Kokpit detaylarının boyanmasında ilk adım.
Detaylara geçmeden önce başka bir detaya değinelim
Şu kokpit tabanında pilotun ataklarını koyduğu levhaların arasındaki küçük siyah yuvarlak şeyi görüyor musunuz? O şey aslında gerçek uçakta bir gösterge, uçağın pnömatik sistemindeki hava basıncını gösteriyor. Ama bu makettekinin göstergeye benzer hiçbir yanı yok...
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Benzer şekilde sol konsolda en arkadaki zımbırtıda yan yana duran iki küçük yuvarlak da gerçek uçakta gösterge (bunların neyi gösterdikleri hakkında bir bilgim yok, veya belki de unutmuşumdur, yaşlandık artık
) Bunların da göstergeye benzer bir halleri yoktu, önce ince beyaz çiziktiriklerle biraz daha göstergeye benzetebilir miyim diye denedim, ama nerde bende o yetenek
Sonra aklıma kitten çıkan ve ana gösterge panelini yapmak için kukllanılması öngörülen şu film geldi:
Baktım bazı göstergelerin boyutları bu yukarıdaki arkadaşlara uygun, hemen bir tanesini kesip çıkardım.
Kokpit tabanındaki yerini beyaza boyadım ve bu kesilmiş filmi deneme amaçlı üzerine yerleştirdim.
Sonuç fena olmayınca fikir kabul edildi ve hemen diğer iki gösterge için de uygulandı! boş hallerine nazaran çok daha iyi görünüyorlar
Şimdi gelelim detay boyama sonuçlarına:
Sol konsol tüm zımbırtıları içeren kısım. Ortadaki trim tekerleği haricindeki herşey siyah ile boyandı. Trim tekerleği gerçekte dahtadan yapılma, maketteki de kahverengi tonlarıyla biraz da düzensiz olacak şekilde boyandı.
Gösterge panelinden çıkıp arkaya koltuğun altına doğru uzanan çapraz destek boruları üzerinde yer alan zımbırtılar da boyandı. Bunlardan soldaki yakıt selektör valfi, sağdaki de flap ve iniş takımı kontrol levyesi. Açıkçası bu koca parçaya çok daha fazla detay ekleme şansı varmış trumpeter amcanın ama malesef böyle fazlaca boş ve basit bir şekilde bırakmış. Belki ben birkaç küçük dokunuşla zenginleştirme denemesi yapabilirim.
En çok detay boyama isteyen parça sağdaki acil kaçış paneli oldu. Harita kutusu, küçük tekstil çantalar, perçinler, paneli açma kolu ve içerdeki bağlantı pimleri... Panelin sağ tarafındaki iki dikdörtgen içine de birşeyler ekleyeceğim ilerde.
Ve Levye, nispeten daha basit, tutamak siyaha boyandı (gerçek uçakta bu kısım bir metal simitin üzerinin iple sarılması ile yapılırmış). Tutamağın arasından görünen kol fren kolu, aynı bisiklet fren kolu gibi birşey, metalik olarak boyandı. Sarımtırak görünen şey de silahların tetiği, bu parça da pirinç gibi bir metalden yapılma. Önce gümüş boyayıp sonra üzerinden şeffaf sarı ile geçtim, şimdilik daha çok altın gibi görünüyor
ama ilerleyen aşamalarda maruz kalacağı işlemler sonucunda daha çok pirinç gibi görüneceğini ummaktayız
Rudder pedallarında da sadece ayak koyulan yerlere yapılan kauçuk kaplamalar siyah olarak boyandı.
Bu boyalar tam olarak kurumaları için 24 saat beklenecek, sonrasında kokpitin nihai eskitmesi işlemleri takip edecek...