Görseller Manisa M.havk havacılık Klübü Buluşmalari

Günaydın Kaan Bey,
Pandemik zamanı sorgusuz sualsiz epeyce gelip uçup gitmiştim sizin orada.
epeydir fırsat bulamıyordum ama artık uçuşlara tekrar başlayayım diyorum, bu izin mevzusu nasıl işliyor?

Günaydın Kaan Bey,
Pandemik zamanı sorgusuz sualsiz epeyce gelip uçup gitmiştim sizin orada.
epeydir fırsat bulamıyordum ama artık uçuşlara tekrar başlayayım diyorum, bu izin mevzusu nasıl işliyor?

Selamlar,

Biz Gençlik ve spor müdürlüğünden izin yazısı almıştık ancak şuan gelenlere bir kağıt imzalatıp uçmalarına müsaade ediyorlar gibi gözlemliyorum,
Gelecek gittiğimde sorarım, yada uçuş öncesinde uğrayıp bilgi almakta fayda var. Ben uzun süreden sonra ilk gittiğimde geri dönmek zorunda kalmıştım, bir acayip hissetmiştim :)

Alanda güvenlikçiler var. Uçuş için gelenlere her türlü sorumluluğun kendine ait olduğuna dair bir kağıt imzalatıyorlar o kadar. Her hangi bir yerden izin almaya gerek yok.
Günaydın,
SHGM'nin İHA Sistemleri talimatı da sanki biraz gevşemiş (üyelerimizden Ufuk Arıcan Bey dün beni aydinlatti sağolsun).
İHA 0 VE İHA 1'ler (yani 500 gr- 25 kg arası olanlar) icin sportif amaclı kullanimlarda eğitim zorunluluğu kalkmış, uçuşa yasak bölgelerde havaalanlarına mesafe 9km'te düsmüs vs. Hoş olmuş