220mm Mini H quad Yapalım mı ?

Fatihsultanmehmed

Çalışkan Uye
İlgi Alanı
Hepsi

Evet, 250mm ile hız kazanmış ken yanına bir ufak iyi gider diye düşünüyorum, fakat 220mm hakkında görüş öneri, ve yorumlara ihtiyacım var, Araştırmalarıma göre şu anda blackout ve minion 220mm 'ler oldukça cezbedici tabi fiyatları o kadar da ucuz değil, ucuz frame işiyle başlayalım.

**Blackout 220mm Frame 149.99$

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

** Minion 220mm Frame 109.99$ (85 gr olması ve fiyat cezbediyor.)

QAV-220 Mini Micro H Quad Frame 220mm FPV Carbon Fiber Quadcopter 29.95$

Satıcıya mesaj attım, hiç bir bilgi vermemiş, onu beklicem :)

Bence ilk verdiğin Blackout 220mm Frame en iyisi elektronik kontroller için düzenli bir kart yapısı var... buda ağırlıktan kurtarıyor.

Dediğin gibi en iyisi evet ama en pahalısı, sonuçta düşe kalka, çaka çaka uçtuğumuz bir cihaza o kadar para vermek istemiyorum, kablo karmaşası da çok önemli değil, nihayetinde bir kere kuruyorsun... bunlar tabi benim bakış açım ben f/p olarak değerlendiriyorum. en ucuz olan frame tatmin ederse onu düşünebilirim, yada sizlerin önerilerini de dikkate alarak seçimimi yapabilirim. :saygilar:

Arkadaşlar herkes küçük modelini 250 lik yapmaya çalışırken sizin küçülmeye gitme düşünceniz ilginç olmuş. Aslında 220 ile 250 arasında ciddi bir fark yok. Bu ölçü çapraz motorlar arasındaki ölçüdür. 220 lik modelde 5 inç pervane kullanmak zorunda kalırsınız. 250 likte 6 inç pervane kullanılabiliyor. Minion ve Blackout'ta 6 inç pervane kullanılabilmesi için uzun kollar piyasaya sürüldü. Yani ölçü yine 250 ye çıktı.

Seçenekler arasındaki en uygun model Minion. Bizzat modeli de görmüş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim. Eğer PDb için Blackout tercih edilecekse aynı eklenti Minion içinde piyasada mevcut.

Bence en mantıklı seçenek yine ZMR250 dir.

Nesimi hocam, herkes neden 220mm yi terkediyor, benim ana amacım, boyutu daha küçültmekti :eek: ? Bilmediklerimizi öğrenelim. Bu arada pdb ile alakalı da pahalı olmayan fakat outları filtreli pdb kullanmayı planlıyorum, kablo salatası çokta önemli değil benim için ?

Fatihsultanmehmed' Alıntı:
Nesimi hocam, herkes neden 220mm yi terkediyor, benim ana amacım, boyutu daha küçültmekti :eek: ? Bilmediklerimizi öğrenelim. Bu arada pdb ile alakalı da pahalı olmayan fakat outları filtreli pdb kullanmayı planlıyorum, kablo salatası çokta önemli değil benim için ?

Blackout veya benzerleri ilk çıktığı zamanlarda çoğunlukla 1804 motorlar vardı. 3S ile 5 inç pervane ile sınırlılardı. Ama şimdi 22lik motorlarla doldu piyasa ve 6 inç pervane ile verdikleri performans çok fena. Tek motorun 1 kg yaklaşan çekişleri var. Haliyle hız tutkunlarının çağrılarına cevap vermek gerekti. Şu sıralar çıkan yeni frameler en azından 6 inç pervane kullanabilecek şekilde üretiliyor. Eskide kalanlarda yeni kollar üreterek bu kervana katıldı. Şu an 2204-2206-2207-2208 gibi motorlar çok popüler. Biz daha o seviyeye gelemediğimiz için dikkatimizi çekmiyor. Ama pilotajımızı geliştirebilirsek gönül isteyecektir mutlaka.

Evet komple PDB çözümleri biraz pahalı bu bir gerçek. Ama ağırlık anlamında çokta bir dezavantajları yok. Sonuçta frame gövde parçalarından biri bununla değişiyor. ZMR içinde çok daha kullanışlı seçenekler piyasada. Bazılarına OSD yi bile gömdüler. Daha ne olsun. Ama ayrı küçük PDB piyasası da boş durmuyor. Onlarda da seçenekler arttı. OSD gömülü olanlarda piyasada.

Bu OSD li mini PDB

Bu da bir seçenek. OSD de eklenebiliyor.

Bu PDB çok fena. OSD hariç ihtiyaç olabilecek herşey var. Bunu takipteyim.

ZMR 250 için özel PDB . MinimOSD takılabiliyor. Aynı zamanda Naze32 ile entegre çalışabiliyor.

