İlk El Yapımı Uçağım

Bu şekilde bi çalışma yapabilirsiniz piyasada kontrplak pek bulunmuyor yada ben yaşadığım yerde bulamadım duralit yada 3mm ham mdf alıp falçatayla kesebilirsiniz.

1cm xps kullanarak yapmıştı power pod diye aratırsanız filtetest sitesinde maket kartonundan yapım videosuda var.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

• Beğen
Tepkiler: emrah özsu
Evet motor mountu 3d yaptırdım, yerine monte ettim açılar resimdeki gibi
Ama bu haftada ucus kaldı hava bozuk :(
Ağırlık bi 50 gram kadar fazla geldi ucus agırlıgı 680 gram

Evet arkadaşlar bu pazar çoook güzel bir hava vardı az biraz ruzgar vardı ancak problem yaratacak seviyede değildi,
Fırsat bu fırsat hemen çıktık uçuşa

İlk ucagım ılk pilotajım olmasına ragmen ucakta pilotajda cok stabildi, kardeşim inişi cekmemiş ınıste gayet iyi idi

Ucurdugumuz kadar iyi foto çekememişiz cocugumun yuzu gozu kapalı cıkmış :)

İyi seyirler

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

İlk uçuş için hiç fena olmamış.Tabi hafif inşa edilmiş olmasının da etkisi var.Sadece atımlarınız biraz yüksek.Onun için kumandanızdan aileron rudder ve elevatöre %25 30 civarında pozitif expo verirseniz daha yumuşak hareket edecektir.

• Beğen
Aynen hocam dogrudur ancak sim çalışırken 3d ucaklarla calıstım hep trainerlar sıkıcı geliyordu biraz yüzey hareketlerinin fazla olmasını istedim acemi cesareti ile. Aslında istediğimi gibi oldu ama istediğim şey doğrumu bilemiyorum :)

Birde affınıza sığınarak birşey sorucam hem simdede bu ucustada hiç rudder kullamıyorum/kullanmadım govde ustu ınen bu ucak için rudder olmaz ise ne olur?

Aynen hocam dogrudur ancak sim çalışırken 3d ucaklarla calıstım hep trainerlar sıkıcı geliyordu biraz yüzey hareketlerinin fazla olmasını istedim acemi cesareti ile. Aslında istediğimi gibi oldu ama istediğim şey doğrumu bilemiyorum :)

Birde affınıza sığınarak birşey sorucam hem simdede bu ucustada hiç rudder kullamıyorum/kullanmadım govde ustu ınen bu ucak için rudder olmaz ise ne olur?
Rudder cankurtarandır.Ben kullanıyorum ve tavsiye ederim

• Beğen
Bu iş bana hiç şanslı gelmedi arkadas anlamak zor daha 2 kez kullandıgım q6 nano sarj aletimin tusu bozuldu
Akşam storage yapayım dedim tusa bastım içine coktu kırıldı
Bunu Esenyurt B.düzü tarafında neresi lehimle sokup sviçi yeniler :(

Rudder kimilerinin sadece yanal rüzgarlarda kullanmayı tercih ettiği,kimilerinin ise dönüşlerde aileron + elevator + rudder üçlüsüyle dönmeyi tercih ettiği bir durum (Rudderlı dönüşler biraz daha keskin ve küçük bir aralıkta olur) Ha tabi şu var, bazı stall durumlarında uçağı kurtarmak için elevator ve aileron işe yaramayabiliyor ve rudder vermek suretiyle stalldan kurtulunabiliyor.İşte o zamanda da hayati önem kazanıyor.Yanisi,siz yeterli pilotajı yaptıktan sonra rudderı da aktif kullanmaya çalışın derim.Uçağa yerleştirilen her kontrol yüzeyinin ayrı işlevi var neticede.