Kara kış tam çökmeden , güzel ve açık bir hava olunca fırsat bu fırsat alanda aldım soluğu arkadaşlar....3 model götürdüm , MD500 trex250 ile 2 pil , Mini titan FB ile yani benim meşhur Sarıkızımla 2 pil uçtum...Alalı biraz zaman geçen , ama bir türlü ayarlayıp uçmaya fırsat bulamadığım mini titan FBL modelimi de maiden yapma fırsatını yakaladım...FBL titan bakalım tanıdık gelecek mi bazı arkadaşlara Maiden tahminimden daha kolay ve sorunsuz oldu..Tarot yine sorunsuz çalıştı , ve çok memnun kaldım ayarlarımdan , hatta o kadar şımardım ki , nose in hoverler falan yaptım... Tam neşem geldi , alanı da uçakçılardan kaptım derken , Sarıkızıma bir pil daha takıp uçmaya başladım , benim uçuşlar malum , tam ihtiyar işi , sakin alan turu havasında iken , ses birden garipleşti , o esnada komutlarım saçmaladı , helikoptere ne olduğunu anlama fırsatını bulamadan birden gaz kesildi ve havada overspeed olup tabiri caizse daş gibi düştü benim Sarıkız... ....Videoyu ekliyorum , usta arkadaşlarımın bir inceleme fırsatı olurda , yorum yaparlarsa çok memnun olurum...
Düşme anına bakarsak , heli sağ yanağı üzerine burunla karışık düştü , ama kırımdan sonra evde yaptığım incelemede sol pitch servosunun dişlerinin gittiğini gördüm..Gerçi kırım yüzünden gitmesi normal diye düşünüyorum , ama bu ani gaz kesilmesinin esc'den mi , sinyal kaybından mı , bataryadan mı olduğunu bir türlü anlayamadım...Batarya ve esc konnektörlerini kontrol ettim , hepsi sağlam , pilim yeni sayılabilecek Gens 2200 , hadi eski pille uçsam tüm hatayı pile bulacağım ama o da değil...Hava soğuk olmasına rağmen ellerimi üşütecek kadar değildi , yani güneş vardı ve yine bir nebze hava sıcaktı diyebilirim , üstelik her uçacağım pili en az 15 dakika öncesinde cebimde ısıtıp taktım...Esc , çok sevdiğim bir kardeşimden aldığım Yep60 , evet üstelik 60 Amperlik esc ile uçuyordum..
Ben düşündüm bulamadım sebebini , ama azcık batıl inanç olacak fakat , sakın Sarıkız bana gönül koymuş olmasın , FBL titanı maiden yaptım diye... Sanki modelim bana küstü , çünkü 2 pil sorunsuz uçtum , maidenle beraber 2 pil de fbl titanla uçtum , ondan sonra bu iş böyle oldu... ...
İzleyen ve yorum yapan tüm arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim....
Not: Titan FBL maiden noise in 4.45'de
Sarıkız Kırım videosu.....
Bu da kırım sonrası , o anki psikoloji ile verilmiş bir kırım raporu.... , izledikçe kendime baya güldüm...
Düşme anına bakarsak , heli sağ yanağı üzerine burunla karışık düştü , ama kırımdan sonra evde yaptığım incelemede sol pitch servosunun dişlerinin gittiğini gördüm..Gerçi kırım yüzünden gitmesi normal diye düşünüyorum , ama bu ani gaz kesilmesinin esc'den mi , sinyal kaybından mı , bataryadan mı olduğunu bir türlü anlayamadım...Batarya ve esc konnektörlerini kontrol ettim , hepsi sağlam , pilim yeni sayılabilecek Gens 2200 , hadi eski pille uçsam tüm hatayı pile bulacağım ama o da değil...Hava soğuk olmasına rağmen ellerimi üşütecek kadar değildi , yani güneş vardı ve yine bir nebze hava sıcaktı diyebilirim , üstelik her uçacağım pili en az 15 dakika öncesinde cebimde ısıtıp taktım...Esc , çok sevdiğim bir kardeşimden aldığım Yep60 , evet üstelik 60 Amperlik esc ile uçuyordum..
Ben düşündüm bulamadım sebebini , ama azcık batıl inanç olacak fakat , sakın Sarıkız bana gönül koymuş olmasın , FBL titanı maiden yaptım diye... Sanki modelim bana küstü , çünkü 2 pil sorunsuz uçtum , maidenle beraber 2 pil de fbl titanla uçtum , ondan sonra bu iş böyle oldu... ...
İzleyen ve yorum yapan tüm arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim....
Not: Titan FBL maiden noise in 4.45'de
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Sarıkız Kırım videosu.....
Bu da kırım sonrası , o anki psikoloji ile verilmiş bir kırım raporu.... , izledikçe kendime baya güldüm...