Sarven Bedikoğlu
Çalışkan Uye
Ben fiyat performans açısından Microzey tercih ediyorum. ABG, Porima ve adını hatırlamadığım birkaç marka daha kullanmıştım. ABG'den memnun kalmamıştım, hiç tıkanmayan nozülüm ne zamanki ABG'yi taktıysam tıkanmıştı. Belki iyileştirmişlerdir, çok uzun zamandır alıp denemedim. Porimanın kalitesi iyiydi ancak fiyatı artınca Microzey'den devam ettim diyebilirim. Bugüne kadar 1 kere bile nozül tıkanması problemi yaşamadım. Sadece çok bekleyen filamentlerde gevrekleşme oluyor ki bu zaten PLA'nın doğasında var. Nem almış ve beklemiş bir filamentte de az da olsa ipliklenmeler görülebiliyor.
Her yeni marka filamentte, hatta bazen aynı markanın farklı renklerinde bile heat tower ve flow calibration kübünden basıp o filamenttin ideal baskı sıcaklığını ve flow rate'ini bulur, bunu slicer'ımda ayrı bir filament profili olarak kaydederim. Filament'in çapını da 10 farklı noktadan 90 derece faz farkıyla ölçer ve ortalamasını da filament profilimden belirtirim.
Sümer abinin de dediği gibi filamentten önce printer'ın mekanik olarak iyi ayarlanmış olması, eksen kalibrasyonlarının doğru yapılmış olması önemli.
Bunun için şu kaynağı öneririm:
Her yeni marka filamentte, hatta bazen aynı markanın farklı renklerinde bile heat tower ve flow calibration kübünden basıp o filamenttin ideal baskı sıcaklığını ve flow rate'ini bulur, bunu slicer'ımda ayrı bir filament profili olarak kaydederim. Filament'in çapını da 10 farklı noktadan 90 derece faz farkıyla ölçer ve ortalamasını da filament profilimden belirtirim.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Sümer abinin de dediği gibi filamentten önce printer'ın mekanik olarak iyi ayarlanmış olması, eksen kalibrasyonlarının doğru yapılmış olması önemli.
Bunun için şu kaynağı öneririm:
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol