecek bir motor arıyorum. maliyet açısından bir sıkıntım yok hangi motoru ve pervaneyi seçeceğime karar veremedim önerilerinizi bekliyorum. Uçağım tasarım aşamasında karbonfiber kaplama çift motor 1.6m kanat açıklığına ve analizlere göre düşük tutunma hızına sahip 4kg civarında olmasını bekliyorum. Motor seçiminde deneyimli birinin yardımına ihtiyacım var

Ortalama olarak 1000 gr thrust değeri için 250 Watt gibi güce ihtiyaç duyarsınız. 4 amperi verecek motor eğer 50 Volt ile gerilim ile besleme imkanınız varsa olabilir.
Uçağınızı çok merak ettim. 1.6 metre 4 kg. ve karbonfiber ve çift motor 🤔

Ortalama olarak 1000 gr thrust değeri için 250 Watt gibi güce ihtiyaç duyarsınız. 4 amperi verecek motor eğer 50 Volt ile gerilim ile besleme imkanınız varsa olabilir.
Uçağınızı çok merak ettim. 1.6 metre 4 kg. ve karbonfiber ve çift motor 🤔
6s bir pil yada paralel bağlı 2 3s pil kullanmayı planlıyorum. 50 volt ağırlık sıkıntısından dolayı pek mümkün gözükmüyor. Pil ağırlığına bağlı 5 kg da çıkabilir uçak. 22000mah veya ağırlıktan feragat etmek gerekirse 16000mah kapasite düşünüyorum . Şuan T-Motor Antigravity MN5006 KV300 motorunu üzerine kafa yoruyorum istediğim değerleri verebilir gibi ama pervane boyutları beni korkutuyor doğrusu. Siz ne dersiniz?

Bu uçakla kaç saat havada kalmayı planlıyorsun.

6s bir pil yada paralel bağlı 2 3s pil kullanmayı planlıyorum. 50 volt ağırlık sıkıntısından dolayı pek mümkün gözükmüyor. Pil ağırlığına bağlı 5 kg da çıkabilir uçak. 22000mah veya ağırlıktan feragat etmek gerekirse 16000mah kapasite düşünüyorum . Şuan T-Motor Antigravity MN5006 KV300 motorunu üzerine kafa yoruyorum istediğim değerleri verebilir gibi ama pervane boyutları beni korkutuyor doğrusu. Siz ne dersiniz?
Bende t motor mn5006 nın 450kv lık versiyonu var baya verimli bir motor direk şu kadar akımda şu kadar itki veriyor diyemem ama uçuş süremi baya arttırdı, ben 6s pil ve 13x8 pervane ile kullanıyorum pervane boyutu büyük olduğu için katlanır pervane kullandım. Ama daha önce yabancı forumlarda katlanır pervanenin verimi bir miktar düşürdüğünü duymuştum