Özgür Öztürk
Tecrübeli Uye
Paketleri nasıl ayıracakları belli . Neticede bir takip numarası ile geliyor satın alınan mallar ve bu mallar için aliexpress shipping method yöntemiyle aldığınız ürünün takip PR0ile başlar ve YP ile biter daima ve paket üzerinde mevcuttur .Yani paket taşıyıcı firmaya verildiğinde kimin paketi olduğu zaten belli.Birde paketle ilgili elektronik bilgi takası yapıldığında kim kimdir necidir herşey ortaya çıkıyor. Dolayısıyla siz ürünün barkodunu okuttuğunuzda ürün kimden hangi yolla gümrüğe girmiş bilirsiniz.Hatta ve hatta şöyle bir bilgi daha vereyim . Aliexpress shipping method ile aldığım ürünlerin PTT ile elektronik bilgi takası yapıldığı gün PTT tarafından yeni bir takip numarası giriliyor sisteme . Son 3 aydır diğer sayfalardan alış veriş yapmadım . Belkide sistem komple değişmiştir . Farklı gönderim şekli ile bu sayfalardan alışveriş yapan arkadaşlardan rica edelim bu tür bir kargo takip numarası atama durumu varsa onlarda bize bilgi versin. Paylaştığım resimler aliexpressten aldığım ürünlerin kargo takipleri .Bu bilgiler PTT tarafından giriliyor . Bunun gibi diğer kargo yöntemleriyle aldığım ürünlerde bukadar güncel takip söz konusu olmuyor . Neticeds paylaştığım resimler gibi onlarca resim var elimde ama bu yazdıklarımın tamamı benim alış veriş yaptığım ürünler ile ilgili tecrübeler.
Sizcede burda şüpheli bir durum yok mu ?
Mesela bir soruda ben sorayım . Nasıl oluyorda banggooddan alınan ürünlere gümrük vergisi ödemiyoruz ama paket açma kapama parası ödüyoruz ?
Babanıza sevgiler ve saygılar . Ellerinden öperim.?
Sizcede burda şüpheli bir durum yok mu ?
Mesela bir soruda ben sorayım . Nasıl oluyorda banggooddan alınan ürünlere gümrük vergisi ödemiyoruz ama paket açma kapama parası ödüyoruz ?
Babanıza sevgiler ve saygılar . Ellerinden öperim.?