250 sınıfı modeller mini sınıfına giriyor. Eğer gerçekten model boyutlarını küçültmek ama hala aksiyon FPV yapmak istiyorsan mikro sınıfını tavsiye ederim. Biraz uzun ama aşağıdaki konuyu incelemeni tavsiye ederim. Bunun brushless motorlu bir versiyonunu yapmayı planlıyorum.

Nesimi hocam, geniş detaylı açıklamanız için teşekkür ederim,

İstediğim tam olarak karşılayacak şey aslında mini değil mikro modeller, bunu bir kez daha anladım, Önerdiğiniz gibi, bu mikro model konusunu hatmekmek ve birazda araştırmak gerekecek, bir ara bir kaç kişi denemeler yapmıştı, fakat çok verim alamadıklarını biliyorum, hatta mikro fpv kameralar ile filan toplamışlardı X quadlarını... sonra mini ye geçtiler nedense artık... :( Siz mikro için adım atarsanız, bende eşlik ederim... Fakat mini yide hiç bırakmak istemiyorum.

Minilerin 250mm olanlarında Bumerang markası var, 74 gr karbon fiber olarak, oldukça dikkatimi çekenler arasında hafif bir mini yapılmak istenirse tercih edilmesi gereken bir frame diye düşünüyorum. yani yeniden 250'lik toplasam F/P oranıyla hiç düşünmem tabi 5" lik kollar ile... %p

Mikroların ölçüleri genelde 125 mm civarı. Yani 250 liğin yarısı boylarında. Deneyenlar neden performans alamadı bilemiyorum ama olmaması için hiçbir sebep yok. Stabilite model küçüldükçe azalacaktır. Bunu da baştan kabul ederek bu işe başlamak gerekir.

Benim çıkış noktam aşağıdaki model olacak. Bu model üzerindeki parçaların neredeyse tamamı frame kolları da dahil projemde kullanabileceğim parçalar. BG de bütün yedekleri de mevcut. Kontrolcü Multiwii Nano. DSM2 desteği ile alıcı takmaya gerek kalmıyor. Multiwii kullanıyor olması belki dezavantaj olabilir ama CC3D nin Atom versiyonunu kullanabilirim gerekirse. Bu parçaların 2S desteği var. O da ayrı bir güzellik.

Tabi bu proje için zaman var. Daha elimdeki modeller için almam gereken bir çok parça var. Öncelik onlarda.

Bumerang güzel bir model. Kullanan arkadaşlarım var. Hafif bir frame ama yer sıkıntısı çok olan bir model. Bir çok konuda insanı kısıtlıyor. Hafiflik adına tercih edilebilir ama kendi adıma pek sıcak bakamadım açıçası. Minion daha kullanışlı geliyor bana.

Bende minion'a daha yatkınım sanki, bumerang'ta yer problemi olur mu diye düşünüyordum fakat sizin fikrinizi de görünce bana yaramayacağını anladım. :evil: Mikro modelin resmini görünce bizim arkadaşların uçurupta geriye attıkları model tipiymiş, onlardan niye vazgeçtiklerini öğrenmem lazım, ama her şekliyle bir 220 /250 uçuracağımızı varsayarsak adam gibi, 6" destekli , 3S, minion yakışıklı ve güzel gözüküyor.

Pdblere şaşırtıcı derecede gelişmiş, o kırmızı pdb'nin üzerine GPs takılabiliyor sanırım, o gps HK'da satılan irfan kardeşimizin önerdiği değil mi ? Birde minion'a uyar mı ki ? :saygilar:

Ynt: 220mm Mini H quad Yapalım mı ?

Bende minion'a daha yatkınım sanki, bumerang'ta yer problemi olur mu diye düşünüyordum fakat sizin fikrinizi de görünce bana yaramayacağını anladım. :evil: Mikro modelin resmini görünce bizim arkadaşların uçurupta geriye attıkları model tipiymiş, onlardan niye vazgeçtiklerini öğrenmem lazım, ama her şekliyle bir 220 /250 uçuracağımızı varsayarsak adam gibi, 6" destekli , 3S, minion yakışıklı ve güzel gözüküyor.

Pdblere şaşırtıcı derecede gelişmiş, o kırmızı pdb'nin üzerine GPs takılabiliyor sanırım, o gps HK'da satılan irfan kardeşimizin önerdiği değil mi ? Birde minion'a uyar mı ki ? :saygilar:
Evet o osd hk simple osd. Bu pdb cogu framede kullanilabilir.

