Yeni üyenize merhaba yok mu

berattea

Uye
Herkese merhaba ismim berat 28 yaşındayım ve izmir'de yaşıyorum. Son 4 yıldır rc modelciliğe merak salmış bulunmaktayım. İlk olarak nitrolu acme model on road araçla başlayıp hemen arkasından HPI Sprint 2 fırçasız sistemli yine onroad araçla devam ettim. Daha sonraları bu araclarıma çeşitli modlar ve upgradeler yaparak rc zehrini en sert dozuyla almaya başladım. Ama her kullanımdan sonraki temizlik ve bakım olayı beni kara araçlarından soğutmaya başladı. Ve nihayetinde hava araçlarına geçmeye karar verdim ve walkera qrx350 proyla tanıştım. Her ne kadar bi phantom olmasada ilk zamanlar havada olması gps ve manuel uçuşunun keyif vermesiyle asıl yerimin hava oldugunu anladım. Ve ben havadaysam bunu herkesle paylaşmalıyım diyerek kendisine birde gopro bağladım. Bağladım ama ne göreyim. Görüntüler hiçte beklediğim gibi değildi. Bende bunun üzerine phantom almaya karar verdim derkeeeen 5 bucuk aylık bir askerlik molası :laugh: Askerlik dönüşü kaldığım yerden devam ederken phantom almaya karar vermiştim. Ama onunda 4dü çıkacak haberini alınca phantom işide biraz askıya alındı. Tamda bu bekleyiş sırasında mini drone quadcopter 4 motorlu multirotor artık kim her ne diyorsa onunla tanıştım. İnternetteki videolarla aldığım gaz phantom 4ün çıkmasıyla kenara itildi. P4 le güzel uçuşlar ve çekimler yaparken aklım hep o minik dronelarda ve adrenalin yüklü sürüş videolarındaydı. Sonra youtube da yanlış söylüyorsam düzeltin. SERDAR TERZİOĞLU ile tanıştım ki kendisi daimi forum üyesiymiş sanırım. Bana parçalarda öneride ve yardımdı bulundu sağolsun. Herneyse cok uzattım. Kısaca siparişini verdiğim parçaların elime geçmesiyle beraber yalnız kaldıgımı anladım ve dronumu toplamada cok zorlandım. Çünkü hiç birşey bilmiyordum. İngilizcem kötü olmasada videoları net anlayacak kıvamda değildi. Bende deneme yanılma diyerek dronlarımı toparlamayı başardım. Şimdi ikiside çok temiz uçuyor fakat ben o internette gördüğüm netliği seriliği ve dahasını istiyorum. Çok daha çevik çok daha güçlü çok daha tatminkar olmalarını istiyorum. İŞTE TAMDA BU YÜZDEN FORUMA YANİ ARANIZA KATILMAYA KARAR VERDİM. Tecrübeli kardeşlerim abimlerim bu noktada yarımınızı istiyorum. Çok çok teşekkür ederim hepinize uzun giriş ve tanışma yazım içinde içinde özür dilerim :laugh: Herkese iyi uçuşlar.

Merhaba berat. ;) Hoş geldin. :) :RCKolik:

Hoş geldiniz, keyifli forumlar :)

Hoşgeldiniz :) İzmirliler artıyor fakat aralarında bir iki helikopterci olsa hard 3d yapsak fena olmaz :D :D

Herkese hoşbulduk efendim :saygilar: :RCKolik:

Merhaba, hoşgeldiniz :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hoşgeldin Berat,

Keyifli forumlar. :saygilar:

Berat hoşgeldin, enerji dolu ve ne kadar istekli olduğunu tarif etmişsiniz. Umarım sabırla ve ne yaptığınızı bilerek kopterinizi toplarsınız. Ezber listelere çok takılmayın, forumda konfigürasyon seçimi için çok güzel yazılar var. (örneğin motor seçimi, hover da kalma süresi hesaplama) yaptığınızı neden yaptığınızı bilirseniz, sorunların üstesinden daha kolay kalkarsınız.

Mutlaka oku, anlamadığın konuyu, ilgili o konu başlığı altında sor ki, başka bilmeyenler için de konuyu daha da açmış olursun.

Çalışmalarını heyecanla bekliyoruz.

Önemli not: sivil havacılığın iha kullanımı yönetmeliğini ciddiyetle oku. Ciddi yaptırımlara maruz kalabilirsin.

Dragonfly...

Aramıza Hoşgeldiniz Berat Bey.

Herkese çok çok teşekkürler hoşbulduk diyorum. Ve Ercan ÇINAR bey talimatnameyi detaylıca okudum ve lisansım var araçlarımdan robocat ve p4'de sisteme kayıtlı. Kullandığım cihazların birer oyuncak olmadığının farkındayım ve sorumluluğunun bilincindeyim çok sağolun :saygilar: