2.4 gHz kumanda menzili artırma hk.

ahmet kaçar

Yeni Uye
İlgi Alanı
Hepsi
Selam dostlar. Youtube kanalımda drone ile balık yakalama videoları çekmek için aliexpressten drone airdrop sistemi diye geçen servo motorlu bir cihaz alacağım. yalnız alacağım sistemde genelde anahtarlık kumandalarla kıs mesafeli kumandalarla en fazla 200 m veya en pahalısı 500 metre menzil sunuyor. benim amacım şu. cihazı alıp cihaz üzerinde oynama yapmadan bu cihazın sadece kumandasını daha güçlü bir kumanda alarak programlayabilir miyiz. ve bu konuda tavsiye edebileceğiniz çok daha uzun menzilli kumandalar var mı. sadece servo motoru aç kapa yapacak çok kanallı bir sisteme gerek yok.

almak istediğim ürünler şunlar.

daha pahalı olan modeli şu ama aliexpresste yok ebayda var sadece o da 2000 TL küsür ve gereksiz pahalı...

veya şu

ayrıca aliexpressteki ucuz olan modeli alırsam bu ebaydakilerin kumandası da aliexpresste fotoğraf aratarak buldum mevcut. eğer sadece cihaz ve kumanda alıp programlayabilirsem efsane olur. hem de ucuz...

Şimdiden çok teşekkür ederim...

Arduino ve nrf 24 veya Lora gibi bir modül kullanarak kendin bir iletişim sistemi yapabilirsin 1-2km menzil olabilir. Veya drone üzerindeki ışıklar vb bir işlev ile tetiklenecek bir sistem yapabilirsin ama dronun ana kartına müdahale etmek lazım

Arduino ve nrf 24 veya Lora gibi bir modül kullanarak kendin bir iletişim sistemi yapabilirsin 1-2km menzil olabilir. Veya drone üzerindeki ışıklar vb bir işlev ile tetiklenecek bir sistem yapabilirsin ama dronun ana kartına müdahale etmek lazım
çok teşekkür ederim. Drone kapalı sistem olduğu için pek müdahale etmek istemiyorum. Fakat nette söylediğiniz tavsiyelerden birisini LORA yı sıklıkla gördüm ve 10 km menzil bile sunabildiğini söylüyorlar. eğer böyle birşey yapabilirsek efsane olur benim için.

Nasıl yapabilirim acaba. veya istediğimiz özellikleri söylesek bizim için üretebilecek bir kişi veya firma var mıdır acaba?

İlaveten şöyle bir sistem buldum ama aliexpresstekilerden bile daha pahalı. Bunun aynı sistemde daha ucuzu var mıdır?

Lorayla 16 km ye kadar menzil sunabilir diyor...

Tbs kumanda satın alın
öncelikle tavsiyeniz için teşekkür ederim. TBS kumandayı incelediğimde birhayli pahalı olduğunu farkettim ve çok büyük. Linklerde bahsettiğim ürünler tamamen 2000 tl civarı fiyatı ve tam bu iş için . benim amacım hem ilk projemi kendim yapayım RC veya elektronik üzerine. hem de daha ucuza maledeyim ve youtube kanalım için içerik çıksın kendim yapınca...

teşekkür ederim direkt cihazı aldım ebay üzerinden. Aksi halde bana çok daha pahalıya malolacaktı. 1 km ile yetinmek zorunda kalacağız artık