Yurt İçinde Yapılan Alışverişlerde Cayma Hakkı Kullanımı
Türker Akgün' Alıntı:
Dönem ödevi falan değil bu konudan kesin bir bitirme tezi çıkarmış.
Abi gerçekten değmez. Sonuçta karar ilamlı ve itirazda edilmemiş. Hani elbet bu parayı adamın üzerinde bir şeyler varsa alınacak başka yolu yok. Beni veya bir başkasını uğraştırmanın anlamıda yok. Pek üzerinde durmasakta masraf olarak gözüken bazı tutarlar var. Bu %4,5 gibi bir orandan başlayıp %9,5 kadar çıkabiliyor. Şayet borç haciz yoluyla alınırsa ödenecek bedel de yükseliyor.
Değerler yalan olmasın;
"3.Değeri belli olan icra takiplerinde tahsil harcı, değer üzerinden:
a)Ödeme veya icra emrinin tebliği üzerine hacizden evvel ödenen paralardan (Yüzde 4,55)
b)Hacizden sonra ve satıştan önce ödenen paralardan (Yüzde 9,10)
c)Haczedilen veya rehinli malların satılıp paraya çevrilmesi suretiyle tahsil olunan paralardan (Yüzde 11,3
"
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Şu an tahsil harcı olarak gözüken bedel %4,55'ten hesaplanmış. Hacizden talebimle birlikte bu oran %9,10 olacak. Ayrıca masrafa 68,50TL daha eklenecek tahsil harcı 29,58 TL olacak tahsil harcında aradaki fark, 14,79TL birde 68,50TL eklendiği zaman 83,29TL artacak bu borç yani 452,28TL olacak. Zamanında bana ürün arızalı olduğu için değişimi kabul etselerdi. Yeni ürünü bana gönderselerdi ne ben bir yıl beklemiş olacaktım, nede onlar sayfa sayfa konuya maruz kalmamış olacaklardı.