yurt dışı şiparişi

tolga33

Uye
İyi günler abilerim kardeşlerim bi.sorum olacaktı konu ile ilgili baktım ama tam olarak bulamadım yurt dışından verilen şiparişler kaç doları gecerse gümrük parası veriyoruz ve neye ne kadar para veriyoruz yardımcı olursanız sevinirim şimdidwn teşekkürler :RCKolik:

yurt dışı şiparişi

sınır 75 euro veya karşılığı üstüne gümrük vergisi ödersin ama nasıl hesaplayıp ne kadar aldıklarını bilmiyorum.

yurt dışı şiparişi

75 euro üzeri % 20 fark alınıyordu gümrüklerde en son, umarım yanlış hatırlamıyorumdur.

yurt dışı şiparişi

sınır 75 euro %20 vergi alıyorlar kargo ücreti buna dahil değil örneğin 80 euro değerinde mal aldın 20 euro da kargo var diyelim senden 80*0,2=16 euro almaları lazım kargo parasınıda hesaba katarlarsa itiraz et

yurt dışı şiparişi

Cok tesekkür ederim cevablarınız için.atıyorum ben bangood dan 500 dolarlık bi.ürün alacam bana gelene kadar ki.fiyatı mı mantıklı olur türkiye den almam mı mantıklı olur sizce

yurt dışı şiparişi

Tolga hocam nacizhane bildigim kadariyla aciklayayim;
Gumruk icin 75euro resmi sinir olmasina ragmen, bircok seferinde tek etken urun fiyati olmamaktadir. Sistem soyle oluyor; urunler bir kayar bant uzerinden geciyor, gumrukcu abimiz ablamiz tamamen kendi psikolojisine gore aralardan secip urunleri inceliyor. Yani gumrukcunun psikolojisi hakkinda bol bol dua etmemizde hicbir sakinca yok :)

Tabiiki gumrukte takilmama sansimizi artiracak birkac kritik nokta var.
Ornegin ; urunun uzerinde gift veya sample(sirket adina yapilan siparislerde cok kritik onem tasir) ifadelerinin bulunmasi, mumkunse faturasinin bulunmamasi veya dusuk tutarlari fatura gosterilmesi bunlardan bazilari.

Daha once is icin yaptigim 1400euro luk alisveris icin gumruk tarifesi odemedigim olurken maalesf 100dolarlarda vergi odemisligimde vardir. Buna ek olarak gumruge takilinca hemen karalar baglamak yerine, gumrukcuyle iletisime gecip urunun ticari bir kullanim icin talep edilmedigini aciklayabilme ihtimali de goz onunde bulundurulmali.

Aslinda vaktim oldugunda, sadece sirket uzerinden yapilan yurtdisi alisverislerinde proforma fatura ornegi de siteye ekleyebilirim. Muhakkak konu ile ilgili kisiler benden cok daha iyi biliyordur fakat belki bilmeyenlere yardimci olur. Keza hemen her hafta kendi sirketim icin bir gumruk munasebeti yasiyorum.

Sahsi fikrim satin alinan site guvenli oldugu surece gumruk olayinin goze alinabilir bir risk oldugu yonunde. Hatta cogu urun vergisini bile versen bazen daha uygun fiyata geliyor.. Artik bu bilgiler dogrultusunda en kotu ihtimali de dusunerek nereden alacagina sen karar ver:)

Cumleten hayirli geceler..

yurt dışı şiparişi

Aslinda tolga hocam mantikli bir kiyaslama yapmak icin ne veya neler alacagini ogrenmemiz cok daha dogru olur. Ornek ben radiolink at9 kumandami 100 usd ye Çin'den sipariş etseydim kutu buyuk icindeki aletide netten baksa gumruk memuru vergisiyle beraber ettimi 120 usd × 2,60= 312 lira tr de aletin distribitor firmasinin internet sitesindeki perakende satis fiyati 400lira firmaninda yardimiyla alinan indirimle neredeyse yurtdışı fiyatina geldi kumandam 1ay beklemeden 2 yil tr garantisiyle almak çok mantikli ama her urun veya parca icin bu durumda gecerli degil malesef umarim aklinda bir fikir olusmustur.

yurt dışı şiparişi

alacağın ürünleri parçala 75 euroya göre 2-3 partide al son dönemde çok fazla yurt dışı siparişi verdim fiyatı geçen direk kaldı 1 inde kapıda ptt ye ödedim diğeri için gömrüğe çağırdılar beni kargoyu açıp kontrol ettiler muhtemelen kamerayı gece görüşlü zannettiler çünkü gece görüşlümü diye sordu hyr dedim kamera gibi parçalarda biraz daha dikkatli oluyorlar kanunen 1 ay içerisinde 1 kere yurt dışından yıl içerisinde toplam 5 kere yurt dışı vergisiz alabiliyorsun gerisi fiyatı 75 euro yu geçmese bile vergiye tabi ama bu kuralı pek uygulamıyorlar fiyat ve kargo içeriği ön planda banggood dan alıyorsan air parcel registered seçersen bazen 1-2 dolar bazende ücretsiz oluyor kargosu bölme ihtimalin olur 75 euro yu geçirmemeye çalışırsan gümrüğe pek takılmıyor 500 doları tek parçada alırsan kesin takılır 100 dolarda vergi verirsin o siparişini böl 6-7 parçaya vergiye girse bile hepsi girmez, fazla vergi vermezsin 100 dolar az para değil yani

yurt dışı şiparişi

cevablarınız için çooooooookk teşekkür ederim hepinize kısacası ben djı phantom 1 veya 2 almak istiyorum yurt dışı mı mantıklı yoksa türkiye mi mantıklı sizce ?