Burdan benim çıkardım sonuç, en azından kendi adıma, alacaksan parayı bastırıp orjinalini alacaksın. Çünkü bazı basit şeylerim daha kitin içinden çıkmaması ve sonradan upgrade ve modifiye istemesi, benim tahammül sınırlarımı oldukça zorlayan bir durum
Evet abi. Özelikle o part cooling fan için ne kadar uğraştığımı sen biliyorsun... Hatta kısaca bahsedeyim
Part cooling fan parçasını basabilmek için bir part cooling fana ihtiyacınız oluyor
Ben normal 80mm'lik bir bilgisayar fanını tahminen basımın yapılacağı bölgeye doğru sabitleyerek bu işi kotarmaya çalıştım, başarısız birkaç denemeden sonra parçayı 4 parçaya bölüp, 4 seferde bastım ve sonradan japonla birleştirdim. O parçayı kullanarak başka bir parça bastım, onu kullanarak, videoda gördüğünüz üçüncü versiyonu üretebildim
Ben vazgeçtim 3 boyutlu yazıcı almam daha
artık sendeniz Emre abi
Ben de onu diyorum zaten baştan beri
Şöyle diyelim mi,paraya kıyın iyisini alın, kafanız ağrımasın,uğraşmayı biliyor ve seviyorsanız ,ucuz alın ve durmadan upgrade yapın
Kesinlikle Hakan abi
Ahaha
olduğu yerden havalanabilen çatı ve helikopter benzeştirmesi günün tespitiydi, hala gülüyorum
Şimdi bahane üretiyor gibi olmasın ama F4 sesi buralarda gayet alışılmış, kanıksanmış ve hatta bezilmiş bir ses, ama uçan çatı her gün olan bir olay değil. O anki şaşkınlığımla öyle bir tepki (yada tepkisizlik) vermişim sanırım
Ama kendimi affettirmek adına şöyle bir öneri atayım ortaya; günün birinde bir F4 yapmaya karar verirsen, istemediğin kadar detaylı foto benden! Buralarda parka bahçeye konduruyorlar F4'leri, hangi çeşitlerden var emin değilim ama buluruz bişeyler.
Herşeyden önce Fusion360'a hoşgeldin diyeyim, kesinlikle benim de bu işe girecek olanlara şiddetle tavsiye ettiğim bir çizim programı. Gerçi çizim programı demek çok büyük haksızlık, adını hakeden şekilde tasarımdan üretime pek çok işi tek bir yerde birleştirebilmiş çok başarılı bir yazılım...
Doğru söze ne denir?..
Öte yandan extruder ve filament beslemesini iki seçenekli olması güzelmiş. Bowdeni tercih etmendeki gerekçelerin çok doğru, özellikle senin durumunda yapılacak en iyi şey ama bowden sistemlerle esnek filamentlerle baskı yapmak ciddi sıkıntı. Esnek filament basmak gibi bir niyetin yoksa aynen devam et
Şu ana kadar PLA'den başka birşey basmışlığım yok. Bir top Petg aldım ama henüz kullanma fırsatım olmadı. Esnek filamentte sorun oluşturacağını okudum, izledim, ancak şu an için öyle bir niyetim yok.
Aluminyum profilleri ben de çok beğeniyorum açıkçası. Orjinal prusa da 3. versiyonunda aluminyum profil kullanıyor ama sanırım sadece iskelet için profil kullanıp eksenleri yine şaftlar üzerinde doğrusal yataklarla hareket ettiriyor (emin de değilim). Tarantuladaki profil üzerinde tekerleklerle hareket eden araba sistemi kendisini kanıtlamış ve 3D printera nazaran çok daha fazla yüke maruz kalan router makinalarında bile kullanılan bir sistem (openbuilds OX makinasında olduğu gibi) Ama o plakaların 5-6 mm aluminyumdan olması lazım tabiki. Yeni aluminyumların kesilince eksenlerini iyice sıkıp boşluksuz çalışmasını sağlarsın yüksek ihtimalle.
Bu akrilik plakalarda tekerleri yeterince sıkıştıramıyorsun zaten abi, kırılmak için yer arıyorlar
Alüminyum plakalar için delik yerlerini 0.3mm içeri aldım, eksantrik somunlarla uygun şekilde ayarlayacağım. Prusa'da dediğin gibi hareket sertleştirilmiş şaftlar üzerinde akıyor.
Ve son olarak gerçekten eline sağlık ve sabrın için helal olsun
anlattıkların benim başıma gelse elimde tarantula parçaları kullanılarak yapılmış pek çok değişik alet olurdu kesinlikle
Bazı zamanlar ben de çok bunaldığımda birkaç gün yüzüne bakmadım, sinirim geçince yeniden başladım
Baştan bu tarz şeylerin olabileceğini kabullenerek yola çıktığım için, kendime sürekli ne kadar ekmek, o kadar köfte diyerek devam ettim
Ama ufukta elbet bir prusa görünüyor benim için de. Hele bu arkadaşın artık yetmediği noktaya kadar gideyim de