SM-N900 cihazımdan gönderildi

Bakiyorumda grubumuz yavas yavas MINI'den MICRO ya dogru kayiyor. Zamaninda HK sunu almayi dusundum. Spektrum alicisi uzerinde olmasi beni etkilemisti. Sonra yorumlari okuyunca kartin ayarlanmasi gerektigini gorup, vazgecmistim :laugh:

Abi o X quad olayı için bende cevap arıyorum, neden terketmişler arkadaşlar, onu öğrenip yazıcam. Abi fazla belli etmesen de bu quad furyası senin de dikkatini çekmiş ve çekiyor... :lollol: Fakat benim gönlüm H quad'da Nesimi hocam'ın paylaştığı fırçalı motorlu frame güzel duruyor, onu fırçasıza çevirirsek tamamdır... Fakat şu anda benim toplayacağım 6" kollarla minion olacak gibi duruyor, PDB 'de uyarsa Nesimi hocam'ın önerdiği kırmızı pdb üzerine HK osd de takarım. sıra geldi motorlara ve ESC 'lere ? :yuppi:

Abi o X quad olayı için bende cevap arıyorum, neden terketmişler arkadaşlar, onu öğrenip yazıcam. Abi fazla belli etmesen de bu quad furyası senin de dikkatini çekmiş ve çekiyor... :lollol: Fakat benim gönlüm H quad'da Nesimi hocam'ın paylaştığı fırçalı motorlu frame güzel duruyor, onu fırçasıza çevirirsek tamamdır... Fakat şu anda benim toplayacağım 6" kollarla minion olacak gibi duruyor, PDB 'de uyarsa Nesimi hocam'ın önerdiği kırmızı pdb üzerine HK osd de takarım. sıra geldi motorlara ve ESC 'lere ? :yuppi:

H quadlar X quadlara göre daha stabildir. Ayrıca kullanılan kontrolcü de buna etkendir. O arkadaşlar hangi dönemde bunun için çalıştılar bilmiyorum ama büyük olasılıkla multiwii ile yapmaya çalıştılar. Ayarlanamadığı zaman multiwii insanı deli eder. Şu zamanda alternatifleri var. CC3D Atom ve Naze32 mini şu an piyasada. Böyle küçük bir modelde daha iyi iş göreceğinden eminim.

;D ;D Minion'un yapımcısı şu an 7 inç kollar üzerinde çalışıyor.

Eğer PDB almayı düşünüyorsan bence o kırmızı PDB yi en son ihtimal olarak düşün. Eklediğim diğer alternatifler ondan çok daha iyi iş görüyorlar. Zaten ilk çıkan PDBlerdendi ve eski kaldı.

Bu PDB de de OSD var ve simple OSD den daha kullanışlı. En basit örnek.

Benim asıl sormak istediğim elinde zaten ZMR250 yok muydu? Ona ne oldu? Ve o varken Minon'a gerek var mı?

Nesimi Hocam, bende ki 250mm quad havada uçar vaziyette, ve zevkle de uçuyorum :yuppi: Multiwii kart ile ben şanlısıyım galiba, manuel ile hiç üzmedi beni, ??? ;D ayarları da süper tuttu(benim uçuşum için) , içimde ki hız ve aksiyon tutkusuna hakim olamıyorum, bazen kendimi aşan şeyler yapıveriyorum. ve de korkuyorum bir gün dağıtacam zmr yi diye... 2 haftadır neredeyse her gün uçtum(kıracak pervanem kalmadı , yoldaaaaa :( ), pilotajda daha iyi kıvamda şimdi... e kırıp ta öylece kalmak istemiyorum. yanına kardeşi, hem güç için hemde öyle ortada kalmayayım diye düşünüyorum. :saygilar: :RCKolik:

Minion ve 7" mi ?? Bu iş nereye gidiyor yetişmek imkaansız.... :rolleyes:

Nesimi Hocam, bende ki 250mm quad havada uçar vaziyette, ve zevkle de uçuyorum :yuppi: Multiwii kart ile ben şanlısıyım galiba, manuel ile hiç üzmedi beni, ??? ;D ayarları da süper tuttu(benim uçuşum için) , içimde ki hız ve aksiyon tutkusuna hakim olamıyorum, bazen kendimi aşan şeyler yapıveriyorum. ve de korkuyorum bir gün dağıtacam zmr yi diye... 2 haftadır neredeyse her gün uçtum(kıracak pervanem kalmadı , yoldaaaaa :( ), pilotajda daha iyi kıvamda şimdi... e kırıp ta öylece kalmak istemiyorum. yanına kardeşi, hem güç için hemde öyle ortada kalmayayım diye düşünüyorum. :saygilar: :RCKolik:

Minion ve 7" mi ?? Bu iş nereye gidiyor yetişmek imkaansız.... :rolleyes:

Aslında mantıklı ikinci bir modelin yedekte olması. Benimde yedek frame mim var. Belki aynı gün uçuşa devam edemem ama farklı bir frame almak bana da mantıklı geldi. Multiwii tutması da iyi olmuş. Ben fazla uğraşmadım. Direk kartı değiştirdim.

İnsanın hız tutkusu dinmiyor. Daha neler çıkacak bilmiyorum.