@yusuf gün ya ben seni anlamıyorum yada sen gerçekten okumak istemiyorsun . 400mw ile 30km üstü gidilir diyen kim ? 800mw ile 27 km gidilmiş . Senin paylaştığın videoda 1500mw ile maksimum 25km gidilmiş . Her ikiside 1.2 ghzlik sistem değil mi ? Senin söylemene göre bu sistemin menzili 1-3 km arası olmalıydı oysa . Aynı sistem neredeyse aynı mesafe ama güç çıkışı 2 kat fazla ! Burda kim güç çıkışı ile mesafenin alakası yok diyor hala anlamadım .Aksine ilk yazımda yazdığım gibi 2w güç çıkışı senin quadcopterinin gövdesini eritecek kadar ısınır veya seni uyaran arkadaşlarının anlatmaya çalıştığı gibi elektroniğine zarar verecek kadar ısınır . Mesele senin 400w lık bir güç çıkışını çok küçümsüyor olman . Bak burda senin ve diğer merak edenler için bir kaynak paylaşayım . Hangi anten ile kaç ghz lik bir sistem kurarsan kaç km mesafeye uçarsın veya görüntü alırsın testini yapma şansın var .
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Örnek olarak 1.2ghz 400mw ve 1500mw iki tane uyduruk rubbery duck dipole 3 dB anten seçelim
bütün uçuş koşulları aynı olduğunda alacağın sonuç bu resimdekiler olurdu
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Birde aynı sistemi adam gibi antenler takıp deneyelim bakalım ne oluyor .
Bu verilerde bir quadcopter için değil elbet . Köpükten yapılmış uzun uçuşlara müsait hava raçları için . Neticede meselenin temelinde 400mw hatta 200mw hiç küçümsenecek bir güç çıkışı değildir . Kaldıki kullandığın transmitterın güç çıkışı maksimum 100-150mw .