Ercan ÇINAR' Alıntı:telemtry yasal band aralığını bilmiyorum ama internette aşağıdaki gibi bir yazı buldum. Yani telemtry i bırak aslında kullanılan 2.4ghz kumandalar dahi yasal olarak özgür bırakılmış band aralığında çalışmıyor.
Verdiğiniz bilgiye katıldığımı söyleyemeyeceğim. Çeşitli teknik şartları sağladığı müddetçe 2400 Mhz - 2483 Mhz aralığında çalışan herhangi bir cihazı lisans ve izin gerektirmeden kullanabilirsiniz. Bu konu ile ilgili olarak "
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
" belgesini inceleyebilirsiniz.
Eğer teknik bir gözle yönetmeliği incelerseniz, FHSS kullanan telsizlerin/kumandaların 100mW, diğer tipteki telsizlerin/kumandaların ise 10mW maksimum güç ile sınırlandırıldığını görebilirsiniz.
Diğer tipteki telsizlere ise DSSS kullanan Walkera markasını ve forumca çok severek kullanılan( baş harfi S ) başka bir markayı örnek verebilirim. Yasal mevzuata göre bu markalar 10mW gücünü geçmemeli.
Ama FHSS kullanan Taranis, Futaba, Flysky/Turnigy, Mikado VBar Control gibi markaların 100mW gücünde TX modülü kullanmalarında yani normal olarak kullanılmasında, ithal edilmesinde, alınmasında satılmasında hiç bir sakınca yok ve lisans gerektirmiyor.
Mhz'nin yanında kullandığınız güç de yasal sınırı etkiler. APM'nin 915Mhz'lik telemetri modülünü ne yaprsanız yapın yasal olarak kullanamazsınız. Bu frekans bandı (her ne kadar artık kullanılmıyorsa da) GSM operatörlerine tahsis edilmiştir.Murat Hepeyiler' Alıntı:Bir başka sorumda, telemetry kullanırken ki yasal sınır lisansız kaç mhz'dir?
433Mhz'lik bandı ise yasal olarak 10mW'ı geçmemek şartı ile kullanabilirsiniz.
Bu konu Yönetim tarafından aşağıdaki mesaj taşınarak oluşturulmuştur.